Diesel V-Power

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Zamieszczone przez djczas
    Shell V-Power jest produkowany w zakładach poza granicami naszego kraju nie jest składowany w polsce widziałem jak przywożą V-Power zawsze była cysterna na zachodnich blachah wraz z ciągnikiem. V-power jest najwyrzszej jakości paliwem w polsce. Shell nie kupuje w orlenie tak jak reszta kupuje i miesza w polsce
    i dlatego warto lać V-power Benzyne i ON
    mowisz tu o v-power racing a nie "zwyklym" v-power.
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

tak racingu

Komentarz

• wasyl
        L&K
        • 2005
        • 1084

dla mnie to jest jedno i to samo gówno !! Na polskich stacjach tylko nazwy różne ale wszystkie te Ultimaty i racingi to nic nie warte przereklamowane paliwo. To wszystko marketing stacji aby przyciągnąć klienta !! Każdy produkt na rynku musi czymś kusić , a stacje jak widać prześcigają się w pomysłach tylko że kosztem naszych portfeli.. :evil:
        ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
        www.wasilewski-foto.pl
        KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• Samiec
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 4287
          • Octavia I (1U2)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez MiKruS
          Nie ma mozliwosci, zeby wyczuc na wlasnym tylku roznice pomiedzy poszczegolnymi paliwami.
          No chyba, ze sie zatankuje totalną kiłe.
          Ja roznice czuje :szeroki_usmiech ale tylko po wyzej 170km/h ze na jednej slabiej ciagnie niz na drugiej gnojowce(po nizej tej predkosci roznicy nie wyczuwam) ,ale mowa tu o zwyklym ON tylko z innej stacji. Dodatkowo ronice objawiaja sie w V-max-ie ,na gorszym paliwie idzie 5km/h mniej (testowane na tej samej drodze w podonych warunkach)
          Na moje roznica w paliwie moze zdarzyc sie w kazdej firmie (shell ,bp,itp) zalezy to od stacji np. tankujac na shellu w jeden stacji jest paliwo oki ,a w drugiej kila.
          W tej chwili tankuje na Neste 24h zbytniej roznicy po miedzy innymi On nie widze (procz ceny na baku ~20zl taniej :diabelski_usmiech ), V-max licznikowy zawsze ten sam,przyspieszenie raczej tez k
          TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Masmo
            L&K
            • 2005
            • 1145

Zamieszczone przez slg
            mi bardzo podchodzi ropa z neste , jest tania , i silnik chodzi mi na niej najciszej , duzo ciszej niz na shellu ktory lalem do tej pory.
            Ja mam złe doświadczenie z Neste. Moim zadniem na Neste auto jest mułowate. Subiektywnie najlepiej jeżdzi na LOTOS'ie. (może to lokalny patriotyzm). Ale moim zdaniem TDI dobrze znosi różne paliwa, nie ma takiej różnicy jak w benzyaniakach które na kiepskich paliwach prawie nie jadą.
            Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• jarek_wt
              Ambiente
              S_OCP Member
              • 2005
              • 154

Skusiłem się i zatankowałem Diesel V-Power. Mam wrażenie że w porównaniu z BP Utimate silnik chodzi jakby "twardziej" i głośniej. Poza tym bez większych zmian.
              Innych paliw niż Shell i BP nie używam, kiedyś wlałem Eko Diesel Orlenu i to była pomyłka .....

pozdrawiam
              Jarecki
              Octavia II, 2.0 TDI, Elegance

Komentarz

• Coke
                Elegance
                • 2010
                • 771
                • Octavia II (1Z3)
                • AUM 1.8 20VT 150 KM
                • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

czyli super ropa nic nie daje? bo jak moje 1,9 D było zatankowane orlenem to jeździło tak sobie, a wlałem wczoraj BP Ultimate Diesel i fura nie dość że cichsza i mniej telepie to ma odczuwalnie większego kopa :>
                Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Coke, Nudzi Ci sie ?? - bardzo czy tylko trochę :?:
                  Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...