Widzę ze stajnia zmieniona!
Turbina i jej wymiana... ale nie u nas
Zwiń
X
-
Turbina i jej wymiana... ale nie u nas
Chciałbym się podzielić wrażeniami z pracy warsztatów za naszą zachodnią granicą. Autko kupiłem w Niemczech, virusowane ale niestety turbina się popsuła . Niestety nasze ASO (a byłem w kilku) zastosowały metodę głowy w piasek:nic nie widać, nic nie słychać, jeździć aż sie roz... dokumentnie. W akcie desperacji ustaliłem tunera w Niemczech(MTM), który dokonał przeróbek. Po szybkim pokonaniu trudności językowych (nie znam niemieckiego-ale oni znali angielski, którym i ja sie jakoś tam posługuję ) panowie po krótkim wywiadzie, sprawdzeniu auta po numerach, zaprosili do siebie lub do Polski do Bielska gdzie mają oddział. Obiecano mi, że jesli sie do nich pofatyguję to auto zostanie "załatwione" w ciągu jednego dnia-nawet jesli bedzie trzeba wymieniać to nie problem bo mają "zaprzyjaźnione" ASO. Zaryzykowałem. Po przyjeżdzie(kawał drogi) krótka rozmowa, auto na warsztat i po pół godzinie diagnoza: wymiana turbiny. Powód zbyt duży luz poosiowy wirnika-najprawdopodobniej wada fabryczna. Sprawdzono też program i na moja prośbe dokonano lekkiej modyfikacji na ciut lżejszy-167/393. Całość trwała ok 6 godzin, wszystko bez kosztów, obsługa miła fachowa i konkretna. Jestem pod wrażeniem! Zadnego porównania do naszych "fachowców". Daleka droga jeszcze przed nami... Ciekawe czy w ich oddziale w Bielsku byłoby podobnie jak w centrali? Ma ktoś jakieś doświadczenia?
-
-
Re: Turbina i jej wymiana... ale nie u nas
Zamieszczone przez korkirCiekawe czy w ich oddziale w Bielsku byłoby podobnie jak w centrali? Ma ktoś jakieś doświadczenia?
ja jestem z ich usług i softu - jak na razie zadowolony kPink Floyd fan.
Komentarz
-
-
widocznie tuner poczul sie do odpowiedzialnosci za rozwalenie turbiny
nie powinno byc w tym nic dziwnego
kiedys trafil mi sie superb na gwarancji tez z rozwalona turbina
stwierdzilem chipa i moj szef odeslal goscia do serwisu ktory posredniczyl w czipowaniu
czemu srewis ma brac odpowiedzialnosc za przeciazanie urzadzen????nie pomogl ani razu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez owicz0stwierdzilem chipa i moj szef odeslal goscia do serwisu ktory posredniczyl w czipowaniu
Stwierdziles pewnie modyfikacje, na podstawie tego ze robiona byla za posrednictwem ASO, czyli Was. Ale w takim wypadku chyba Wy dajecie gwarancje. W koncu kosicie za to x2.
Zamieszczone przez owicz0czemu srewis ma brac odpowiedzialnosc za przeciazanie urzadzen????
Fakt, faktem.
Po pierwsze, to dobry tuner nie zrobi programu ktory moze cos wysrac. A drugie, ze dobry tuner jak juz cos sie wysra to sie nie wypnie."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez owicz0doladowanie rzedu 3.3bara gdzie fabryka robi 2.6?
i jeszcze jedno pytanie w jakim samochodzie jest fabrycznie 1.6 bara doladowanie :?: :roll:bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
Perfect service by DobryGrzesWawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jackali jeszcze jedno pytanie w jakim samochodzie jest fabrycznie 1.6 bara doladowanie :?: :roll:
Chodzilo o Superba, pewnie ktores 2,5TDI bo nie sadze zeby w AWXie tyle dmuchalo."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez owicz0110 koni ma fabrycznie ustawione 2.3
130(awx)ma 2.6
wezta vaga i sprawdzta w grupie 11 na 3 lub 4 biegu gaz do dechy i jest tam wartosc zadana i obok wartosc faktyczna
Zapytam speca, ale IMO wartosci ktore podales sa lekko z kosmosu.
Pewnie podajesz w overbooscie. :roll:"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Witam,
W zasadzie nie piszę tylko czytam ale wygląda, że sprawa dotyczy mnie osobiście więc coś skrobnę w celu wyjaśnienia pewnych spraw.
Najprawdopodobniej chodzi o moje auto, o którym pisze owicz0-jestem ze Szczecina i historia wydaje sie znajoma...
Po pierwsze to ciś doładowania było 2830 mbar, a nie jak podajesz 3300..., a to chyba mała różnica? Myślę wiec, że Purchawa ma rację iż podajesz je z kosmosu...
Po drugie dopiero za 9-tym razem (słownie:dziewiątym) znaleźliście to, wiec nie jesteś taki nieomylny i doskonały jak to wynika z Twoich poprzednich postów w tej sprawie.
Po trzecie przez wszystkie 8 razy diagnoza była jedna: jeździmy dalej i czekamy na bardziej widoczne "efekty", czyli typowa spychologia...
Pzdr.
I jeśli to chodzi o inne auto to sorrybyło 172/338 by MT a jest 241/310 i 4x4 :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez HPPo drugie dopiero za 9-tym razem (słownie:dziewiątym) znaleźliście to, wiec nie jesteś taki nieomylny i doskonały jak to wynika z Twoich poprzednich postów w tej sprawie.
Zamieszczone przez HPPo trzecie przez wszystkie 8 razy diagnoza była jedna: jeździmy dalej i czekamy na bardziej widoczne "efekty", czyli typowa spychologia...
Ale o tym juz dzisiaj pisalem."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
Komentarz