GTA SA RULEZ :twisted: :diabelski_usmiech
tempomat
Zwiń
X
-
tempomat
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEMTagi: Brak
-
-
A zeby go zamontowac do auta bez to trzeba cos przerabiać? Bo dźwignia z tempomatem w serwisie do OI kosztuje ok. 230 zł jak się nie mylę. Czy sa wszytskie kostki czy trzeba jakieś przewody ciągnąć? I trzeba go jeszcze VAGiem uaktywnic czy komp widzi go od razu? Bo w Audi miałem i powiem że czasami z niego korzystałem, jakas dalsza trasa w nocy ustawiasz i jedziesz, noga odpoczywa. Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Ja dokladalem oddzielnie i z tego co wiem dodatkowej wiazki nie kladli. Cos podobno programowali.
Wiem, ze nie do wszystkich wersji silnikowych da sie dolozyc.
Co do uzywania, to jak sie nie spiesze to uzywam. Fajnie wraca do zadanej predkosci po przyhamowaniu. Szczegolnie jak sie ma duzego niutona"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
z tego co się orientuje to wraca do żadanej prędkości po przyspieszeniu ponad zaprog., naciśniecie hamulca wyłącza tempomat.
z moich obserwacji wynika że w seryjnych autach tempomat wydobywa z silnika 100% możliwości - mój golf AHF (skradziony zresztą) najlepiej przyspieszał po wciśnięciu +, pozostawiając mi tylko zmianę biegów, w ciężarowym VOLVO FH12 420HP tylko "dusząc" + w cruise control mogę dostać max ciśnienie doładowania (2,2 bar) i totalne przyspieszenie, przy max wciśnieciu pedału gazu osiąga tylko 1,9 bar.
ale jaja.
[ Dodano: Sro 29 Cze, 05 02:56 ]
a, tak w temacie to na polskich drogach CC niespecjalnie się przydaje. równa autostrada to jest miejsce dla auta z tempomatem.
używanie tempomatu w gęstym ruchu jest nieuzasadnnione, w górach również jest nie ekonomiczne, lepiej osobiście poanować nad dawką paliwa i z głową "dokładać do pieca" gdy rzeczywiście warto.5,5l/100
Komentarz
-
-
ja tez sie bardzo powaznie zastanawiam na zalozeniem tempomatu do swojej AHF ( przed facem).... fajnie, gdyby ktos jednoznacznie powiedzial, co potrzeba zeby zalozyc tempomatbylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
Perfect service by DobryGrzesWawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jackalja tez sie bardzo powaznie zastanawiam na zalozeniem tempomatu do swojej AHF ( przed facem).... fajnie, gdyby ktos jednoznacznie powiedzial, co potrzeba zeby zalozyc tempomat"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaWiem, ze nie do wszystkich wersji silnikowych da sie dolozyc.
O ile dobrze rozumiem pojecie pedal gazu "by wire" to jest to rozwiazanie w ktorym pedal gazu nie jest polaczony mechanicznie z przepustnica, a jedynie wysyla sygnal elektryczny (cokolwiek to znaczy). Wobec tego tempomat da sie zalozyc tylko do takich wersji (wymieniajac wajche i programujac). Musze sie jeszcze wypytac w ASO, ale jakos nie mam czasu zaleciec.
Wydaje mi sie to miec sens, chyba ze zle rozumiem pojecie "by wire"
Co wy na to??O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez owicz0bardzopodobnie kosztuje w aso i jest to zestaw montazowy-tezeba jeszcze podlaczyc pare kabelkowTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
Komentarz