Radioodtwarzacz Skoda Auto Stream z CD MP3 oraz wejsciem AUX

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Johnny_B
    Rider
    • 2008
    • 372

witam
    Odswiezam ten watek bo dzisiaj mi radio huknelo ze o malo z fotela nie spadlem - wersja oprogramowania 26.0.0.1

czy jest juz jakas nowsza wersja softu?

Komentarz

• g_rego_r
      Rider
      • 2008
      • 496

Zamieszczone przez Johnny_B
      czy jest juz jakas nowsza wersja softu?
      proponuje telefon do ASO i po prostu zapytać

Komentarz

• oculus
        Ambiente
        • 2008
        • 228

Mam pytanie z innej beczki. Czy stream odtworzy MP3 nagrany na płycie DVD?
        Skoda Octavia Scout 2.0TDI

Komentarz

• ARobert
          Rider
          • 2008
          • 254
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez oculus
          Mam pytanie z innej beczki. Czy stream odtworzy MP3 nagrany na płycie DVD?
          ..wydaje się mało realne że w streamie zamontowano napęd DVD. Ja przy okazji jestem ciekawy czy fakt odtwarzania mp3 to kwestia firmwaru czy również możliwości samego napędu CD. Mam właśnie streama z nutką ale bez mp3.

Komentarz

• shado
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 5315
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

oculus, do czytania DVD stosuje się inną długość lasera. Stream nie czyta DVD.
            ARobert, W tym radiu czytanie MP3 to możliwość napędu CD. W tym przypadku jest to napęd z obsługą MP3 i bezpośrednio wysyła zdekodowany dźwięk do radia. Nie oznacza to jednak, że jak wsadzisz napęd MP3 to Twoje radio zacznie je odtwarzać, bo musiałbyś zmienić także SW radia. Znam co prawda jedno takie radio, które automatycznie rozpoznaje taką podmianę napędu, ale ono ma wspólny soft w obu radiach, a tutaj są 2 różne numeracji softów i trochę inne przyciski.
            BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• ARobert
              Rider
              • 2008
              • 254
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Shado dzięki za info. Oznaczenia przycisków mam takie samo jak w mp3 ..ta wersja z GEO w prawym rogu ma inny układ ...czy o to chodziło z tymi przyciskami ? ..no chyba że jeszcze na wyświetlaczu co innego pokazuje to nie sprawdzałem.

Komentarz

• shado
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 5315
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ARobert, jak rozkład przycisków jest taki sam to już połowa sukcesu. Trzeba by rozebrać jeszcze oba radia i porównać czy oprócz mechanizmów CD reszta bebechów jest taka sama. Obawiam się jednak, że nawet jak jest taka sama to musiałbyś skądś załatwić soft i przeprogramować radio Nie-MP3 softem do MP3 i do tego zmienić mechanizm na taki MP3. Generalnie dużo kombinacji i szansa powodzenia dość niska
                BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• kowal 2002
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 5161

Zamieszczone przez shado
                  ARobert, jak rozkład przycisków jest taki sam to już połowa sukcesu. Trzeba by rozebrać jeszcze oba radia i porównać czy oprócz mechanizmów CD reszta bebechów jest taka sama. Obawiam się jednak, że nawet jak jest taka sama to musiałbyś skądś załatwić soft i przeprogramować radio Nie-MP3 softem do MP3 i do tego zmienić mechanizm na taki MP3. Generalnie dużo kombinacji i szansa powodzenia dość niska
                  Poza różnymi mechanizmami ( CDM-M7 4.6/31-zwykły Stream i CDM-M7 4.7/43 Stream MP3 ) różni się też "wyposażenie" płyty głównej i oczywiście soft...

Płyta główna Stream bez MP3

Płyta główna Stream z MP3
                  Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                  Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• ARobert
                    Rider
                    • 2008
                    • 254
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

kowal 2002 ..dzięki za wyczerpującą informację. Reasumując ...obudowy wyglądają na takie same a reszta to inna bajka :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...