Komu paluche napisałem pozdrowinia w zakopcu? Biała Octavia combi 8-16 sierpnia:P
[O1] Trzy pytania uzupelniajace.
Zwiń
X
-
[O1] Trzy pytania uzupelniajace.
W nawiazaniu do moich kilku pytan sprzed paru dni.
1. Pytalem o wymiane oswietlenia przy pokretlach od nawiewu. Ktorys z kolegow podrzucil mi link, ale tam bylo wszystko ladnie opisane odnosnie zegarowDzieki, moze kiedys skorzystam, ale interesuja mnie nawiewy. Podejrzewam, ze trzeba wyciagnac radio, poleczke i tam juz sie jakos dostane. Jakie tam sa zaroweczki? W jaki sposob zamontowane? Wystarczy przekrecic i wyjac?
2. Spryskiwacz reflektora. Jego mocuje sie tylko na zatrzask? Jego cena?
3. Silnik 1,9 AGR. Olej 10W40. Przebieg oryginalny, serwisowany w ASO (264 kkm) - jaka jest norma zuzycia oleju od wymiany do wymiany? - wiem, zawalicie mnie zaraz roznymi kasliwymi uwagami. Laikiem nie jestem, w tym temacie pojecie mam, ale interesuje mnie odpowiedz uzytkownika, ktory powie mi jak to wyglada z wlasnego doswiadczenia..."Pieprzymy niemiecką precyzję, hiszpański temperament, nie polubimy każdej drogi - My, wierni japońskiej technologii!" ;-)
-
-
Popekx,
1.Prawdopodobnie spaliła się zaróweczka podświetlająca pokrętła.. Wymiana jest prosta :
wyjmujesz środkowe pokrętło ciąnąc kombinerkami przez jakąś szmatkę, a potem cienniutkimi sczypcami wyciądasz żaróweczke podswietlajacą trzy pokretła.
2.Spryskiwacz reflektora mocowany jest blaszką rozprężną od strony wewnętrznej zderzaka.Co doc eny pytaj kolegów Superbman lub Speedy.
3.Z silnikiem AGR przejeździłem 220 kkm,wymieniłem,bo pękł blok.Od wymiany do wymiany nie było konieczności uzupełniania stanu.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzPopekx,
1.Prawdopodobnie spaliła się zaróweczka podświetlająca pokrętła.. Wymiana jest prosta :
wyjmujesz środkowe pokrętło ciąnąc kombinerkami przez jakąś szmatkę, a potem cienniutkimi sczypcami wyciądasz żaróweczke podswietlajacą trzy pokretła.
2.Spryskiwacz reflektora mocowany jest blaszką rozprężną od strony wewnętrznej zderzaka.Co doc eny pytaj kolegów Superbman lub Speedy.
3.Z silnikiem AGR przejeździłem 220 kkm,wymieniłem,bo pękł blok.Od wymiany do wymiany nie było konieczności uzupełniania stanu.Robiac to wolalbym juz zamontowac nowa
A co do trzeciego pytania. Po prostu moja narzeczona jezdzi na semisyntetyku i od wymiany do wymiany zszedl jej praktycznie caly bagnet. Musialem jej dolac 150-200 ml. Juz mam zakupiony olej na wymiane, ktora zbliza sie calkiem niedlugo i zajele jeszcze semisyntetyk. Ale mysle, ze na kolejna wymiane trzeba bedzie przeskoczyc juz na minerala. Bo gubic - nigdzie oleju nie gubi."Pieprzymy niemiecką precyzję, hiszpański temperament, nie polubimy każdej drogi - My, wierni japońskiej technologii!" ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Popekx
Czy te srodkowe pokretlo mam ciagnac do siebie? J... No i jaka zaroweczka
Zamieszczone przez Popekx
jezdzi na semisyntetyku. mysle, ze na kolejna wymiane trzeba bedzie przeskoczyc juz na minerala..Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
Komentarz