Zamieszczone przez HP
Turbina i jej wymiana... ale nie u nas
Zwiń
X
-
Cisnienie w overbooscie nas nie interesuje.Zamieszczone przez owicz0110 koni ma fabrycznie ustawione 2.3
130(awx)ma 2.6
wezta vaga i sprawdzta w grupie 11 na 3 lub 4 biegu gaz do dechy i jest tam wartosc zadana i obok wartosc faktyczna
[ Dodano: Nie Lip 17, 2005 10:46 pm ]
Jesli dobrze pamietam (moge sie nieznacznie mylic):Zamieszczone przez HPA tak z ciekawości: jakie powinno być max ciś doładowania?
- w 110-ce 950mbar
- w 130-ce 1300mbar
[ Dodano: Nie Lip 17, 2005 10:49 pm ]
Taki program sprzedali Ci w ASO??Zamieszczone przez HPPo pierwsze to ciś doładowania było 2830 mbarTDI 205PS
Komentarz
-
-
Yhm....
Ale jak mi potem wytłumaczyli po odjęciu ok 1 wychodzi ok 1800, a niby max dopuszczalne może być ok 2000... Prawda to?
Teraz jest ok 1600. Była jakaś kicha w układzie dolotowym. Nie bardzo wiem o co chodziło. Coś wspominali też o wadliwych turbinach z 2004, niemniej jednak obecnie autko chula miodnie :diabelski_usmiechbyło 172/338 by MT a jest 241/310 i 4x4 :-)
Komentarz
-
-
kurde... poraza mnie Twoja znajomosc tematu...Zamieszczone przez owicz0110 koni ma fabrycznie ustawione 2.3
130(awx)ma 2.6
jeszcze raz powtarzam odejmij 1.0 bara od kazdego pomiaru :!:bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
Perfect service by DobryGrzesWawa
Komentarz
-
-
Seryjne cisnienia doladowania (info by Ali, thx):
AGR/AHF 0.9bar - 0.95bar
ASV - 1.05bar
ASZ/AWX - 1.3bar
ARL - 1.5bar
Tak jak mowilem. Wartosci podane przez owicz0 sa z kosmosu.
W overbooscie nas nie interesowaly."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
N/PZamieszczone przez HPDzięki za info!!!
k
BTW, pojedz do jakiegos porzadnego tunera, niech Ci zrobi poprawny program, bo na tym co masz to zaraz znowu sie cos wysra. :evil:"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
ludzieto brednie
overboost to silniki common rail
tu tego nie ma
2 sprawa superb byl tuningowany przez szczecinek i trafil do mnie po raz pierwszy
wskazania ktore w nim opisalem sa prawdziwe-4 bieg ok60/h i ostro w pedzel
ten kto pisze o doladowaniu 950/1300 to grafoman-950 to powazny problem dla cisnieniowcow a 1300 to mam jak czytam te brednie
2000 mbar to dopuszczalne dla 90 km(a i tak na 0.5 sekundy wzrasta nawet do 2.2 bara
blad doladowania wyrzuca tylko przy naprawde przegietej pale lub gdy przez dluzszy czas 2-3 sekundy nie moze dostosowac cisnienia faktycznego do wymaganego
zanim jakis genij(usz) cos chlapnie niech wezmie vaga i jedzie na autostrade
smierc grafomanom.... :twisted: :evil: :evil: :twisted:nie pomogl ani razu
Komentarz
-
-
owicz0, proponuje idz sie doszkolic, bo wlasnie przez takich "fachowcow" ASO maja taka opinie jak maja. :twisted:
BTW, wiesz co to cisnienie atmosferyczne i ile wynosi jego neutralna srednia wartosc?"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Ja podaje ile faktycznie dmucha turbina, a nie ile przyrzad pokazuje...Zamieszczone przez owicz0ja posluguje sie wskazaniami przyrzadow (skanerow )ktore tak sa ustawione ze licza od zera
tak robi cala grupa wolkswagena a jak chcesz se przeliczac na mm slupka rteci to sie przesiadz na skuter parowy... :twisted: :twisted:
Ale jak chcesz to do tego co napisalem, dodaj sobie 1 i bedziesz mial:
AGR/AHF 1.9bar - 1.95bar
ASV - 2.05bar
ASZ/AWX - 2.3bar
ARL - 2.5bar
I nadal wartosci podane przez Ciebie sa z kosmosu i jezeli nadal twierdzisz, ze nie ma overboosta w TDI, to prosze idz zweryfikuj jeszcze raz swoja wiedze. :twisted:"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Spoko.Zamieszczone przez rentieroj Purchawa i pomyslec, ze przedwczoraj miales urodziny a dzis tyle pracy z ASO :szeroki_usmiech
Zaraz przeglad to zagrzewam sie do boju.
Bede testowal kolejne, a mam pare rzeczy do zrobienia, to bede mial z czego im ocene wystawic.
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaZaraz przeglad to zagrzewam sie do boju.
Bede testowal kolejne, a mam pare rzeczy do zrobienia, to bede mial z czego im ocene wystawic.
Tylko nie daj im wymieniac klockow, bo bedziesz musial wymienic cala zwrotnice :evil:bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Komentarz
-
-
troche sie balem mojego mechanika, ale jak ostatnio zrobil mi z czeszka wlacznie z zarowkami nad tablica rejestracyjna (czego nie zauwazyli 15k km na inspekcji w ASO) nie pajade juz do ASO, po ostatniej wymianie zaoszczedzilem 200 PLN na robociznie, 530 PLN na pompie wody, tak, ze ma juz na przeplywomierz
1.9 TDI ATD KOMBI 4x4
Komentarz
-
-
Qzwa, az tak zle jest? :shock:Zamieszczone przez JackalTylko nie daj im wymieniac klockow, bo bedziesz musial wymienic cala zwrotnice :evil:
W zeszlym roku roku sobie poradzili. I z klockami i tarczami.
Moze jak bede nad nimi stal i pokazywal co i jak to nie spieprza?"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
No cush chlopaki przekrecil gwint w zwrotnicy ( sie jakis zlamas musial sie chyba powiesic na kluczu ), to dopiero wychodzi przy nastepnej wyminie klockow, jak wykrecisz bolec/srube mocujaca zaciski to sie wykreca razem z gwintemZamieszczone przez PurchawaQzwa, az tak zle jest? :shock:Zamieszczone przez JackalTylko nie daj im wymieniac klockow, bo bedziesz musial wymienic cala zwrotnice :evil:
bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Komentarz
-
-
Ooo... doczytalem jeszcze raz dokladnie.Zamieszczone przez owicz0- overboost to silniki common rail tu tego nie ma
- (a i tak na 0.5 sekundy wzrasta nawet do 2.2 bara
Widzisz, ze sam sobie zaprzeczasz?
Wlasnie na chwile cisnienie wzrasta ponad zadane. To jest wlasnie overboost.
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
Komentarz