Octavia - wersja tourist, camping, autobahn

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mokart
    Drive
    • 2005
    • 40

Niestety tylko AGR.
    Przydałby się wirusik, jeżeli oczywiście przebieg pozwoli, ale nikt profesjonalnie się u mnie tym nie zajmuje.

pozdr
  • perfex
    L&K
    • 2005
    • 1117

Za tydzien ruszam moja Octa w jej pierwsza dluuga trase Plan ramowy jest: Home=> Bruxela, Paryż, burgundia, Nicea, Florencja, Wenecja, Wieden, Bratyslawa=>Home k Mysle ze ca. 5 tys. km to bedzie, a ile dokladnie to sie zobaczy :szeroki_usmiech Mam nadzieje ze Octa sprawi sie doskonale, pewnie kilka razy bedzie rozwniez robic za auto campingowe :P Zobaczymy jak sie spi w niej. Spal ktos ? Nie na siedzeniach przednich ale z rozlozona tylna kanapa, na plasko sobie lezac ?

Jakie najdluzsze trasy Octami robiliscie ? Czy testowaliscie autka jako campery ? :lol: Jak wrazenia z octawianej turystyki ?
    Pozdrawiam
    perfex

Octavia HTP

Komentarz

• MiKruS
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7976

Ja najdalej bylem chyba w Maastricht, a wypoczynkowo to w Slowenii. Obie trasy ok. 1200-1300km robione na jeden strzal.

Zdarzylo mi sie raz przekimac kilka godzin w samochodzie w Bremie, nie bylo najgorzej, ale hotel jest zdecydowanie przyjemniejszy. :lol:
      TDI 205PS

Komentarz

• perfex
        L&K
        • 2005
        • 1117

Zamieszczone przez MiKruS
        Ja najdalej bylem chyba w Maastricht, a wypoczynkowo to w Slowenii. Obie trasy ok. 1200-1300km robione na jeden strzal.

Zdarzylo mi sie raz przekimac kilka godzin w samochodzie w Bremie, nie bylo najgorzej, ale hotel jest zdecydowanie przyjemniejszy. :lol:
        Oo to nie daleko byles :szeroki_usmiech
        Wg mnie na siedzeniach to sie nie da spac, przynajmniej nie na trzezwo :diabelski_usmiech Dlatego wymyslilem spanie w razie koniecznosci jak w lozeczku ze zlozona tylna kanapa, stopy w okolicy tylnej klapy- lezy sie plasko k Moze nie bedzie zle (mam nadzieje ze to tylko kilka razy najwyzej)
        Pozdrawiam
        perfex

Octavia HTP

Komentarz

bylem teraz na takim objezdzie ale jeepem wiec i spanie bylo przyjemniejsze przebieg to 5100km a octa za jednym strzalem to do holandi i z powrotem 2000km bez kilku groszy

co do spania to w octavi troche ciasno ale jak zmeczenie dusi

Komentarz

• MiKruS
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 7976

Zamieszczone przez perfex
            I nie wyobrazam sobie, zeby psychicznie wytrzymac dluzsza podroz.

Dalej to juz tylko samolot. :szeroki_usmiech
            TDI 205PS

Komentarz

• Purchawa
              Admin
              S_OCP Member
              • 2004
              • 8007

Wg mnie na siedzeniach to sie nie da spac, przynajmniej nie na trzezwo :diabelski_usmiech
              Spoko, nam sie zdarzylo spac we czterech i to w zimie!
              Fakt, bylismy tak napruci, ze i tak to bylo lepsze niz zaspa.

Nie powiem ile pozniej trzeba bylo ja wietrzyc.
              "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
              Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• perfex
                L&K
                • 2005
                • 1117

Zamieszczone przez MiKruS
                I nie wyobrazam sobie, zeby psychicznie wytrzymac dluzsza podroz.

Dalej to juz tylko samolot. :szeroki_usmiech
                A juz sie nalatalem :szeroki_usmiech A tak to 4 dni tu, 4 tam i mobilnosc k Zobaczymy jak bedzie
                Pozdrawiam
                perfex

Octavia HTP

Komentarz

• adik_s
                  Rider
                  • 2005
                  • 259

mój ojciec co trzy tygodnie robi 1000km na jeden strzał :P i kazdego innego tygodnia ponad tysiąc ale sumując różne wyjazdy... nie musiał jeszcze w niej spać ale w fotel fajnie sie `zużył`, jako że moj tata waży troszke ponad 100 to sie fajnie w niego `wpada` - nieźle trzyma :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
                  kiedyś spałem pare minut w autku i przy wzroście 184cm to nie jest najlepszy pomysł :? :?

Komentarz

• perfex
                    L&K
                    • 2005
                    • 1117

Zamieszczone przez Purchawa
                    Spoko, nam sie zdarzylo spac we czterech i to w zimie!
                    Fakt, bylismy tak napruci, ze i tak to bylo lepsze niz zaspa.

