Mozemy... Podajcie miejsce i bede. Piotrek okleiles sie juz ?
Ubezpieczyciel NOWEGO auta
Zwiń
X
-
Ubezpieczyciel NOWEGO auta
Gdy kupowaliście wasze Skody, którego ubezpieczyciela wybieraliście?
O ile ma to oczywiście znaczenie...
Ja będę kupował samochód po 10 latach przerwy, 10 latnie posiadania własnego auta. Czyli u mnie nie mają znaczenia żadne zniżki, kontynuacje, brak wypadków (ale też ich nie miałem, a jeździłem!).
Co wybrać na ubezpieczyciela kupując nową Octavię?
I jakie będę później konsekwencje takiego a nie innego wyboru, np. po roku i w następnych latach? Bo teraz, co bym nie wybrał płacę 1990pln. A co później u danego ubezpieczyciela?
A może to ma znaczenie: Prywatnie mieszkanie ubezpieczam w PZU. W pracy oboje z żoną także objęcie jesteśmy ubezpieczeniem w tym zakładzie.
-
-
Kupując nowe auto w salonie problem masz rozwiązany, ponieważ prawie na pewno zaproponują Ci ubezpieczenie na preferencyjnych warunkach - 2000zł za pakiet OC AC NW, lub 4200zł za pakiet 2 letni. ZTCW takie pakiety to umowa między Skoda Auto Polska a Allianz Polska. Co ciekawe nie ma znaczenia kto prowadzi auto, tak jak w przypadku innych ubezpieczycieli, tj. jeśli auto prowadzić będzie osoba o wieku poniżej... lub mająca prawo jazdy krócej niż... to kwota ubezpieczenia rośnie o... tyle i tyle.
Jeśli koniecznie chciałbyś poszukać oferty u innego ubezpieczyciela to dość korzystnie (zarówno cenowo, jak i w kwestii wypłacania odszkodowań) wychodzi Generali, ale skoro nie widać różnicy... to po co przepłacaćMądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodadobry jest ten pakiet za 3900 na 2 lata w skodzie (chyba generali to jest)
Domyślam się, że to jakaś zniżka jest za drugi rok.
A jeśli płacić osobno za I i II rok to ile by to kosztowało? (oczywiście wg strawek i przeliczników na dziś stosowanych)
1990 + ???
Komentarz
-
-
satoot, Płaciłem 1990 za 1 rok w Skodzie za wersję Ambiente. Teraz przedłużałem i wyliczył mi gość w tym samym salonie 1900zł. (zniżki miały chyba znaczenie przy przedłużaniu-ja mam OC 60%,AC 40%) Dotyczyło to firmy Generali.
W Hestii zapłaciłem 1600zł+za ok 200zł musiałem wykupić ubezpieczenie domu i jeszcze parę tam dupereli.Czyli wyszło ok 1800zł samochód + mienie i dom.
A ha w Generalli w salonie Skody jeżeli wykupisz pakiet masz narzucony 20% udział własny gdybyś naprawiał samochód poza ASO. W Hestii nie ma takich obwarowań.
W PZU składkę wyliczoną miałem prawie 3 tyś zł. :shock:
Wartość roczna auta OII Ambiente 1.9 TDI + alufelgi + przebieg 25 tyś. to 60 tyś. brana do ubezpieczenia.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBPłaciłem 1990 za 1 rok w Skodzie za wersję Ambiente. Teraz przedłużałem i wyliczył mi gość w tym samym salonie 1900zł. (zniżki miały chyba znaczenie przy przedłużaniu-ja mam OC 60%,AC 40%) Dotyczyło to firmy Generali.
W Hestii zapłaciłem 1600zł+za ok 200zł musiałem wykupić ubezpieczenie domu i jeszcze parę tam dupereli.Czyli wyszło ok 1800zł samochód + mienie i dom.
A ha w Generalli w salonie Skody jeżeli wykupisz pakiet masz narzucony 20% udział własny gdybyś naprawiał samochód poza ASO. W Hestii nie ma takich obwarowań.
W PZU składkę wyliczoną miałem prawie 3 tyś zł. :shock:
Wartość rozna auta OII Ambiente 1.9 TDI + alufelgi + przebieg 25 tyś. to 60 tyś. brana do ubezpieczenia.
Ja nie mam zniżek, żadnych!, i chyba skorzystam z tego, co koledzy piszą o pakietach dwuletnich.
Allianz, albo Generali, tylko żeby nie było owego obwarowania "20% udział własny przy naprawie w ASO"
Albo owa Hestia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez satootA jeśli płacić osobno za I i II rok to ile by to kosztowało? (oczywiście wg strawek i przeliczników na dziś stosowanych)
1990 + ???saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
satoot, zniżki mam OC 60% i AC 40% i dla tego założenia wyliczane były stawki .
