Dziwne odpalanie silnika 1.9TDI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kristof-74
    Classic
    • 2007
    • 16

Witam, miałem taki sam problem i długoooo nie mogłem znaleść rozwiązania :evil: nawet na forum miałem podobny temat. Musisz sprawdzić czy Immobilaizer nie jest zablokowany po wpisaniu błędnego PINu. Tak jak blokuje się Radio. 8)
    Musisz:

[Select]
    [17 - Instruments]
    [Meas. Blocks - 08]
    Group 024
    [Go!]
    Any numbers displayed in fields 1-4 represent the time in minutes that must be counted down before the Immobilizer is unlocked. If the fields are all zero, skip to step 16. If the Immobilizer is locked:
    [Done, Go Back]
    [Close Controller, Go Back - 06]
    Do not switch off the ignition! Allow the car to sit for AT LEAST the number of minutes that were indicated by the display in Group 024.
    U mnie na tym bloku pomiarowym było 6 więc poczekałem 6 minut i potem bez problemu zalogowałem się do zegarów i zakodowałem kluczyk 8). Powodzenia
    www.ToledoClubPolska.pl
  • MAX 1000
    Drive
    • 2006
    • 53

Mam mały problem z moim szkodnikiem 1.9 TDi 90kucy ALH 2002r, od czasu do czasu może ze dwa razy po nocy jak rano odpalam samochód to silnik tak jak by nie łapał na wszystkie gary, czy to może być wina świec żarowych czy jest inna przyczyna problemu, może ktoś juz to przerabiał w swoim szkodniku, zaznaczam ze świece sprawdzone są sprawne i akumulator tez nowiutki Boscha 74Ah 680mA parę dni temu wsadzony. Proszę o opinie i jakieś wskazówki. Pozdrawiam

Komentarz

• Znieczulacz
      Classic
      • 2008
      • 6

świece zarowe dopiero działają przy niskich temperaturach,A więc to odpada.Ja mam ten sam problem tylko przy rozgrzanym silniku

Komentarz

• giiiienek
        Ambiente
        • 2007
        • 242

jak na ciepłym nie pali to wina pompy wtryskowej

Komentarz

Pracuję...