Użytkuję Octę 1.6 BFQ z gazem od października. Zużycie średnie od tego czasu (mam program na PDA) wynosi 8,5 l/100 km (oczywiście w przybliżeniu, bo nie da się wyliczyć dokładnie, jak zabraknie gazu i jeżdżę na benzynie). Wydaje mi się, że można przyjąć ok. 9 l.
Rekord w trasie to 7,5 l LPG/100 km (jeżdżę raczej spokojnie - trasa nad morze i z powrotem, 4 osoby, mały bagaż) .
W mieście z klimą pali ok. 10l.
Do tego raz na 4-5 tygodni tankuję 15 l Pb95 -w zimie jest to 2 razy częściej, bo dłużej się nagrzewa i więcej zużywa. Przy dużych mrozach na krótkich trasach koszt niestety zbliża się do jazdy na benzynie.
Razem z benzyną koszt 1 km to ok. 25-26 gr.
I nieustająco zdumiewa mnie ten bagażnik -a w Kombi jest jeszcze bardziej "ustawny".
Rekord w trasie to 7,5 l LPG/100 km (jeżdżę raczej spokojnie - trasa nad morze i z powrotem, 4 osoby, mały bagaż) .
W mieście z klimą pali ok. 10l.
Do tego raz na 4-5 tygodni tankuję 15 l Pb95 -w zimie jest to 2 razy częściej, bo dłużej się nagrzewa i więcej zużywa. Przy dużych mrozach na krótkich trasach koszt niestety zbliża się do jazdy na benzynie.
Razem z benzyną koszt 1 km to ok. 25-26 gr.
I nieustająco zdumiewa mnie ten bagażnik -a w Kombi jest jeszcze bardziej "ustawny".
Komentarz