20% udział własny przy naprawie POZA ASO przy podpisywaniu umowy w Generali w Salonie Skody.
Pamiętaj, że wysokość składki AC zależy również od miejsca gdzie mieszkasz.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBsatoot, zniżki mam OC 60% i AC 40% i dla tego założenia wyliczane były stawki .
20% udział własny przy naprawie POZA ASO przy podpisywaniu umowy w Generali w Salonie Skody.
Pamiętaj, że wysokość składki AC zależy również od miejsca gdzie mieszkasz.
Jeżeli ubezpieczasz auto na zasadach ogólnych tzn. osobno OC i osobno AC nie w pakiecie to liczą Ci zniżki do OC i AC. W pakiecie mają znaczenie głównie zniżki na AC.
Pzdr
Komentarz
-
-
też jestem niedługo przed ubezpieczeniem autka na 4 rok jego życia
oprócz składek ważne (najważniejsze?) jest to, czy i jak firma wywiązuje się ze zobowiązań - czyli, czy w ogóle wypłaca odszkodowania, czy kręci
ZTCW to PZU i Warta mają dobrą opinię, jeśli chodzi o bezproblemowość wypłaty ew. odszkodowań, a jak Wasze doświadczenia z innymi firmami? ja akurat mam nega dla compensy - moi rodzice mocno się napracowali zanim dostali odszkodowanie za skasowane poprzednie auto przez gościa ubezpieczonego w ww. towarzystwie (tzn. po próbach skandalicznego zaniżania kwoty do wypłacenia przez firmę C. skończyło się na skorzystaniu z własnego AC w PZU, a ci rozliczyli się sami z C.)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czernobyl(najważniejsze?) jest to, czy i jak firma wywiązuje się ze zobowiązań
Komentarz
-
-
Kupując auto otrzymaliśmy pakiet roczny za 1990zł do wyboru ubezpieczyciel, poza PZU, bo to była kwota 2500zł. Teraz pod koniec września (po roku) ubezpieczenie auta w Allianz 3300 z hakiem a w Generali 2500 z hakiem. Wartość samochodu 70 000zł. Przy czym ubezpieczając w Generali masz wartość stałą przez 12 m-cy (70 000) czego nie ma w Allianz(taką otrzymaliśmy informację).
Na własną rękę poza salonem wyszło ponad 7000zł :O
Komentarz
-
-
Dodam jeszcze, że ubezpieczyciel zależy od konkretnego salonu. Ja wybierałem pomiędzy dwoma salonami, w jednym proponowali PZU / Allianz, w drugim Generali. Cena u wszystkich taka sama, ok. 2000 za rok, 4200 za dwa lata. Polecam wziąć na dwa lata, jeśli nie masz zniżek to powinieneś być na tym do przodu.
Ostatnio jak rozmawiałem z agentem PZU, to nie mają promocji łączonych - nie ma znaczenia czy masz u nich jeszcze jakieś ubezpieczenie, cena jest taka sama. Aczkolwiek to było rok temu, może się coś zmieniło - najlepiej zadzwoń do swojego agenta PZU i zapytaj, przy okazji zapytaj za ile on Ci ubezpieczy auto na dwa lata, będziesz miał problem decyzyjny z głowy
Komentarz
-
-
Mam pytanie przy okazji ubezpieczeń jak wygląda procentowo utrata zniżki przy jednej szkodzie ( chce naprawić z C przytarty błotnik ok 800 zł nie wiem czy mi się to opłaca w perspektywie nowego ubezpieczenia). Autko jest nowe ubezpieczone w salonie w PZU potem jeśli nie zaproponują mi czegoś konkurencyjnego wrócę do Warty tam miałam ubezpieczony poprzedni samochód i cenę miałam zawsze najlepszą za pakiet, bez udziału własnego itd.
Komentarz
-
-
JA zawarłem ubezpieczenie przez Mbank i chyba trafiłem na start ubezpieczyciela- chyba promocja. Czy będą wypłacać odszkodowania to się okaże dopiero jak będzie szkoda- wtedy zobaczymy.
Składka wyliczona przez MBank była trochę niższa niż przez Benefia - a to już jest ciekawe.
[ Dodano: Nie 07 Wrz, 08 10:42 ]
wyliczyłem swoja składkę na dzisiaj - 1073zł AC i OC przy maksymalnych zniżkach 60 % samochód fabrycznie nowy.
Komentarz
-
Komentarz