Octavia Tour: serwisowanie fabrycznego LPG gdzie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mol
    Ambiente
    • 2009
    • 118

liroyek, powiem ci szczerze, że kiedyś też posiadałem to gówno i też wkładkę z k&n. po prawie 10tyś. wypierdzieliłem to coś do śmieci. mój koleś, który jest mechanikiem od urodzenia, by mi to lepiej udowodnić iż owy "super-filtr" jest niczego wart, pokazał mi w dość prymitywny sposób, ile syfu przelatuje przez te wkładki. więcej tego nie założyłem i szczerze, nie odczułem też różnicy w przyspieszaniu itd. wiec moim zdaniem i wielu innych ludzi, jest to wywalenie kasy w błoto. za te pieniądze wole 2 razy do roku zmienić na normalny filtr i mam spokojna głowę i jeszcze mi reszta zostanie i, że mój silniczek może "czysto" oddychać :wink:
  • jacog
    Rider
    • 2008
    • 420
    • Felicia I (6U1)

Witam,

Czy gwarancja na "fabryczną" instalacje LPG w Octavii obowiązuje tylko w ASO który ją zamontował czy w dowolnym. Bo zastanawiam się czy jest sens zakupu auta z rabatem w dalekim salonie jeżeli poźniej tyle samo wydam na paliwo w przypadku problemów z gazem lub nawet przeglądów instalacji.

pozdr

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

W przypadlu instalacji w wersjach Twin-power wydaje mi sie ze nie ma to roznicy, bo jest to akcja SAP, a nie dilerow, a to ze dilerzy montuja to inna sprawa. Zawsze mogliby to montowac w Poznaniu na zasadzie masowki, tak jak to kiedys wkladano w PL kratki do "ciezarowek"
      Spritmonitor.de

Komentarz

• jedrek1111
        Classic
        • 2007
        • 38

Bez problemu zrobią przegląd w każdym aso, warto jednak wcześniej poczytać opinie o tych zakładach.
        OCTAVIA TWIN POWER 1.6 2007

Komentarz

• jacog
          Rider
          • 2008
          • 420
          • Felicia I (6U1)

Dziękuje za informacje. Ciekawe czy tak samo jest z pierwszym przeglądem instalacji po 1500km. Opinia o ASO to wiadomo ale instalacje bede i tak samemu regulował. Chodzi tylko o formalność. Wątpie, że mają czas aby to porządnie zrobić - domyślne ustawienia i bujaj się kliencie mułem z checkiem na desce Oby tylko ta instalacja Omegas nie byłą zabezpieczona pinem ani nie rejestrowała logowania się do centralki.

Komentarz

Pracuję...