Witam!!
Tata posiada ocatvie 1.9 tdi 90KM, przebieg jakies 240tys km i robil teraz przeglad tech, i nie podbitu mu bo za bardzo kopcila mu octavka. Cos tam ze spalinami jest nie tak, za duze wartosci wychodza. I tata sie zmartwil bo nie wie co jest??
Czy mozecie cos doradzic, w czym problem??
A co oni sprawdzali?? Dymomierzem ilosc sadzy w spalinach, czy jakies inne zwiazki wyszly nie tak. Z tego co wiem to oni diesli nigdy nie badali na sklad spalin. Bada sie tylko benzyny i LPG
A co oni sprawdzali?? Dymomierzem ilosc sadzy w spalinach, czy jakies inne zwiazki wyszly nie tak. Z tego co wiem to oni diesli nigdy nie badali na sklad spalin. Bada sie tylko benzyny i LPG
Oj tego nie wiem, nie bylem z tata, nie widzialem, wiem tyle tylko ile mi powiedzial.
Chodzilo o to ze za mocno kopci autko, probowano go pare razy przegazowac, ale dalej to samo, czarny dymek z rury
Chyba ze on snuje czarnym dymem od ruszenia jak Batory W BB jezdzi taka Octa robiona przez taka firme o zagnicznym rodowodzie, ktora dymi w kazdym zakresie obrotow i to dosc mocno.
A cala reszta jest sprawna, bo jak za malo powietrza przez przytkany filtr powietrza dostaje to tez bedzie tak podkapcal.
Filtr powietrza byl wymieniony w zeszlym tygodniu, takze raczej to nie to.
Zamieszczone przez Purchawa
Przeciez to diesel, to normalne ze puszcza czarne baki.
Pan diagnosta na oko stwierdzil, ze ten dymek jest za duzy ? Czy jak?
Oczywiscie ze nie na oko to ocenil. Mial przyrzad pomiarowy do tego, tylko nie wiem czy jak to ktos wczesniej napisal, mierzyl dymomierzem ilosc sadzy w spalinach, czy jakies inne zwiazki.
Ja zmieniłem przepływkie i dymi jak lokomtywa ) ale na przygladzie jeszcze nie byłem ale i tak podbiją przegladzik 8) a wtryski mam na sprzedaż od AGR po przebiegu 25 tys. jak cos to na priv. pozdro
Komentarz