namo, jak nie masz pewnosci to spytaj dilera
Octavia czy Superb
Zwiń
X
-
Re: Octavia czy Superb
Zamieszczone przez oskar77Za 42 tys, co byście kupili? Octavie czy Superba?
Jeśli ta sama cena za auta w tym samym roczniku, z tym samym silnikiem i w takim samym stanie, to Superb.
A poza plebiscytem:
Superb pierwszej serii jest/był śliczny. O wiele ładniejszy niż nowy Superb. Nie oceniam technologii, tylko i wyłącznie wygląd.
Komentarz
-
-
Pytanie czy jeździsz więcej po mieście czy w trasie. Octavią będzie się wygodniej manewrowało i mniej spali ale Superb to więcej komfortu
Ja kupiłem Octavię II i kupię podobnej wielkości z uwagi na ............. wielkość miejsca parkinegowego )))
Poza tym nie potrzebuję większego i wolałbym młodsze auto.
Komentarz
-
-
Wiadomo że superb ktory więcej kosztuje w zakupie w tej samej cenie bedzie najprawdopodobniej starszy, pewnie o rok a raczej dwa przy tym samym przebiegu.
Bedę dzwonić do serwisu i mogę spytać ile kosztuje rozrząd w superbie i octavii 1.9
i porównać sobie koszty. To samo dla tarcz i klocków i tym podobne.
Ta różnica wg mojej wiedzy powinna oscylować w okolicach 20% na niekorzyść superba. Czy ktoś ma praktyczne doświadczenia i mógłby taką tezę potwierdzić?
[ Dodano: Sro 22 Paź, 08 23:03 ]
Ja kupiłem Octavię II i kupię podobnej wielkości z uwagi na ............. wielkość miejsca parkinegowego )))
Jedyne co mi się nie podoba to że superb to nie jest liftback i nie ma podnoszonej szyby i w dodatku tylne siedzenia wcale nie muszą być składane .... jest to pewnien minus, ale lodówkę już kupiłem
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Mi osobiście wizualnie Superb się nie podoba, ale jeśli chodzi o ilość miejsca w środku to jest bezkonkurencyjny. Kolejna wadą Superba (starego) jest nadwozie typu sedan. Niby bardziej eleganckie, ale mnie j praktyczne niż liftback lub kombi. W związku z tym ja bym pewnie wziął młodszą Octavię niż starszego Superba.
Komentarz
-
Zamieszczone przez MaicroftI tu odpowiadam na pytanie glowne -> stawiam na OII :idea: Duzo nowoczesniejsze wnetrze, zawieszenie i ogolnie auto mlodsze technologicznie.
[ Dodano: Czw 23 Paź, 08 08:39 ]
ale jeżeli O1 vs superb to superbsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
dorzuć 20 i weź nową OII
Rynek aut używanych jakoś słabo zareagował na zmianę cen w salonach - w ogłoszeniach sporo np 1-2 letnich aut w cenie nowego z salonu
Nie wiem ile wspólnego ma superb z passtem B5B6 pewnie sporo
w testach tuv i dekry passat zajmował zaszczytne 60 miejsce - gorzej niż opel vectra
o tylnym zawieszeniu paasata również słyszałem niekorzystne opinie dotyczące awaryjności
o gustach się nie dyskutuję, mi osobiście bardziej podoba się OII kombi a i do bagaźnika wchodzą 4 opony i duże zakupy z hipermarku
pzdr
Komentarz
-
Komentarz