[O1] REFLEKTOR - składowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • talerz
    Drive
    • 2010
    • 50

Dziękuję za odpowiedzi.

Silnik 1.6 odpada, zarówno w O1 jak i w O2.

Zastanawiałem się nad opcją O2 z 1.4 TSI ale po doposażeniu w podstawowe dodatki cena bardzo szybko rośnie i wychodzi poza mój budżet.

Max jaki planuję przeznaczyć na auto to 60.000 i dobrze żebym się w tym zmieścił razem z ubezpieczeniem.
    O1 1.8 T w wersji Ice+ i pakietem sport wychodzi ok 58000 u dealera. A co do silnika - Gdyby ten silnik spełniał aktualne normy Euro to spokojnie siedziałby w nowych autach grupy VAG. Pamiętajcie, że w czasach kiedy projektowano ten silnik, księgowi nie mieli tyle do gadania co teraz

Myślałem jeszcze nad nową Fabią Combi (1.9 TDI) bo mi się bardzo podoba, ale ona też wychodzi więcej niż O1... Roomster podobnie...

Może macie jakieś inne sugestie?
  • satoot
    Rider
    • 2008
    • 525

Prośba - pytanie:
    w reflektorze jest coś jak kula, soczewka, halogen(?) - posiadane wyłączniki nie obsługują tej części lampy/reflektora.
    Czy tam po prostu nic nie ma? Czy też może nie jest to dostępne przy mojej Skodzie?

Proszę zobaczyć na fotografię, jej autora przepraszam za użycie, mam nadzieję, że nie będzie się gniewał, że użyłem jego fotografii jako pomocy przy moim pytaniu.

Lampa: na zdjęciu świeci się główna żarówka, na skraju jest migacz, a ja pytam czym jest i ewentualnie jak właczyć to coś pomiędzy nimi?
    zdjęcie lampy

Komentarz

• Thor
      Classic
      • 2008
      • 24

Na przedstawionym zdjeciu jest soczewka , to jest halogen przeciwmgielny. Ale nie wszystkie wersje je mają , czasem zamiast soczewki jest chromowana półkula , atrapa. Chyba potrafisz to rozpoznać Swiatła przeciwmgielne włącza się pociągając włącznik swiateł do siebie.

Komentarz

• czernobyl
        L&K
        • 2008
        • 1276
        • Octavia III (5E3)
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM
        • BSE 1.6 MPI 102 KM
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

jak kupiłeś z halogenami to masz tam soczewę na halogen przedni
        jeśli bez halogenów to masz tam srebrną wypłukłość w podobnym do soczewy kształcie - i to jest tylko ozdoba

w wersji ze zdjęcia widać, że jest soczewka

Komentarz

• JanuszSz
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 2835
          • Superb II combi (3T5)

satoot, Po włączeniu świateł pozycyjnych pociągnij pokrętło włącznika do siebie jeden raz-powinny zaświecić się halogeny z przodu,drugie pociągnięcie zapala tylne światło pmgłowe.
          Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

Pracuję...