Poniekąd mam, bo zimą żyjemy już od kilku miesięcy... i ciągle, wręcz wbrew woli, monitoruję zużycie topliwa... Teraz arctic mi się skończył w zbiorniku i wlałem ropę z Auchana, zaprawdę nie jest gorzej nic a nic!
Dojazdówka
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Dojazdówka
Witam
Temat skierowany gównie do posiadaczy Octavii z gazem (sam jeżdżę Octavią Tour). Może ktoś ma jakieś doświadczenia jakie koło dojazdowe kupić, żeby zaoszczędzić miejsce w bagażniku? Może jakieś namiary? Na wakacyjny wyjazd przyda się każde wolne miejsce.
Pozdrawiam jmagier
-
Ja osobiście nie wożę koła zapasowego - mam za to w bagażniku 2 szt. tzw. koła w sprayu - Prestone Tire Jack + kompresorek elektryczny + pompka nożna jakby co. Produkt ten wygrał swojego czasu test porównawczy w Motorze. Jak na razie nie miałem okazji użyć tego cudeńka, niemniej wyniki testu + informacja na produkcie, iż nie ulega przeterminowaniu pozwalają jeździć bez zapasu w miarę spokojnie.
Co do dojazdówki - ona też trochę miejsca zajmuje jednak :wink:
Komentarz
-
No to jesteś przygotowany lepiej niż niektóre warsztaty wulkanizacyjne. Ja takie wyposażenie miałem w poprzednim samochodzie i na szczęście nie usiałem z niego korzystać. W jedynym przypadku kiedy złapałem gumę miałem akurat ze sobą koło zapasowe. I to było cud, bo najechałem na "gierkówce" na leżące na jezdni jakieś żelastwo i wygiąłem felgę. W tym przypadku spray chyba nie za bardzo pomoże dlatego myślę o dojazdówce zwłaszcza w dalszych trasach.
Pozdrawiam jmagier
Komentarz
-
Tu masz rację - w dalsze trasy warto jednak kółeczko w zapasie mieć - jak już je biorę na pokład, to tylko w komplecie z Boxem na dachu ....No to jesteś przygotowany lepiej niż niektóre warsztaty wulkanizacyjne. Ja takie wyposażenie miałem w poprzednim samochodzie i na szczęście nie usiałem z niego korzystać. W jedynym przypadku kiedy złapałem gumę miałem akurat ze sobą koło zapasowe. I to było cud, bo najechałem na "gierkówce" na leżące na jezdni jakieś żelastwo i wygiąłem felgę. W tym przypadku spray chyba nie za bardzo pomoże dlatego myślę o dojazdówce zwłaszcza w dalszych trasach.
- wtedy miejsca mi jakoś nie brakuje.
Komentarz
-
-
Odświeżę trochę temat. Jakie koło dojazdowe będzie pasować do Octavi II Tour z 2012 roku.
Czy takie będzie dobre
http://allegro.pl/a4-a6-octavia-ii-l...606073195.html
Komentarz
-
mplutek, Dobre będzie. Na allegro każą sobie bulić jak za zboże za te dojazdówki niestety. A też się na jakąś czaję :wink:
Komentarz
-
Ja dzis kupilem na allegro 5x100 do 01 - niby nowe ma byc za 150 zeta
Komentarz
Komentarz