Zamieszczone przez piotrek_os
zaslepienie EGR octavia 131 km silnik ASZ
Zwiń
X
-
zaslepienie EGR octavia 131 km silnik ASZ
moze i bylo na forum ale jestem tu niedawno i o zaslepieniu do mojego silnika nic nie znalazlem chce zaslepic EGR skoda octavia 1,9 131 km rok 2004 silnik ASZ
jak prawidlowo dokonac tej czynnosci czy sa jakies skutki uboczne czy blad bedzie ciagle wyskakiwal itd wdzieczny bede zawszystkie odpowiedzi i porady.................................................. ..............
O SERCE SZKODNIKA dba
Perfect Serwis DobryGrześWawa
.................................................. ..............
-
-
momo05, to czytales po lebkach
Zamieszczone przez dariuspoloW ASV nie mialem takiej potrzeby, ale w ASZ mialem identyczna sytuacje jak ty i pomoglo.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dariuspolo...sprawa jest calkiem prosta:
uruchamiasz Vagcom
funkcja select
01 engine(silnik)
11? login
logujesz kod 12233, enter(menu powraca do do okna engine)
nastepnie funkcja adaptacji (nie pamietam numeru)
wybierasz kanal 03
w gornych czterech oknach wyskocza wartosci powietrza i procenty EGRu
na dole wpisujesz nowa max. wartosc(im wieksza wartosc tym mniej bedzie otwierany EGR)
aktualnie mam w ASZ 33638( zaleznie od modelu i wersji oprogramowania) wiekszej nie umiem wpisac to odpowiada 4,8% EGRu.
Jezeli wpiszesz za duza wartos to po uzyciu funkcji testuj wyskoczy Error, musisz wtedy
na nowo wprowadzic login 12233 i prubowac dalej .
Jezeli wyczaisz najwieksza mozliwa wartosc przyciskasz na Save i gotowe( pomimo zalozonej blachy nie powinien ci sie wiecej pokazac blad EGRu).
Komentarz
-
-
Witam,
W sprawie egr mam takie pytanie - u mnie tez wywla bład egr ja natopmiast wymieniłem cały zawór egr nowy (tą metalową przepustnicę z plastikowym grzybkiem) i..... dalej wywala błąd " zawór reylkulacji spalin na vag u
Poradzcie co teraz zrobic? czy mam cos zmieniac w kompie czy moze jeszcze wymienic zawór N18?
pozdro
Komentarz
-
-
Popatrz czy któryś przewód podciśnieniowy nie jest dziurawy a jeżeli nie to N18 do wymiany. Możesz spróbować przelogować tą wartość na większą ale czy to pomoże to nie wiem bo nigdy tak nie robiłem o tym może kolega dariuspolo, coś napisze.
PozdrawiamRozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
Komentarz
-
-
pewnie że pali - raz pali raz gaśnie ;-)
Jedna trasa zrobiona bez problemu hehe
Zaślepiłem w związku z tematem:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=763869#763869 jak ktoś ma jakiś pomysł z tymi obrotami to proszę o info.
Ale ten mój egr to chyba nie jest sprawny bo przed zaślepieniem ciężko się ruszało rano (jakby silnik dusiło). Już myślałem ze to sprzęgło lub dwumas a po zaślepieniu jak ręką odjął i brak dymienia tylko te błędy......
Komentarz
-
Komentarz