wojciech_, w 90konnych jest przewaznie dluzsza 5 (0,717).
Jaki silnik 1,9 TDI 90 KM czy 110 KM
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez wojtassssMyślę, że jak już to przede wszystkim z powodu opłat od ilości koni mechanicznych (Niemcy)
W Niemczech nie ma nic takiego jak oplaty od ilosci koni mech. Jest podatek srodowiskowy zalezny od pojemnosci silnika,rodzaju silnika, oraz klasy spalin. To akurat dla AGR i AHF - 1,9 l daje to samo.
Przynajmiej ja nie palace takiego nie place :lol:miauuuuuuuuuuu!
O1 SLX
Komentarz
-
-
Może odświeżę post, dlaczego warto kupić 110-kę ? Jako posiadacz 3 autka ze stajni VW TDI zakochany w pogwizdującej turbinie - wybrałem droższą 110 zamiat 90 własnie z uwagi na to pogwizdywanie niesamowite samo w sobie. To oczywiście subiektywne całkowicie, obiektywna całkowcie to elastyczność silnika i prowadzenie pow 100 km/h
Komentarz
-
-
wojciech_, nie chodzi mi o zawieszenie , może się niefortunnie wypowiedziałem tylko o lepszą elastyczność przy wyprzedzaniu i nabieraniu prędkości. Oczywiście nie ma tu czegoś drastycznego, cały szacun dla każdego TDI. Dramat przy 110 to wymiana sprzegła dwumasowego i choć nawet wstawiłem z 1 kołem to koszt i tak niemały :-(
pozdr/RobbieT
Komentarz
-
-
Przy mniejszych prędkościach jeden i drugi przyspiesza tak samo(ja przynajmniej nie widzę różnicy), ale powyżej 140km/h 90 zaczyna mieć już małe opory. Nie idzie tak dobrze jak 110-tka. Takie przynajmniej ja mam odczucie. Jednym i drugim często pokonuję trasę ok 100-150 km.
Przy normalnej jeździe tak ok 110-130 km/h w trasie spalanie miałem w obydwu samochodach na takim samym poziomie. ( Nie sprawdzałem jeszcze jak sytuacja przedstawiałaby się przy obciążonych samochodach)
Polecam osobiście przetestować 90 i 110, żeby samemu zobaczyć czy widzi się różnicę."Życie to nie bajka, choć czasem tak wygląda."
Komentarz
-
-
A ja widzialem przepasc pomiedzy AGR a AHF w przyspieszaniu. I nie chodzi o predkosci powyzej 130 bo nie osiagalem takich, ale o 3 pierwsze biegi.
Ale porownujac AGR, 1Z z AFN to ta 110 to jakis zamulacz. Takze seria, serii nie rowna.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
Komentarz