Udac sie na szrot i kupic z nowej - taka wersja przejdzie :?: Ryzyko takie samo jak kupno nowego w ASO bo ciagle sa te same lipne plastiki.
grzeje sie silnik...
Zwiń
X
-
według mnie w silniku każdym jest termostat i to zapewne on szwankuje np. sie przycioł i nie otwiera sie i dlatego sie grzeje silnik Jest tz. mały obieg wody152 KM/342,8 Nm
ARL, FMIC, dostroił Masters Tuning
Komentarz
-
-
Sprawdz przy jakiej temperaturze wlacza ci sie wentylator, bo ja mialem w Golfie motyw, ze padlo mi wlaczanie 1 biegu i dopiero zalaczal sie 2 jak mialem temp 105 stopni. Jezeli wiatrak wlacza ci sie juz przy 95 (nie wiem jakie ma skoda ustawienia) to by znaczylo ze obieg masz spieprzony, albo pompa cos nie tak. Ale ze pompa jest za prosta by sie zapsuc, to wtedy zmieniaj termostat.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebowedług mnie w silniku każdym jest termostat i to zapewne on szwankuje np. sie przycioł i nie otwiera sie i dlatego sie grzeje silnik Jest tz. mały obieg wody
Co znaczy że się grzeje? Tempertura na tablicy zegarów jest wysoka czy tylko wnioskujesz że się grzeje po tym że wiatrak szybko się włącza? W jakich sytacjach się włącza wiatrak? Przy temperatura takich jak w lecie gdy jeżdzisz wolno ma prawo się czesto włączać.Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
powiem tak... zima nie zima włącza się dość często, ostatnio mam problem z doborem paska bo okazało się że poprzedni właściciel dorobił sobie klime, a w modelach z silnikiem AEE nie było montowanych klim, mechanik doradził mi pasek z poloneza 1,9 z wspomaganiem, macie jakiś lepszy pomysł ??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jamerbo ponoc w skodach z AEE nie bylo klim
Jeśli klima fabryczna to pasek 6PK1548 (oryg. 036145933H) do dostania wszędzie.
Pompa jest pod pokrywą rozrządu. Ale jeśli wentylator się włącza to temp. na dole chłodnicy przekracza 95 C. Może ten wyłącznik do wymiany lub wysoka temperatura spowodowana jest zacieraniem się silnika?Seria 188KM/270Nm na 95RON
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FranekFMam podobny problem, wentylator włącza sie po około 1,5 minucie na wolnych obrotach i chodzi przez około 5 minut. Silnik to AHF. Podkreśle, ze włącza się nawet przy temp. -15. Zeszłej zimy nie miałem takich objawów. Pojawiło się to ostatnio. Czy padł moze jakis czujnik?Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
Komentarz