Radio słaby sygnał

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jemio
    Classic
    • 2009
    • 33

Radio słaby sygnał

z tego co widzę to PA też ich nie rozróżnia wpisuje jednego a wyskakuje drugi, spróbuję zmienić nicka, tylko nie wiem czy będę mógł.
  • grejan
    Ambiente
    • 2008
    • 104

Radio słaby sygnał

Mam bardzo słaby sygnał stacji radiowych najsilniej i najlepiej odbiera mi RMF choc i tu sa czasem szumy. Zakupilem juz jakis spealker czy cos takiego jest troche lepiej ale i tak to nie jest to. Kiedy mialem to samo radi w moim starym fordzie i czasem go przekladam do cinquecento wszystkie stacje odbiera bez szumow itp. Co to moze byc?

Komentarz

• kaz13
      Drive
      • 2008
      • 42

sprawdż antene lub jej kabel

Komentarz

• Arek
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 3143

podłączam sie do pytania kolegi grejan, mam to samo,tylko RMF i jakieś lokalne gówno mi sciąga,w radiu wszystko ok,tzn kable niewypieły sie :idea:
        kaz13, możesz dokładniej cos napisać :?:
        -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

No a separator macie, bo radio moze byc i za 10tys PLN a nie bedzie odbierac FM bez niego w OI, ot taki wynalazek ta antena :?:

A jak nie to wywalic fabryczna antene i kupic taka zwykla bez zadnych wbudowanych wzmacniaczy itd.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• grejan
            Ambiente
            • 2008
            • 104

Tak mam separator i jest lepiej choc jak mowie slaby sygnal bez separatora wogole nic nie odbiera!

Komentarz

• mizerd
              Ambiente
              • 2007
              • 151

Witam!
              Miałem te same objawy. Przyczyna walnięty wzmacniacz antenowy. Rozwiązanie wymiana anteny. Dość prosty zabieg jedyna trudność to metalowe spinki od plastikowej listwy przy klapie bagażnika. Pozdrawiam
              Perfect Service by DobryGrześWawa
              Octavia 1,9 BXE 105 KM
              Uniden PC68XL+SIRIO AS-100

Komentarz

• huwe
                Elegance
                S_OCP Member
                • 2005
                • 976

ja mialem i separator i baty w fabrycznej wymieniane...i ch...a dało. wymieniałem antenę na sirio triflexa - i mam w końcu spokój - jak mam wenę posłuchać FM to go po prostu włączam i słucham - bez jakichkowliek separatorów, wzmacniaczy i innych cudów. Więc najlepiej - jak nie macie CB - to zwykła dachówka ( seriopodobna oczywiście ), lub zakupić CB i wpakowac w miejsce seryjnej triflexa.
                Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• kaz13
                  Drive
                  • 2008
                  • 42

Zamieszczone przez mizerd
                  Rozwiązanie wymiana anteny
                  i po problemie innego rozwiązania nie ma

Komentarz

Pracuję...