[Inne] zaparowane lampy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kelok1
    Ambiente
    • 2008
    • 102
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

[Inne] zaparowane lampy

@Maru123

Nie obraź się ale bardziej podoba mi się wersja M.

ps. to jest 17 czy 18"?
  • janusz_007
    Rider
    • 2007
    • 473

[Inne] zaparowane lampy

witajcie,
    szukałem na szukajce ale nie znalazlem podobnego tematu.

dwa tygodnie temu odebralem autko z salonu i widze ze z przodu delikatnie tam gdzie są kierunki w przednich lampach(golf V) paruje klosz. czy zgłaszać im to teraz, czy czekac do pierwszego przeglądu?
    czy na razie w ogole dac sobie spokoj i jezdzic i obserwowac to wszystko a jakby zaczelo wiecej parowac to wtedy zglosic? jaka jest wasza opinia??

dzieki z góry za odp
    VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD

Komentarz

• steelrat
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 405

Mialem to samo w nowej Okcie.. Klosze musza sie zawulkanizowac, jak bedzie dalej parowac to tylko serwis. poczekaj tak ze dwa miesiace.
      Pieniądze szcześcia nie dają, ale pozwalają być wygodnie nieszcześliwym

Komentarz

• zurcio
        RS
        • 2008
        • 2046

janusz_007,

czasem w O1 mi parowały po myciu, ale po dniu, dwóch jazdy na światłach wysychały ...
        ja bym nie czekał tylko pojechał do ASO, mają zasrany obowiązek coś z tym zrobić ...
        Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• steelrat
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 405

zurcio, nic nie zrobia, bo powiedza to co napisalem w poprzednim poscie
          Pieniądze szcześcia nie dają, ale pozwalają być wygodnie nieszcześliwym

Komentarz

• janusz_007
            Rider
            • 2007
            • 473

steelrat, zurcio, aaaa no to ok zobaczymy co sie bedzie dalej działo puki co jak auto chwile postoi to ładnie to sie rozłazi i jest spokój jak zacznie bardzo parować to wtedy sie do nich zgłoszę ale puki co zobaczymy co bedzie dalej może faktycznie to sie musi poukładac itd

Komentarz

• twin
              Rider
              • 2008
              • 288

Mnie w nowej 02 ze 2x zaparowaly.
              Pierszy raz po myciu u dealera . Zapewne wysokocisnieniowa myjka. Drygi raz po jakims deszczu , mzawce . Ale bylo to zaporowanie minimalne w dolnej czesci lampy tak ze nie przeszkadzalo nawet w swieceniu. Potem samo odparowalo.
              Ostatnio znow myslalem ze zaparowaly ale tym razem to tylko brudne auto sie okazalo

Komentarz

• Artur73
                Drive
                • 2007
                • 82

Nieszczelność lamp podlega reklamacji. Parowała mi przednia lampa w Fabii i została wymieniona na nową w ramach gwarancji. Po wielokrotnym parowaniu, wysychaniu robi się od wewnętrz taka lekka mgiełka. Panowie w ASO wymienili lampę bez problemu.

Komentarz

• janusz_007
                  Rider
                  • 2007
                  • 473

chyba jest tak jak pisal steelrat, bo teraz przestały parowac i jest ok

Komentarz

• przegladyskody.pl
                    Classic
                    • 2008
                    • 2

parowanie reflektorow jest normalnym zjawiskiem i jezeli wystepuje to sporadycznie np. po deszczu to nikt reklamacji nie uzna w przypadku nowego auta, jezeli natomiast paruja odrauz po myjni to jest juz problem

Komentarz

Pracuję...