[Inne] czarny lakier

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kelok1
    Ambiente
    • 2008
    • 102
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

[Inne] czarny lakier

Pozdrowienia ponownie dla kolegi czarnej kombi OI TOS chyba widzianej dziś ok 7 koło giełdy Żerań.
  • janusz_007
    Rider
    • 2007
    • 473

[Inne] czarny lakier

witajcie.
    dzis pojechalem po raz pierwszy (po 2 tygodniach od odebrania z salonu) na myjnie swoim nowym autem po pierwszym myciu sa jakies drobne mikrorysy po myciu ;p i dlatego postanowilem do was napisac jak dbac o taki czarny lakier? przeszukałem szukajkę ale jest tyle wersji ze sie pogubiłem.
    powiedzcie mi co uzywac do mycia? woskowania? aby lakierek byl superowy?? pierwsze mycie bylo tylko myciem, natomiast drugie mycie juz wezme sobie z woskowaniem, tylko nie wiem jaki wosk i jakie inne srodki uzywac na nowy lakierek?

dzieki za pomoc
    VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

Witaj
      Nowy widzę to Ty tu nie jesteś więc powinieneś doskonale wiedzieć że przed założeniem nowego watku należy użyc opcji "szukaj" 8)
      Odpowiedz na swoje pytanie znajdziesz chociażby tutaj: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=14867 czy tutaj http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=19967
      Oba te tematy sa na pierwszych stronach więc nawet nie trzeba sie za duzo wysilac aby je odszukać.
      Życzę miłej lektury.
      Czarny Elegance

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Tak to juz jest z czarnym, zuzytymi myjniami automatycznymi oraz nowym lakierem
        Spritmonitor.de

Komentarz

• maxpaynemm
          RS
          • 2008
          • 1764
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: czarny lakier

Zamieszczone przez janusz_007
          witajcie.
          dzis pojechalem po raz pierwszy (po 2 tygodniach od odebrania z salonu) na myjnie swoim nowym autem po pierwszym myciu sa jakies drobne mikrorysy po myciu ;p i dlatego postanowilem do was napisac jak dbac o taki czarny lakier? przeszukałem szukajkę ale jest tyle wersji ze sie pogubiłem.
          powiedzcie mi co uzywac do mycia? woskowania? aby lakierek byl superowy?? pierwsze mycie bylo tylko myciem, natomiast drugie mycie juz wezme sobie z woskowaniem, tylko nie wiem jaki wosk i jakie inne srodki uzywac na nowy lakierek?

dzieki za pomoc
          Pojechałeś nowiutkim autkiem na myjnię mechaniczną i się dziwisz że masz rysy :shock: no comment :!: :shock:

Równie dobrze mogłeś rozpocząc mycie autka szczotką do zamiatania podłogi :?

Wybacz za moje twarde słowa ale każdy chyba to wie że myjnie mechaniczne to maszyny do zdzierania lakieru :?
          Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• oculus
            Ambiente
            • 2008
            • 228

janusz_007, napisał, że podjechał na "myjnie". Moze to była myjnia ręczna, bo jeśli mechaniczna, to rzeczywiście bez sensu.
            Jak podjechałem po raz pierwszy na myjnie aktualnym autkiem jakis miesiąc temu, to na wejściu zaznaczyłem, że auto jest jeszcze niedotykane i nie chciałby zauważyć na nim rys po zakończeniu mycia
            Skoda Octavia Scout 2.0TDI

Komentarz

• janusz_007
              Rider
              • 2007
              • 473

jasne ze to była myjnia ręczna, nawet w moim miescie nie ma automatycznej, a ryski o których mowilem sa widoczne tylko do swietlówki np w garazu

[ Dodano: Sro 05 Lis, 08 07:40 ]
              maxpaynemm, MYJNIA RĘCZNA TO BYŁA KOLEGO :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech a samemu w domu zeby myc to musze sie zaopatrzec w naszym sklepie z akcesoriami do mycia moquealirs czy cos tam takiego;ppp
              a wlasnie jaką gąbkę (rękawice polecacie z tego sklepu?:P

