Zamieszczone przez mundito79
WIELKI dylemat, niewiele czasu - octavia II czy focus II ???
Zwiń
X
-
-
-
Zamieszczone przez rafi22obecnie w sprzedaży jest już focus III
Ale skoro niektórzy o poprzedniej Lagunie mówili Laguna IV to moze i Focus III jest w sprzedazy :szeroki_usmiech
A tak poważnie. Focus który jest obecnie w salonach to po prostu Focus II po liftingu (z zewnątrz różnie sie od modeli z przed liftu tylko przednimi lampami i pasem oraz zderzakami)Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mundito79Przy zakupie O2 rozważ kilka możliwości:
- pełna klimatyzacja - tylko 1600 zł a daje większy komfort
Climatic różni się sposobem regulacji ale specjalnej różnicy nie widzę. Przesiadłem się do O2 z Primery i mam półautomatyczną klimę a poprzednio miałem automatyczną i jakoś nie widzę sensu dopłacać.
Komentarz
-
-
Z mojej strony:
W Rodzinie mamy 2 samochody (Octavia I i Focus II ) nie zamierzam ich porównywać ale wiele razy jeździłem Foką (1.6 TDCI) i jestem pewien że przy tej samej ilosci km objechała by AGR czy ALH ale nie w tym rzecz , Focus z lakierem niemetalizowanym to istna masakra , samochód musi być u nas myty na myjni automatycznej i powiem Wam szczerze , że załamalibyście się gdybyście zobaczyli ten samochód po 5 myciach na szotach, lakier schodzi , nie łuszczy się tylko widać białe przebarwienia które można zauważyć nawet z 2 metrów , mi się w Focusach nie podoba np plastikowe wnętrze , w O2 jest trochę materiałów na boczkach , a np w naszym F2 jest sam plastik.
Pozdro ŁukaszByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafi22Niestety nie do końca jesteś precyzyjny, bo oprócz wymienionych przez Ciebie różnic jest jeszcze zmieniona cała blacharka (oprócz dachu).
Obcenie sprzedawany w salonach Focus to po prostu lifting Focusa II, a nie nowy modelCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafi22Zamieszczone przez mundito79Focusem II
Specjalnie wykonałem dziś 2 telefony do serwisów w Łodzi. I uwaga koszt serwisu co 20 tys. lub co rok to ok. 600 zł brutto i przegląd duży po 60 tys. to koszt 900 zł. Jeśli masz serwis za 350 zł to proszę podaj nr tel. Będę zobowiązany :diabelski_usmiech
I KTO TU MÓWI O WPROWADZANIU W BŁĄD....
Komentarz
-
-
Pytałem się chłopaków z serwisu. Pierwszy przegląd Focusa po roku lub po 20 tys zł to koszt 350 zł
Więc ktoś chce z Ciebizedrzeć i to bardzo. Może i 3 duży przegląd kosztuje około 900 zł ale to i tak nie jest drogo w porównaniu z innymi markami!!
I nie wprowadzajmy się w błąd.
Ja i kolega rafi22 pracujemy w Fordzie i nie ściemniamy tym bvardziej na naszym forum...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrev3Pytałem się chłopaków z serwisu. Pierwszy przegląd Focusa po roku lub po 20 tys zł to koszt 350 zł
Za swoją OII TDI zapłaciłem 340zł+240zł olej (5L oleju przywiozłem swojego). Wymienione zostały filtry: powietrza do silnika, oleju, kabinowy, dolany płyn chłodniczy (w fabryce za mało nalali) chociaż nie ujęty w rachunku. Jeszcze są pozycje związane z przeglądem okresowym.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZiomalTomasz_WS, nawet pod względem zawieszenia ? :|
Rok temu sam wybierałem pomiędzy kupnem FII 1.8TDCI a OII 1.9TDI.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBNie jest to na tyle duża różnica w pracy zawieszenia na korzyść FII/FIII, aby w normalnej codziennej jeździe miało to jakieś znaczenie.Jak pisałem wczesniej jeździłem (na jazdach prubnych) przed zakupem O II Focusem II i nie widzę odczuwalnej różnicy w prowadzeniu sie obu tych aut choć Focusa traktowałem dośc ostro na zakrętach
Czarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz