Octavia i Octavia - w przyszłym roku także?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Zamieszczone przez satoot
    konfigurator daje mi
    ceny z konfiguratora mozna sobie generalnie delikatnie mówiąc wsadzić
    popytaj klubowych dilerów.
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• satoot
      Rider
      • 2008
      • 525

Zamieszczone przez szkoda
      konfigurator daje mi
      ceny z konfiguratora mozna sobie generalnie delikatnie mówiąc wsadzić
      popytaj klubowych dilerów.
      No zgoda, wierzę, nie będę sobie wsadzał

Ale nie sądzę, by ktoś, nawet mimo najszczerszych chęci i serca ze szczerego złota zrobiłby dla mnie tak tanią Octavię II - za np. 52-55 tysięcy z gazem i klimatyzacją.

A za 48500 albo 48800 (nie pamiętam końcówki) jeden z dilerów chce mi sprzedać OI (z klimą, bezdrożami i gazem). Przy wyjściowej z konfiguratora 51470 (albo 51450, nie pamiętam) (wiem że konfigurator to nie wyznacznik, ale traktujmy go jako "wyjściówkę").

A na więcej niż 55 mnie po prostu nie stać.
      I już tu mogę schować nawet moją fascynację kształtem OI - po prostu ekonomia.

Komentarz

• tomeeek
        Drive
        • 2007
        • 52

W tym cenniku O2 Mint, 1.6 czyli z klimą, kosztuje po upuście 52799, no, ale bez gazu jest.

Chyba dało by się jeszcze zjechać z tej ceny żeby na instalację wystarczyło.

Z drugiej strony jak nie chcesz wydawać dużo na samochód a chcesz mieć nowy, to O1 zaspakaja twoje potrzeby spokojnie.

W sumie to zawsze nowy, dobry, estetyczny sprawdzony samochód, tani w eksploatacji.

Żaden obciach. Dogadać się z djczas'em i jak się podoba, brać.
        pozdrawiam,

Frank Bullitt " You sell whatever you want, but don't sell it here tonight."

Komentarz

• dudik1
          Ambiente
          • 2008
          • 173

Czy może ktoś wie:
          Jak długo jeszcze będzie w ofercie Octaia Tour równoczesnie z nową Octavią
          witam satoot
          Sam właśnie kupuje Octavię Tour i trochę się interesowałem przyszłością modelu, wg dealera model wyjdzie z produkcji dopiero w 2010 roku, więc jeszcze trochę czasu zostało
          P.s. ja wybrałem kombi 1,9 z pakietem ice+, dodatkowo lakier metalik; podłokietnik; 8 głosników; autoalarm; tapicerka bambo; i jeszcze jakiś "prezent" obiecany przez sprzedawcę w sumie za 65 880.
          Pozdrawiam

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

dudik1, za ta cene mozna miec juz o2 ambiente liftback za 3 kzł wiecej combi wiec odpowiedz sobie sam czy sprzedawca zrobił dila życia :roll:

Komentarz

• dudik1
              Ambiente
              • 2008
              • 173

Zamieszczone przez djczas
              dudik1, za ta cene mozna miec juz o2 ambiente liftback za 3 kzł wiecej combi wiec odpowiedz sobie sam czy sprzedawca zrobił dila życia :roll:
              Witam djczas.
              A czy mógłbyś mi powiedzieć za ile mógłbym mieć O1 przy tej opcji wyposażenia, którą podałem wcześniej :?:
              Sprzedawca oferował mi O2 w wersji mint za ok 68 tys.
              Pozdrawiam

Komentarz

• djczas
                RS
                • 2005
                • 9612

ale czemu koniecznie chcesz kupić o1 co do o1 to w takim wyposażeniu to nie mam ceny bo nie sprzedawałem takiej konfiguracji ale jest podejrzewam że ze 2-3 tys mniej niż ty dostałeś

Komentarz

• Ziomal
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 5841
                  • Octavia I (1U2)
                  • BFQ 1.6 MPI 102 KM

dudik1, jak dasz radę jeszcze się wymigać to wal do djczas i lepiej kup O2
                  Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• dudik1
                    Ambiente
                    • 2008
                    • 173

