Komputer pokładowy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gustaw78
    Ambiente
    • 2008
    • 182
    • Octavia III (5E3)
    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Komputer pokładowy

A ja nie mam prądu

Niestety elektrycy muszą linie połatać

Odpoczniecie ode mnie :szeroki_usmiech
    OCTAVIA 3 ELEGANCE 2,0 TDI (150KM) DSG + AMAZING+ kiera trójramienna +AMUNDSEN.
  • opsia
    Ambiente
    • 2007
    • 189

Komputer pokładowy

Jakie funkcje posiada komputer pokładowy w octavii tour 1.6 z pakietem ice+. I nastepne pytanie, czy jest on umieszczony po lewej stronie w obrotomierzu, czy widać wyświetlania na tym wskaźniku między zegarami????
    Moja Octavka tyle pali---

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• zpluta
      L&K
      • 2008
      • 1194

Chyba mam właśnie takie auto.

1. Temperatura zewnętrzna, zasięg na aktualnej zawartości baku, chwilowe zużycie paliwa, średnie zużycie paliwa*, przebyta odległość*, średnia prędkość*, zegar, czas jazdy*.

2. Pod obrotomierzem.

* - w czasie pojedynczej jazdy lub w czasie 100 godzin, 10k km, 1000 l (przełączane resetem).
      :

Komentarz

• opsia
        Ambiente
        • 2007
        • 189

Dzięki!!! Mam właśnie zamiar kupić takowe, razem z gazem landi renzo. A jak Ci się sprawuje????

Komentarz

• zpluta
          L&K
          • 2008
          • 1194

Jeżdżę nim dopiero od miesiąca, spaliłem cztery baki benzyny. Ogólnie to autko już bardzo polubiłem choć ciągle jeszcze się go jakby uczę. Trochę mnie wnerwia skrzynia biegów i brak tylnej wycieraczki a tak poza tym to raczej wszystko mi się wszystko w nim podoba.

Ale to już chyba nie na temat

Komputer mi się też bardzo podoba - to mój pierwszy samochód z czymś takim.
          :

Komentarz

• opsia
            Ambiente
            • 2007
            • 189

A co z nią nie tak ( ze skrzynią biegów)??

Komentarz

• zpluta
              L&K
              • 2008
              • 1194

Jest jakaś taka twarda i mam czasem problemy z wrzucaniem I i II biegu. Niby ciężko się przyczepić ale w porównaniu ze skrzynią w moim Oplu Astra I to różnica dość znaczna. No a jak przy zgaszonym silniku i otwartych drzwiach poruszać lewarkiem i powrzucać różne biegi na zmianę to słychać jak pod autem aż dudni. Znajomy mechanik ze Skody powiedział mi, że nie wszystkie Octavie tak mają ale niektóre owszem.
              :

Komentarz

• Olaff
                Drive
                • 2007
                • 93

Zamieszczone przez zpluta
                Jest jakaś taka twarda i mam czasem problemy z wrzucaniem I i II biegu. Niby ciężko się przyczepić ale w porównaniu ze skrzynią w moim Oplu Astra I to różnica dość znaczna. No a jak przy zgaszonym silniku i otwartych drzwiach poruszać lewarkiem i powrzucać różne biegi na zmianę to słychać jak pod autem aż dudni.
                Wrażenia miałem na początku podobne. Sporo czasu minęło i przejechanych km zanim nauczyłem się delikatnego operowania dźwignią zmiany biegów. Najogólniej trzeba: lekko, nie ciągnąć w boki (postepowanie takie że przycisnę mocniej w lewo aby być pewnym wrzucenia 1 a nie 3 nie ma sensu) a zmiana biegów będzie przyjemna. Odgłos stukania czegość tam po spodem jednak pozostaje.
                Octavia Tour 1,6 BFQ 102 KM Twinpowr Ice plus + 2007, LPG:
                Czym jest Skoda Octavia ?

Komentarz

• satoot
                  Rider
                  • 2008
                  • 525

Zamieszczone przez zpluta
                  mam czasem problemy z wrzucaniem I i II biegu.
                  Mam to samo z drugim biegiem, wejść nie chce, wychodzi bez problemu. Nawet w Polonezie z 1995 roku było o niebo lepiej.

Ale - jak i ja - nie przejmuj się, tylko dopisz to na listę zgłaszanych wad i usterek na pierwszy przegląd.
                  Mój przegląd za 600km, bo będzie 1500 dla Skód z instalacją gazową.
                  Zgłaszam /spisałem/:

- ciężko wchodząca dwójka
                  - klapa od bagażnika nie chce się zamykać (zamek łapie "na pół", trzeba mocno walnąć klapą albo upuszczać klapę z conajmniej 40cm przy zamkniętych drzwiach/szczelnym samochodzie)
                  - życzenie będę miał by samochód zamykał się (centralny zamek) przy 2000obrotów (czy może przy 15km/h?)
                  - poproszę o zamontowanie radia przez serwis, żeby mi się nikt nie przyczepił że straciłem gwarancję (czy ktoś wie, ile takie podpięcie - przecież chyba prosta czynność - kosztuje?)

Komentarz

Pracuję...