Zamieszczone przez maxpaynemm
Najgorsze i najlepsze zimówki
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez maxpaynemmWiem akurat co znaczy T - do 190km i H - do 210km jest to oznaczenie nośności opony ale moje pytanie jest czy jak kupię T to będę miał jakieś problemy z jazdą???
Komentarz
-
-
do dobrych opinii o Savie E 3 się przychylam - co prawda jeździłem na nich 'tylko' Ładą Samarą, więc i rozmiar nie ten, i indeksy inne..
ale na śniegu potrafiły potrafiły mnie na prawdę zadziwić
a bez śniegu tez były w porządku
a teraz ja mam prośbę:
gościu , od którego niedawno kupiłem swoją OII dopiero teraz mi dowiózł stalówki z oponami zimowymi, więc dopiero je zobaczyłem :shock:
trochę mi szkoda kasy na nowe, bo te mają 3 sezony i bieżnik jeszcze całkiem zdrowy
no ale życiem też nie chcę ryzykowac
stąd pytanie nawiązujące do najgorszych zimówek:
(lasu rąk się nie spodziewam, ale może jednak :wink: ) czy ktoś jeździł OII na Dębicach Frigo 2 i może się podzielić wrażeniami ?
195/65 R15 - wywalić je czy zostawić ?THE NEW SKODA OCTAVIA.
AVAILABLE WITH 2 ZONE AIR-CONDITIONING
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez mad_Aczy ktoś jeździł OII na Dębicach Frigo 2 i może się podzielić wrażeniami ?
195/65 R15 - wywalić je czy zostawić ?
Komentarz
-
-
dzięki, Ludziska.. :kufel
wygląda na to, ze ten sezon się ostrożnie przekulam a potem zobaczymy,
może ją zawirusuję i zmienię opony razem z kołami na większe..
dokladnie. dobre opony i bieznik to GoodYear Ultra Grip 5. zakupilem do mojej FI takie
cala nadzieja w tym, że będzie od zaj.. śniegu :szeroki_usmiechTHE NEW SKODA OCTAVIA.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mad_Aczy ktoś jeździł OII na Dębicach Frigo 2 i może się podzielić wrażeniami ?
195/65 R15 - wywalić je czy zostawić ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodato że bieznik jest taki sam to akurat o niczym nie swiadczyZamieszczone przez shadoJa na takich jeździłem i sprzedałem je w diabły po pierwszej ziemie i kupiłem teraz Ultragripy. Cały czas miałem wrażenie, że na zakrętach ucieka mi tyłek.
przynajmniej.. teraz już nie możesz miec takiego wrażenia :szeroki_usmiechTHE NEW SKODA OCTAVIA.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmW ofertach sklepów nie widać już oponek Ultra Grip 5, czy to jakaś starsza oponka? :|
Natomiast jest UG 7 i UG 7+ wiecie coś na ich temat??
ug7 i 7+, trudno nie wiedzieć, opony, które zawsze zajmują pierwsze miejsca w testach :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmW ofertach sklepów nie widać już oponek Ultra Grip 5, czy to jakaś starsza oponka? :|
Natomiast jest UG 7 i UG 7+ wiecie coś na ich temat??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SalvatoreUG5 to oponka tak sprzed 3 lat. UG7 jest z zeszłego roku
Zamieszczone przez maxpaynemmkupujecie oponki przez internet czy tylko u lokalnych oponiarzy?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmPanowie powiedzcie mi czy kupujecie oponki przez internet czy tylko u lokalnych oponiarzy??
Ostatnio kolega się dowiadywał w Norauto (chyba tak się to nazywa). Opony były w cenie porównywalnej i montaż gratis, ale... Montaż tak. Dodatkowo 15 zł za każdą oponę - wyważenie. :evil:
Dla mnie montaż to montaż czyli razem z wyważeniem, ale róznie to firmy interpretują.
Także generalnie - internet i zmiana u wulkanizatoraMartino
125 KM /272 Nm - to już było....
teraz jest duży "+"
dgw.esite.pl
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38246
-----------------------------------------------
PerfectService by DobryGrześWawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmczy kupujecie oponki przez internet czy tylko u lokalnych oponiarzy??
co do zakupu poprzez internet, większośc znajomych zaopatruje się właśnie w ten sposób i nie zdarzyło się jeszcze żeby coś nie pasowało,
większość firm sprzedających poprzez sklepy on-line ( a chcących sprzedać jak najwięcej ) nie może sobie pozwolić na oszustwa czy wpadki bo konkurencja nie śpi, a potencjalnemu klientowi bez różnicy czy to będzie sklep X czy Y
ważne również żeby sprawdzić stan opon przy odbiorze ...Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
W Octavii bardzo sobie chwalilem GoodYear UltraGrip 7 - ladnie trzymaly na sniegu, rowniez na mokrej lub suchej nawierzchni nie bylo zle. Opony co ciekawe byly cichsze od letnich Pirelli P6000 (moze to troche kwestia rozmiaru, na zime mialem 195, a na lato 205). Lepsze na "kopny" snieg to mialem tylko Debice Frigo w Lanosie, ale za to na mokrej nawierzchni byl tam dramat.
Komentarz
-
-
wcze
[ Dodano: Sro 15 Paź, 08 11:02 ]
wcześniej miałem kleber krislap a teraz UG7 są bardzo ciche a i kupowałem przez neta gość który ma sklep i zakładanie opon wołał za nia 320 zł ja na necie kupiłem za 224 złi opony (3 miesięczne ten sam tydzień) czyli różnica jest nigdy chyba nie zapomnę tych opon bo bo 150 km pierwszych na tych oponach dowaliłem jedna muzyka głośna i tak się przycięła że tylko do wymiany i jeszcze jedna zamawiana
Komentarz
-
-
Moj wujas kupil sobie w tym roku wsalnie LingLongi jakies :diabelski_usmiech
Tak wiec jak spadnie pierwszy snieg to bede mogl powiedziec cos o tych oponach. Czy rzeczywiscie sa takie kiepskie.
Kupil bo mu je polecali u wulkanizatora.
Ja tam mam juz chyba 3 sezon Kormorany i tragedi niema. Przyjalem dodatkowo zasade, ze jak sie auto nietrzyma to trzeba zwolnic :diabelski_usmiech Choc z tym jest problem :twisted:
Komentarz
-
Komentarz