Czy u użytkownicy O1 mają problem z nieszczelną uszczelką w tylnych drzwiach , to się zdarza co jakiś czas ,po myciu samochodu albo po deszczu cała uszczelka zdołu jest mokra i troche kropel leci do samochodu , albo czy mieliscie problem w swoich samochodach z rdzą po roku? u mnie na przednich drzwiach są kropeczki rdzy od odprysków ,sam to próbowałem usunąc i nic ...Pozdrawiam wszystkich
co do mycia to zauwazylem ze jak myje sie myjka cisnieniowa to u mnie byla lipa z zawiasami przednich drzwi - tzn smar sie wyplukiwal i zaczynaly ciezko chodzic. Teraz myje recznie, gabka i jest ok. Moze to nie jest problem uszczelki tylko cisnienia wody ? normalnie przeciez nie leci tak silny strumien
Czy u użytkownicy O1 mają problem z nieszczelną uszczelką w tylnych drzwiach , to się zdarza co jakiś czas ,po myciu samochodu albo po deszczu cała uszczelka zdołu jest mokra i troche kropel leci do samochodu
Jeśli auto myłem pod ciśnieniem (w krawędzie między drzwi) to był taki efekt
Podczas normalnego mycia i deszczu nigdy ( może masz szybe niedomkniętą,,,,podczas deszczu zamykaj szyby :wink: :wink: )
czy mieliscie problem w swoich samochodach z rdzą po roku? u mnie na przednich drzwiach są kropeczki rdzy od odprysków ,sam to próbowałem usunąc i
Też kiedyś myślałem że na karoseri mam wykwity rdzy ale to były kropeczki z ulicy i da je się zmyć np. dobrym środkiem do owadów ( auto ma 5 lat i nie mam najmniejszych śladów rdzy nawet w zakamarkach,,, auta nawet z 97 nie rdzewieją-no chyba że naprawiana blacha ale to inny temat)
my przez dwa lata wstawialiśmy na myjke ręczną a teraz na automatyczną i nic nie przecieka, chociaz jak sie szybciej jedzie to w prawych z tyłu chyba te uszczelki sie wygniołty bo szumi dość głośno a tak nie było... no cóż.. 120kkm robi swoje
Podczas normalnego mycia i deszczu nigdy ( może masz szybe niedomkniętą,,,,podczas deszczu zamykaj szyby )
słuchaj ja mam zamykam samochod na alarm to mi sam domyka szyby , a po za tym ja myśle ze to mogą być zatkane te dolne odływy co są w drzwiach , a co do rdzy to nie wiem juz sam
Czy u użytkownicy O1 mają problem z nieszczelną uszczelką w tylnych drzwiach , to się zdarza co jakiś czas ,po myciu samochodu albo po deszczu cała uszczelka zdołu jest mokra i troche kropel leci do samochodu (...)
Sprawdź regulację drzwi - może trzeba je trochę dociągnąć żeby lepiej przylegały?
U mnie po myciu ciśnieniowym w tylnych drzwiach jest dokładnie to samo. Po prostu uszczelka nie trzyma lub faktycznie dolne otwory są przytkane, chociaż byłoby to dziwne bo koleżanka Octavianka ma dopiero pół roku. A co do rdzy to znalazłem takie oznaki z tyłu auta. Jak się otworzy tylną klapę to pomiędzy uszczelką, a plastikową listwą w okolicach odpływów mam "piękny" rdzawy kolor. Niedługo będę robił przegląd przy 30tys i zgłoszę żeby panowie sympatyczni coś z tym zrobili.
Tylko pozazdrościć... Chociaż ta woda nie drażni mnie tak jak ta rdza :evil:
A zrobil sie purchel czy jest tylko przebarwienie ? :roll: jedno dobre z tej rdzy to miejsce ,bo nie widoczne i wrazie co mozna sobie tylko tam zaprawkie strzelic.
Na razie jest tylko kolor, ale myśl o tym spędza mi sen z oczu :P
A tak poważnie to mam nadzieję, że w serwisie coś z tym zrobią. Może to kwestia samych kanałow odpływowych.
Komentarz