Nie powiem ile pozniej trzeba bylo ja wietrzyc.
                    Ja spalem we trzech w... SEICENTO ! :shock: My nie bylismy napruci, bylismy w zasadzie nie zywi :szeroki_usmiech Ale do dzis nie mam pojecia jak sie to udalo :!: :?: k
                    Pozdrawiam
                    perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Samiec
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 4287
                      • Octavia I (1U2)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Dlatego wymyslilem spanie w razie koniecznosci jak w lozeczku ze zlozona tylna kanapa, stopy w okolicy tylnej klapy- lezy sie plasko k
                      Nie wiem czy sie tak uda ,bo u mnie po rozlozeniu siedzen ,podloga bagaznika jest z 10cm nizej niz rozlozone siedzenia. Musial bys czyms to wyrownac . Za maly tez nie jestes wiec bedzie ciezko :szeroki_usmiech proponuje to przeciwiczyc teraz jak sie lezy ,zeby pozniej nie bylo rozczarowan :wink:
                      TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• perfex
                        L&K
                        • 2005
                        • 1117

Zamieszczone przez Samiec
                        podloga bagaznika jest z 10cm nizej niz rozlozone siedzenia. Musial bys czyms to wyrownac . Za maly tez nie jestes wiec bedzie ciezko :szeroki_usmiech proponuje to przeciwiczyc teraz jak sie lezy ,zeby pozniej nie bylo rozczarowan :wink:
                        Cwiczylem to "na sucho" I wyglada ze bedzie OK k Ten schodek mozna kocem zniwelowac a po odsunieciu do przodu foteli przednich na dlugosc sie mieszcze :szeroki_usmiech
                        Pozdrawiam
                        perfex

Octavia HTP

Komentarz

• pantol
                          Elegance
                          • 2004
                          • 754

Re: Octavia - wersja tourist, camping, autobahn

Za tydzien ruszam moja Octa w jej pierwsza dluuga trase Plan ramowy jest: Home=> Bruxela, Paryż, burgundia, Nicea, Florencja, Wenecja, Wieden, Bratyslawa=>Home k Mysle ze ca. 5 tys. km to bedzie, a ile dokladnie to sie zobaczy :szeroki_usmiech Mam nadzieje ze Octa sprawi sie doskonale, pewnie kilka razy bedzie rozwniez robic za auto campingowe :P Zobaczymy jak sie spi w niej. Spal ktos ? Nie na siedzeniach przednich ale z rozlozona tylna kanapa, na plasko sobie lezac ?

Jakie najdluzsze trasy Octami robiliscie ? Czy testowaliscie autka jako campery ? :lol: Jak wrazenia z octawianej turystyki ?
                          Miałem podobną trasę, tyko że z G-dza do Paryża, potem trochę po Paryżu i powrót. Całość około 5 kkm. Potem trasa G-dz -Wiedeń - Senj (Chorwacja) i powrót (około 4kkm).

W tym roku planuję Toskanię, czyli znów około 4kkm.

Nigdy auto nie sprawiło najmniejszych problemów. Nie męczyłem się jazdą i generalnie było OK. Tak więc od strony auta nie powinieneś mieć najmniejszych problemów.
                          Jarek "Vinci"

Komentarz

• zeb
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 415

Potwierdzam w całej rozciągłości Wenecja - Wawa (przez Austrie i Niemcy) 16 godzin na lajciku, miałem ochotę jechać dalej :szeroki_usmiech

chociaż po niemieckich autostradkach chciało mi się wyć i rzygać na polskich drogach! Kurwa! Po drodze widziałem dwa wypadki śmiertelne :evil:

Komentarz

Zamieszczone przez pantol

Miałem podobną trasę, tyko że z G-dza do Paryża, potem trochę po Paryżu i powrót. Całość około 5 kkm. Potem trasa G-dz -Wiedeń - Senj (Chorwacja) i powrót (około 4kkm).

Nigdy auto nie sprawiło najmniejszych problemów. Nie męczyłem się jazdą i generalnie było OK. Tak więc od strony auta nie powinieneś mieć najmniejszych problemów.
                              to ty po Paryzu zrobiles 2000km bo piszesz ze okolo 5tys zrobiles :wink:

Komentarz

• pantol
                                Elegance
                                • 2004
                                • 754

Zamieszczone przez danielpoz
                                Zamieszczone przez pantol

to ty po Paryzu zrobiles 2000km bo piszesz ze okolo 5tys zrobiles :wink:
                                No, trochę tam mieszkałem. Zrobiłbym więcej, ale przesiadłem się na metro bo było szybciej k
                                Jarek "Vinci"

Komentarz

• Martinez
                                  L&K
                                  • 2004
                                  • 1366
                                  • Audi

