Jakie funkcje posiada komputer pokładowy w octavii tour 1.6 z pakietem ice+. I nastepne pytanie, czy jest on umieszczony po lewej stronie w obrotomierzu, czy widać wyświetlania na tym wskaźniku między zegarami????
Jeżdżę nim dopiero od miesiąca, spaliłem cztery baki benzyny. Ogólnie to autko już bardzo polubiłem choć ciągle jeszcze się go jakby uczę. Trochę mnie wnerwia skrzynia biegów i brak tylnej wycieraczki a tak poza tym to raczej wszystko mi się wszystko w nim podoba.
Ale to już chyba nie na temat
Komputer mi się też bardzo podoba - to mój pierwszy samochód z czymś takim.
Jest jakaś taka twarda i mam czasem problemy z wrzucaniem I i II biegu. Niby ciężko się przyczepić ale w porównaniu ze skrzynią w moim Oplu Astra I to różnica dość znaczna. No a jak przy zgaszonym silniku i otwartych drzwiach poruszać lewarkiem i powrzucać różne biegi na zmianę to słychać jak pod autem aż dudni. Znajomy mechanik ze Skody powiedział mi, że nie wszystkie Octavie tak mają ale niektóre owszem.
Jest jakaś taka twarda i mam czasem problemy z wrzucaniem I i II biegu. Niby ciężko się przyczepić ale w porównaniu ze skrzynią w moim Oplu Astra I to różnica dość znaczna. No a jak przy zgaszonym silniku i otwartych drzwiach poruszać lewarkiem i powrzucać różne biegi na zmianę to słychać jak pod autem aż dudni.
Wrażenia miałem na początku podobne. Sporo czasu minęło i przejechanych km zanim nauczyłem się delikatnego operowania dźwignią zmiany biegów. Najogólniej trzeba: lekko, nie ciągnąć w boki (postepowanie takie że przycisnę mocniej w lewo aby być pewnym wrzucenia 1 a nie 3 nie ma sensu) a zmiana biegów będzie przyjemna. Odgłos stukania czegość tam po spodem jednak pozostaje.
Mam to samo z drugim biegiem, wejść nie chce, wychodzi bez problemu. Nawet w Polonezie z 1995 roku było o niebo lepiej.
Ale - jak i ja - nie przejmuj się, tylko dopisz to na listę zgłaszanych wad i usterek na pierwszy przegląd.
Mój przegląd za 600km, bo będzie 1500 dla Skód z instalacją gazową.
Zgłaszam /spisałem/:
- ciężko wchodząca dwójka
- klapa od bagażnika nie chce się zamykać (zamek łapie "na pół", trzeba mocno walnąć klapą albo upuszczać klapę z conajmniej 40cm przy zamkniętych drzwiach/szczelnym samochodzie)
- życzenie będę miał by samochód zamykał się (centralny zamek) przy 2000obrotów (czy może przy 15km/h?)
- poproszę o zamontowanie radia przez serwis, żeby mi się nikt nie przyczepił że straciłem gwarancję (czy ktoś wie, ile takie podpięcie - przecież chyba prosta czynność - kosztuje?)
Komentarz