taaaak :?: no i co wybrałeś :?:
Opony zimowe michelin alpin a2 - Continental ts 810
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez leszekmwilość watków o oponach jest naprawdę ogromna
/.../a niewiele wnoszą wartości z których ktoś mógłby uzyskać jakąś pomoc.
Po co wymieniacz opon opisuje pl/pp/tl/tp?
Co znaczą literki - wiem.
Ale po co? Ja zdejmowałem opony letnie o przebiegu 450km. Przypuszcam, że wszystkie są zużyte tak samo, nie powinno być widać róznicy przód-tył.
Czy nast założenie będzie takie samo, czy nastąpi zamiana?
A jeśli zamiana to jaka: przód z tyłem, czy na krzyż?
Komentarz
-
-
satoot,
1) warto zawsze zapisać jakie było ułożenie dotychczasowe opon, aby w przyszłym roku założyć je tak samo lub zamienić przód / tył.
2)
3) po 450km napewno nie widać różnicy ale po 10-15kkm będzie - powinno :roll:
4) w Twoim przypadku pewnie będzie tak samo bo różnicy nie widać ...
w zależności od rodzaju opon przód / tył lub na krzyż (bieżnik symetryczny, asymetryczny, kierunkowy)Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwwszystkie zimówki są dobre , tak samo jak wszystkie dzieci są nasze
Zamieszczone przez satootPo co wymieniacz opon opisuje pl/pp/tl/tp?Mądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
-
Klauzero, akurat hankook ma ma homologację grupy vw.
co do oznaczeń , to tak jak wspominali koledzy opony powinno się parami zakładać , chodzi równieżo to żeby nie założyć opon z prawej na lewą bo jest to niewskazane.
satoot, pewnie wiedział że opony prawie nowe , zrobił to z przyzwyczajenia , zreszta bardzo prawidłowo.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
leszekmw, nie mylmy homologacji z dobrymi własnościami trakcyjnymi. Przykład? Proszę bardzo: Hankook Icebear W440 (179 zł) - kolejna zimówka z ogromnymi problemami na zaśnieżonej, a zwłaszcza pokrytej wodą nawierzchni. Kolejne "dziecko": Triangle Snow Lion TR 277 (217 zł) - opona może stanowić wzór, jakiej opony na zimę lepiej nie kupować. Na suchym daje sobie radę, ale na mokrym jest niebezpiecznie.
No dobra, ale już nie czepiam się, że niby wszystkie opony są dobre i ten wątek jest bez sensu, bo w ten sposób nabijam sobie postyMądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
-
leszekmw, homologacja to tylko pozwolenie na użytkowanie przedmiotu w określonym celu. Liroyek, został na siłę uszczęśliwiony takimi gumami przez VW i założył wątek o nierównomiernym zużyciu bieżnika po jakimś niewielkim przebiegu... ale robimy OT.
Jakich opon zimowych używasz, jeśli moglibyśmy wnieść coś do tematu? Tak, jak pisałem zakupiłem UG7+, a opony wymienione w tym wątku są zastąpione nowszymi modelami - A3 i TS830Mądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
-
Klauzero, czy to pytanie do mnie :?:
założyłem performanca w 16" i po trzech dniach jazdy szybciej je zdejmowałem jak zakładałem.... , przy 70-80 km/h dostawały takiego grania że matko i córko ...nawet przy dość głośnym radiu było je jeszcze słychać... . ale już jest na nie kupiec , bedzie miał komplet opon w superpromocyjnej cenie.. :szeroki_usmiech
dlaczego tak grały :?: .... oto jest pytanie ... założyłem tego ze trzy kopmlety i nikt nic nie zgłaszał...nawet kolega w nówce c180 benzynowej mówił ze bardzo ok , a on zawsze ma jakieś problemy... . może jakieś takie śię trafiły albo to doskonałe wyciszenie skody dało znać o sobie :twisted:
a co założyłem teraz..... , doskonałe , sprawdzone , cichutkie ts 810O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
leszekmw, Ty masz doswiadczenie z oponami.Chce kupic zimowki i zalezy mi
na jednnym parametrze....ciiiiiiisza,reszta mi obojetna.
Co zalozyc....cena obojetna.
pozdrawiam
ps.Czy TS810 to jedyny dobry wybor,a moze cos innego :?:Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Dobra mili panowie...a ma ktos doswiadczenia z innymi asymetrycznymi bieznikami
np.
Pirelli Sotto Zero W 210
Yokohama W Drive 902
Nokian WR G2
Czy sa ciche :?: bo slyszalem,ze taki typ bieznikow jest cichy.
W sumie mialem stara Yokohame 901 i byla cicha,ale jak ta nowa :?:
Bede wdzieczny za subiektywne odczucia...niekoniecznie wyniki testow.
pozdrawiamTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
no własnie te performancy miały być bardzo ciche a tu taka kiszka.... ,ale podejrzewam że to problem skody.
zobaczymy , montuję je w poniedziałek do nówki zafiry, klient pojedzie n próbę luja i się okaże :?
teoretycznie wszystkie asymetryki są cichsze od kierunkowych , ale ug7 jest również cicha (dopóki jej nie wybije) :haha: :twisted: , tylko że mają gorsze parametry na śniegu/asymetryczne dla ścisłości/
dunlupy zimowe też wybija dość szybko , szczególnie na wielowachaczachO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
Komentarz