1600 km z Pisy do Wawy co prawdą nie Octą ale LANOS'em . Trasa zrobiona z marszu z małą przerwą na zwiedzanie Wenecji.
                                  Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
                                  teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
                                  czarna AR 156 1.8 T.Spark

Komentarz

• luky8
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 623

spędziłem pare nocek w occi tak że spoko. nie jest to co prawda hotel, ale wyspać sie da bez problemów zarówno z przodu na siedzeniach jak i z tyłu, ale co do tego to może wypowiedzieć sie Wasyl :lol: jak sie śpi z przodu to trzeba sie tylko dobrze wkomponować z nogami na podszybie k a w bagażniku po złożeniu siedzeń coś podłożyć pod plecy bo jest uskok (przynajmiej w sedanie)
                                    Zapraszam na www.rebel-tuning.com

Komentarz

• oskar
                                      Drive
                                      • 2005
                                      • 63

octavia- Zielona Góra- Dubrovnik i natuarlanie z powrotem

ale kiedys pokonalem Lada 2107 (coz to bylo za auto !!!!) trase: Zielona Góra - Warszawa- Minsk- Sambor-Lwow- Kijow- Moskwa..........oczywiswcie nie za jednym heheh zamachem....spalem odrobinke.

pozdrawiam Oskar
                                      czarne kombi + Concord GA-401 + President WA27 + "747"

Komentarz

• raadek_71
                                        Drive
                                        • 2005
                                        • 50

Moja trasa to Wrocław-Belgrad-Słoneczny Brzeg (BG) - po 2.000 w jedną stronę z noclegiem w Belgradzie. Średnia prędkość na autostradzie to 150 km/h, po innych drogach ok. 110. Temperaturka na silniku non stop 90 stopni. 70% trasy to autostrady. Z autkiem nic się nie działo...

Octavia 1,9 TDI 90 KM

Komentarz

• perfex
                                          L&K
                                          • 2005
                                          • 1117

Zamieszczone przez raadek_71
                                          Moja trasa to Wrocław-Belgrad-Słoneczny Brzeg (BG) - po 2.000 w jedną stronę z noclegiem w Belgradzie. Średnia prędkość na autostradzie to 150 km/h, po innych drogach ok. 110. Temperaturka na silniku non stop 90 stopni. 70% trasy to autostrady. Z autkiem nic się nie działo...
                                          Octavia 1,9 TDI 90 KM
                                          Moja trasa wyniosla 5550km, auto spisalo sie doskonale k
                                          Pozdrawiam
                                          perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Kmab
                                            Rider
                                            • 2005
                                            • 269

No to ja tez cos dodam. Trasa Warszawa - Warna, ale MALUCHEM :-) Nie wiem ile to kilosów.
                                            Nie prowadziłem ja, ale mój ojciec i było to za głębokiego socjalizmu, raz spaliśmy w samochodzie nawet (trzy osoby). Teraz to dla mnie kosmos jak o tym pomyślę :shock:
                                            Obecnie na tapecie Subarak OBK 2.0D

Komentarz

• EŁ
                                              L&K
                                              • 2004
                                              • 1168
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
                                              • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

tam odrazu kosmos.....w czterech chłopa wybralismy sie maluchem do suwałk...jak tylko dojechalismy wieczorkiem....jeszcze zanim sie rozbilismy na polu namiotowym..koles poszedł do pobliskiej knajpy po browarka....jak tylko wszedl zaliczyl becki :lol: ..wypadło kilku i kazali nam spi...ać z miasta :lol: ...no to aby jak najadalej pojechalismy do.....Miedzyzdrojów :lol: ....cała noc i pół dnia :lol: ..nad ranem spalismy na jakimś poboczu..dwóch w aucie a dwóch na trawie 8) ...to były czasy......aha cała droge prowadziłem ja..myslałem ze mi oczy do d..py uciekną... :szeroki_usmiech..a tera jak słysze qmpla który płacze bo mu w warsztacie dali zastepczego Matiza i musi w dwie osoby pojechac z wawy do gdańska to mnie smiech pusty ogarnia :wink:

Komentarz

• djczas
                                                RS
                                                • 2005
                                                • 9612

ja w 2003 roku pojechałem do łeby z krościenka i spowrotem 18 godzin za kółkiem
                                                a pojechałem tylko poto żeby sie dowiedzieć po ile mają domki w tym roku :diabelski_usmiech

Komentarz

• EŁ
                                                  L&K
                                                  • 2004
                                                  • 1168
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
                                                  • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Zamieszczone przez djczas
                                                  ja w 2003 roku pojechałem do łeby z krościenka i spowrotem 18 godzin za kółkiem
                                                  a pojechałem tylko poto żeby sie dowiedzieć po ile mają domki w tym roku :diabelski_usmiech
                                                  a potem tepsa załozyla Ci telefon...... k

Komentarz

Pracuję...