Poszła szyba czołowa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sevo
    Drive
    • 2009
    • 47

Poszła szyba czołowa

Witam!

Już cieszę się na spotkanie :-)
    albus_lupus, czym teraz jeździsz?? O1, tak jak masz w opisie??
    S - Stowarzyszenie
    K - Kierowców
    O - Omijających
    D - Definitywnie
    A - ASO
  • andriu21tg
    L&K
    S_OCP Member
    • 2008
    • 1499

Poszła szyba czołowa

Witam, wszystkich w ten pochmurny poniedziałkowy poranek...Mam problem w sobote jadac autostrada dostałem z kamienia ( w ciemny pas obok podszybia) nic niebylo widac tym bardziej ze cioł deszcz ...w nocy przyjechalem na parking i do dzis nieruszałem octy... dzis rano jade do pracy i po 20 km bach poszedł pająk , na dł 20 cm... szyba do wymiany, i teraz moje pytanie mam autocasco w allianzie ...robic z ubezpieczenia bezgotowkowo czy np u Jana (a moze ktos zna jakis dobry warsztat na śląsku ?)

z gory dzieki za pomoc

Komentarz

• Dig Dug
      L&K
      S_OCP Member
      • 2005
      • 1306
      • Seat

andriu21tg, Najlatwiej bezgotowkowo, ale ja mialem takiego samego zgryza i jak zaczalem kalkulowac to wyszlo mi, ze zwyzka w AC zanim wroce do skladki sprzed skorzystania z AC kosztowalaby mnie wiecej niz szyba (to bylo w O1) wiec wymienilem sam w Janglass. Co poradzic, dostalem w te czarna obwodke i po parunastu km poszla rysa. :evil:

Musisz przeliczyc ile tracisz korzystajac z AC, a ile pozniej zaplacic w wyzszej skladce.

PS. Porob wyrazne zdjecia, gdzie widac to uszkodzenie, bo potem przy odsprzedazy pokazesz ze auto nie dzwonowate, tylko kamyczek zmusil do wymiany szyby.
      Była O1 jest F2.

Komentarz

• andriu21tg
        L&K
        S_OCP Member
        • 2008
        • 1499

dzięks

Komentarz

• kjedi
          Rider
          S_OCP Member
          • 2008
          • 282

witaj, nie wiem czy w Allianz była opcja ubezpieczenia szyb. Wtedy wymieniasz z tego i nie ma wpływu na autocasco

Komentarz

• loru
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4286
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

andriu21tg, miałem podobny problem, koszty jakie mi podali w ASO to około 1000 pln za szybę + robota a w jannie około 800 (ale dokładnie nie pamiętam) za szybę + robota, jednak mi nie pęka dalej i z takim odpryskiem jeżdżę, jest poza polem widzenie więc problemu niema.
            O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• chevidan
              Drive
              • 2008
              • 80

w bydgoszczy ostatnio wymieniałem za 400zł-szyba zielona z paskiem u góry i robota.

Komentarz

• Andrev3
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 6116

zadzwoń do mnie jutro 504388867 to zobaczę co da się u nas zrobić na serwisie. Ile by wzieli rabat masz jak w banku
                RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

Pracuję...