Zamieszczone przez mundito79
WIELKI dylemat, niewiele czasu - octavia II czy focus II ???
Zwiń
X
-
Nie masz niestety racji bo obecnie w sprzedaży jest już focus III generacji, nie masz również racji co do przeglądów w tym aucie. Obecnie przeglądy wykonuje się co 20 tys. lub raz w roku, pierwszy to koszt ok. 350 zł. Prosiłbym Cię żebyś nie wprowadzał użytkowników tego forum w błąd bo z tego co się orientuję, to mamy wszyscy sobie pomagać, a nie powtarzać zasłyszane stereotypy.
-
-
a to ciekawe co mówisz. To by była nie lada sensacja gdyby w Polsce był sprzedawany focus III podczas gdy nawet w fabryce nie wiedzą jeszcze jak on bedzie wygladał :twisted:Zamieszczone przez rafi22obecnie w sprzedaży jest już focus III
Ale skoro niektórzy o poprzedniej Lagunie mówili Laguna IV to moze i Focus III jest w sprzedazy :szeroki_usmiech
A tak poważnie. Focus który jest obecnie w salonach to po prostu Focus II po liftingu (z zewnątrz różnie sie od modeli z przed liftu tylko przednimi lampami i pasem oraz zderzakami)Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Mógłbyś wyjaśnić o co Ci chodzi? Jakoś nie kojarzę.Zamieszczone przez mundito79Przy zakupie O2 rozważ kilka możliwości:
- pełna klimatyzacja - tylko 1600 zł a daje większy komfort
Climatic różni się sposobem regulacji ale specjalnej różnicy nie widzę. Przesiadłem się do O2 z Primery i mam półautomatyczną klimę a poprzednio miałem automatyczną i jakoś nie widzę sensu dopłacać.
Komentarz
-
-
Z mojej strony:
W Rodzinie mamy 2 samochody (Octavia I i Focus II ) nie zamierzam ich porównywać ale wiele razy jeździłem Foką (1.6 TDCI) i jestem pewien że przy tej samej ilosci km objechała by AGR czy ALH ale nie w tym rzecz , Focus z lakierem niemetalizowanym to istna masakra , samochód musi być u nas myty na myjni automatycznej i powiem Wam szczerze , że załamalibyście się gdybyście zobaczyli ten samochód po 5 myciach na szotach, lakier schodzi , nie łuszczy się tylko widać białe przebarwienia które można zauważyć nawet z 2 metrów , mi się w Focusach nie podoba np plastikowe wnętrze , w O2 jest trochę materiałów na boczkach , a np w naszym F2 jest sam plastik.
Pozdro ŁukaszByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Tak samo było po lifcie Renault Clio II w 2001 r. kiedy to Renault chwaliło się, że zminiło w sumie 322 elementy auta, ale nawet fabryka nie ośmieliła się nazwać modelu po lifcie Clio III tylko Clio II ph II (czyli faza druga).Zamieszczone przez rafi22Niestety nie do końca jesteś precyzyjny, bo oprócz wymienionych przez Ciebie różnic jest jeszcze zmieniona cała blacharka (oprócz dachu).
Obcenie sprzedawany w salonach Focus to po prostu lifting Focusa II, a nie nowy model
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafi22Nie masz niestety racji bo obecnie w sprzedaży jest już focus III generacji, nie masz również racji co do przeglądów w tym aucie. Obecnie przeglądy wykonuje się co 20 tys. lub raz w roku, pierwszy to koszt ok. 350 zł. Prosiłbym Cię żebyś nie wprowadzał użytkowników tego forum w błąd bo z tego co się orientuję, to mamy wszyscy sobie pomagać, a nie powtarzać zasłyszane stereotypy.Zamieszczone przez mundito79Focusem II
Specjalnie wykonałem dziś 2 telefony do serwisów w Łodzi. I uwaga koszt serwisu co 20 tys. lub co rok to ok. 600 zł brutto i przegląd duży po 60 tys. to koszt 900 zł. Jeśli masz serwis za 350 zł to proszę podaj nr tel. Będę zobowiązany :diabelski_usmiech
I KTO TU MÓWI O WPROWADZANIU W BŁĄD....
Komentarz
-
-
Pytałem się chłopaków z serwisu. Pierwszy przegląd Focusa po roku lub po 20 tys zł to koszt 350 zł
Więc ktoś chce z Ciebizedrzeć i to bardzo. Może i 3 duży przegląd kosztuje około 900 zł ale to i tak nie jest drogo w porównaniu z innymi markami!!
I nie wprowadzajmy się w błąd.
Ja i kolega rafi22 pracujemy w Fordzie i nie ściemniamy tym bvardziej na naszym forum...
Komentarz
-
-
To jest całkowity koszt łącznie z materiałami ( i co w zakres tego przeglądu wchodzi)? Jeżeli tak to bardzo tanio.Zamieszczone przez Andrev3Pytałem się chłopaków z serwisu. Pierwszy przegląd Focusa po roku lub po 20 tys zł to koszt 350 zł
Za swoją OII TDI zapłaciłem 340zł+240zł olej (5L oleju przywiozłem swojego). Wymienione zostały filtry: powietrza do silnika, oleju, kabinowy, dolany płyn chłodniczy (w fabryce za mało nalali) chociaż nie ujęty w rachunku. Jeszcze są pozycje związane z przeglądem okresowym.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Nie jest to na tyle duża różnica w pracy zawieszenia na korzyść FII/FIII, aby w normalnej codziennej jeździe miało to jakieś znaczenie.Zamieszczone przez ZiomalTomasz_WS, nawet pod względem zawieszenia ? :|
Rok temu sam wybierałem pomiędzy kupnem FII 1.8TDCI a OII 1.9TDI.
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Dokładnie takZamieszczone przez AdamBNie jest to na tyle duża różnica w pracy zawieszenia na korzyść FII/FIII, aby w normalnej codziennej jeździe miało to jakieś znaczenie.
Jak pisałem wczesniej jeździłem (na jazdach prubnych) przed zakupem O II Focusem II i nie widzę odczuwalnej różnicy w prowadzeniu sie obu tych aut choć Focusa traktowałem dośc ostro na zakrętach
Czarny Elegance
Komentarz
-

Komentarz