Komentarz

• maxpaynemm
                RS
                • 2008
                • 1764
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

jasne ze to była myjnia ręczna, nawet w moim miescie nie ma automatycznej, a ryski o których mowilem sa widoczne tylko do swietlówki np w garazu

[ Dodano: Sro 05 Lis, 08 07:40 ]
                maxpaynemm, MYJNIA RĘCZNA TO BYŁA KOLEGO :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech a samemu w domu zeby myc to musze sie zaopatrzec w naszym sklepie z akcesoriami do mycia moquealirs czy cos tam takiego;ppp
                a wlasnie jaką gąbkę (rękawice polecacie z tego sklepu?:P
                A no to zwracam honor ops: :P

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• janusz_007
                  Rider
                  • 2007
                  • 473

powiedzcie mi co mam uzyc na moj nowy lakierek (auto do tej pory bylo tylko raz myte, a sa pod swiatlo widoczne mikroryski-czarny kolorek ) a za drugim razem chce nalozyc jakis wosk ale zupełnie sie pogubiłem i nie wiem co mam użyc... i nie wiem który produkt moze "zedrzec" lakier a który bedzie dla niego bardzo bezpieczny... polecacie kosmetyki mequairs czy jakos tak, ale jest tam tego tyle do wyboru ze nie wiem co brac? CO STOSOWAĆ NA NOWIUTKIE AUTO?

dzieki za pomoc

Komentarz

• maxpaynemm
                    RS
                    • 2008
                    • 1764
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Przede wszystkim niech kolega nie kupuje past ściernych. Ja użyłem do swojego produktu firmy TurtleWax coś w podobie do dawnego Plastmalu Autko umyłem a następnie osuszyłem i wywoskowałem Efekt super bo samochodzik się ładnie błyszczy i woda ani brud nie czepia się już tak do lakieru Stosowałem na poprzednich autkach wiele środków ale wydaje mi się że najlepsze efekty dają właśnie te środki al'a Plastmal. Do swojego auta może kolega zastosować jakiś środek TurtleWax z dodatkiem koloryzującym (czyt. maskującym rysy) na pewno pomoże - przynajmniej do kolejnego mycia :P

[ Dodano: Sro 05 Lis, 08 13:52 ]
                    A no i oczywiście polecam koledze do poczytania ten wątek http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=14867

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• satoot
                      Rider
                      • 2008
                      • 525

co uzyc na moj nowy lakier
                      (auto do tej pory bylo tylko raz myte)
                      polecacie kosmetyki mequairs
                      CO STOSOWAĆ NA NOWIUTKIE AUTO?
                      Moje auto też nie było jeszcze myte, bo ciągle u mnie pada deszcz, i spłukuje (odmacza) brud.
                      Kiedyś będę musiał je pierwszy raz umyć, i ci nie pomogę co do środków - bo nie wiem.
                      Wiem natomiast, że Mequairs (może źle napisałem, nie wiem) nie ma u mnie w normalnych sklepach, ani Makro, ani Castoramy, ani Praktiker, ani półki dla samochodziarzy w marketach np. Tesco.

Gdzie kupujecie te kosmetyki Mequeiersa?

Komentarz

• janusz_007
                        Rider
                        • 2007
                        • 473

tylko w sieci, albo u nexus'a z octaviaclub - gosc ma dobre ceny tylko nie wiem co mam kupic na ten nowy lakierek??????

Komentarz

• Big
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 6389

tylko nie wiem co mam kupic na ten nowy lakierek??????
                          To spójrz do tematu w Off Topic w którym o to pytałeś Tam masz odpowiedz na swoje pytanie.
                          Czarny Elegance

Komentarz

• janusz_007
                            Rider
                            • 2007
                            • 473

juz kukam

Komentarz

Pracuję...