Dojazdówka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • skorpion65sc
    Classic
    • 2010
    • 2

Dojazdówka

Poniekąd mam, bo zimą żyjemy już od kilku miesięcy... i ciągle, wręcz wbrew woli, monitoruję zużycie topliwa... Teraz arctic mi się skończył w zbiorniku i wlałem ropę z Auchana, zaprawdę nie jest gorzej nic a nic!
    skorpion65sc
  • jmagier
    Classic
    • 2008
    • 3

Dojazdówka

Witam

Temat skierowany gównie do posiadaczy Octavii z gazem (sam jeżdżę Octavią Tour). Może ktoś ma jakieś doświadczenia jakie koło dojazdowe kupić, żeby zaoszczędzić miejsce w bagażniku? Może jakieś namiary? Na wakacyjny wyjazd przyda się każde wolne miejsce.

Pozdrawiam jmagier

Komentarz

• tomekjmopl
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1187
      • Opel
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja osobiście nie wożę koła zapasowego - mam za to w bagażniku 2 szt. tzw. koła w sprayu - Prestone Tire Jack + kompresorek elektryczny + pompka nożna jakby co. Produkt ten wygrał swojego czasu test porównawczy w Motorze. Jak na razie nie miałem okazji użyć tego cudeńka, niemniej wyniki testu + informacja na produkcie, iż nie ulega przeterminowaniu pozwalają jeździć bez zapasu w miarę spokojnie.

Co do dojazdówki - ona też trochę miejsca zajmuje jednak :wink:

Komentarz

• jmagier
        Classic
        • 2008
        • 3

No to jesteś przygotowany lepiej niż niektóre warsztaty wulkanizacyjne. Ja takie wyposażenie miałem w poprzednim samochodzie i na szczęście nie usiałem z niego korzystać. W jedynym przypadku kiedy złapałem gumę miałem akurat ze sobą koło zapasowe. I to było cud, bo najechałem na "gierkówce" na leżące na jezdni jakieś żelastwo i wygiąłem felgę. W tym przypadku spray chyba nie za bardzo pomoże dlatego myślę o dojazdówce zwłaszcza w dalszych trasach.

Pozdrawiam jmagier

Komentarz

• tomekjmopl
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1187
          • Opel
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

No to jesteś przygotowany lepiej niż niektóre warsztaty wulkanizacyjne. Ja takie wyposażenie miałem w poprzednim samochodzie i na szczęście nie usiałem z niego korzystać. W jedynym przypadku kiedy złapałem gumę miałem akurat ze sobą koło zapasowe. I to było cud, bo najechałem na "gierkówce" na leżące na jezdni jakieś żelastwo i wygiąłem felgę. W tym przypadku spray chyba nie za bardzo pomoże dlatego myślę o dojazdówce zwłaszcza w dalszych trasach.
          Tu masz rację - w dalsze trasy warto jednak kółeczko w zapasie mieć - jak już je biorę na pokład, to tylko w komplecie z Boxem na dachu .... - wtedy miejsca mi jakoś nie brakuje.

Komentarz

• marekzu
            L&K
            • 2007
            • 1412
            • Superb II combi (3V5)

np tutaj kupisz -

Komentarz

• mplutek
              Classic
              • 2012
              • 28

Odświeżę trochę temat. Jakie koło dojazdowe będzie pasować do Octavi II Tour z 2012 roku.

Czy takie będzie dobre
              Fotografia Ślubna

Komentarz

• Walt
                L&K
                • 2011
                • 1065
                • Seat

mplutek, Dobre będzie. Na allegro każą sobie bulić jak za zboże za te dojazdówki niestety. A też się na jakąś czaję :wink:
                SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• piotrek_os
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8162
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja dzis kupilem na allegro 5x100 do 01 - niby nowe ma byc za 150 zeta
                  Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

Pracuję...