Zamieszczone przez djczas
                    ale czemu koniecznie chcesz kupić o1 co do o1 to w takim wyposażeniu to nie mam ceny bo nie sprzedawałem takiej konfiguracji ale jest podejrzewam że ze 2-3 tys mniej niż ty dostałeś
                    To długa historia :roll:

Zamieszczone przez Ziomal
                    dudik1, jak dasz radę jeszcze się wymigać to wal do djczas i lepiej kup O2
                    Już po ptakach ...
                    W tym tygodniu odbieram auto z salonu.
                    P.s. Do zobaczenia w Białymstoku na spociku

Komentarz

• satoot
                      Rider
                      • 2008
                      • 525

Zamieszczone przez Ziomal
                      W tym tygodniu odbieram auto z salonu.
                      I jak nowe auto?
                      Zadowolony?
                      Wrażenia z pierwszej jazdy?

Komentarz

• dudik1
                        Ambiente
                        • 2008
                        • 173

I jak nowe auto?
                        Zadowolony?
                        Wrażenia z pierwszej jazdy?
                        Jak na razie rewelacja
                        Do taj pory jeździłem tylko benzyniakami, ale teraz już raczej pozostanę przy dieslu - przy wyprzedzaniu po prostu super.
                        Wrażenia z jazdy też bardzo pozytywne, auto fajnie się prowadzi, jest dość wygodne (z tyłu trochę mało miejsca ale z przodu ok), bagażnik ooogromny, wykonanie też na bardzo przyzwoitym poziomie (jeszcze za wcześnie na ocenę ale mam porównanie do toyoty auris - skoda nie ma się czego wstydzić a wręcz przeciwnie). Na chwilę obecną trudno coś więcej powiedzieć bo auto jest nowe i nic złego sie nie dzieje (odpukać).
                        Ale gdybym jeszcze raz miał wybrać samochód to na pewno wybrałbym octavie - za taką cenę trudno znaleźć coś lepszego.
                        Pozdrawiam
                        P.s. jedno nad czym toyota ma zdecydowaną przewagę nad skodą - to obsługa w salnie (przynajmniej w tym, w którym ja kupiłem)

Komentarz

• gosmo
                          Ambiente
                          • 2008
                          • 201

A co jest nie tak z obsługą? Jeśli chodzi o mnie, to kontakt z serwisem mam od początku bardzo częsty, ale chłopaki widać, że się starają. Nigdy nie zbywają z pierdołami w stylu skrzypienie kanapy itp., a często starają się coś zrobić od razu bez umawiania. Od strony serwisu na razie muszę powiedzieć, że rewelka.
                          Octavia II 1.6 MPI + LPG LandiRenzo

Komentarz

• dudik1
                            Ambiente
                            • 2008
                            • 173

Zamieszczone przez gosmo
                            A co jest nie tak z obsługą? Jeśli chodzi o mnie, to kontakt z serwisem mam od początku bardzo częsty, ale chłopaki widać, że się starają. Nigdy nie zbywają z pierdołami w stylu skrzypienie kanapy itp., a często starają się coś zrobić od razu bez umawiania. Od strony serwisu na razie muszę powiedzieć, że rewelka.
                            O serwisie jeszcze nic nie mogę powiedzieć (znam opinie innych i nie są zadowoleni - głównie chodzi o czas przeglądów i napraw), mówię o sposobie obsługi podczas sprzdaży ale to jest bardzo subiektywna sprawa
                            Pozdrawaim

Komentarz

• gosmo
                              Ambiente
                              • 2008
                              • 201

Jeśli chodzi o sprzedaż to ja tam nie mam na co narzekać, jak przelew z banku się spóźniał, to nawet auto zastępcze mi dali, a przecież nie mieli nawet pewności czy ich w balona robię Jedyne na co mogę narzekać to na ten egzemplarz o którym już pisałem.
                              Octavia II 1.6 MPI + LPG LandiRenzo

Komentarz

Pracuję...