zgadzam sie mialem IV gen w astrze i tez nic nie smierdzialo
Ja miałem kiedyś, ponad 11 lat temu Poloneza na gaz, silnik 1.6 GLI z wtryskiem jednopunktowym do gaźnika, i też nie było czuć.
Natomiast 13 lat temu Polonez 1.5 GLE czyli normalny gaźnik - i tu bywało że czułem zapach gazu.
Ale jakie to były generacje... żebym to wiedział.
A ja dzisiaj zamowilem instalke w ASO
Bedzie to LandiRenzo, zbiornik w kole ( wchodzi 45l LPG ), kontrolka po wlacznikiem swiatel. Bardzo dziwne jest to ze jak zaistaluja LPG to musza porobic fotki i wyslac do centrali czy wszystko jest zgodne z instrukcja...
A ja dzisiaj zamowilem instalke w ASO
Bedzie to LandiRenzo, zbiornik w kole ( wchodzi 45l LPG ), kontrolka po wlacznikiem swiatel. Bardzo dziwne jest to ze jak zaistaluja LPG to musza porobic fotki i wyslac do centrali czy wszystko jest zgodne z instrukcja...
liroyek niestety w zderzaku, w sumie pod klapka chyba by sie nie zmiesila - dosyc tam ciasno
Zmieściła, zmieściła. Trochę inaczej to rozwiązane jest w tym przypadku, na zawór zakłada się taki "lejek" (czy jak to tam nazwać) do którego dopiero przypina się przewód z dystrybutora. Przyuważyłem to, kiedyś na stacji benzynowej.
Mnie wprawdzie to rowiązanie podpowiadałeś, ale pomyślałem sobie o dodatkowych kosztach, a jestem "niskobudżetowcem", więc zostałem przy tradycyjnym czarnym wlewie w zderzaku, z czarnym korkiem, którego nie widać na czarnym aucie.
Ale u Ciebie przy czerwonym aucie - rewelacja.
Patrz tylko na ręce nalewaczy, żeby Ci lakieru nie podrapali czasem przez nieostrożność.
tomekjmopl
tracisz na podzespoly narazone na bezposredni kontak z gazem (zawory itp) jak walnie pasek rozrzadu gwara jest jesli spali sie sterownik z LPG i spali odrazu kompa to nie ma gwary pozatym jest
satoot
doplacalem 100 zl
patrze ale po wkrecenie on jednak troche odstaje i jest bezpieczniej
instaluje gaz tam gdzie kupowalem auto czyli w Emidzie w Rudzie Sl.
liroyek, gosmo
takie rozwiazanie mnie nie satysfakcjonuje - nie mam zamiaru wkrecac za kazdym razem koncowki - interesowalo by mnie tylko normalne wejscie jak w zdezaku
ogolnie rzecz biarac jakiekolwiek odstepstwo od standardowej instalacji wiaze sie z utrata gwarancji - a na to mnie nie stac :|
Aaa... to prawda, czasem nie chce im się zakręcić, albo potrzebują zakrętki bo ktoś im nie dokręcił na stacji Mi już przy pierwszym tankowaniu zdarzyło się, że gość zapomniał dokręcić i zawsze sprawdzam.
Komentarz