Witam koledzy
wiem że niektórzy z das robili coś podobnego w swoich skodach - mianowicie wymieniali standardowe zderzaki OII na takie z RS. Moej pytanie jest takie czy robiliście to sami czy może kożystaliście z pomocy jkaiegoś speca (lakiernik,blacharz itp.) mam teraz do wymainy zderzaki z mojej OII na takie ze Scouta. Jest z tym trochę roboty a nie chce czegoś spieprzyć - połamać zatrzasków itp. Jeśli macie jakąś firmę godną polecenia proszę o info.
Nie wiem jak tylny, ale przedni zderzak demontuje się prościutko. TUTAJ masz m. in. opis jak to zrobić...
Dzięki za info napewno będzie pomocne, bo przy okazji myślę o zamontowaniu spryskiwaczy w tym zderzaku są już seryjnie dziury. Jednak chcę zrobić opcję full czyli spryski w dzwigni sprysków szyb. Czy ktoś może wie ile kosztuje taka wiązka do podłączenia tych sprysków do modułu? Chętnie by ją zakupił. Może też wiecie gdzie najlepiej kupić pozostałe elementy do montażu sprysków
misiekman, co do tylnego to w przypadku zderzaka RSowego musisz miec inne ślizgacze podtrzymujące... orginalne z eleganca nie pasuja...tak ze jak masz zderzak to zwroc uwage czy je masz czy nie ( nie jestem pewien jak wyglada sprawa ze scoutem) ale zanim zaczniesz rozbierac to sprawdz
ps. jak skonczyla sie sprawa z halogenami i listwami??
aaaa i jescze jedno. Niew beda Ci pasowac wtyczki do halogenow... musisz kupic inne a stare uciąć
gachul
czarniutka dwulitrowka combi elegance...była...jest... dwa litry brąz mocca combi platinum
misiekman, co do tylnego to w przypadku zderzaka RSowego musisz miec inne ślizgacze podtrzymujące... orginalne z eleganca nie pasuja...tak ze jak masz zderzak to zwroc uwage czy je masz czy nie ( nie jestem pewien jak wyglada sprawa ze scoutem) ale zanim zaczniesz rozbierac to sprawdz
A co to te slizgacze - jak to wygląda?
ps. jak skonczyla sie sprawa z halogenami i listwami??
jeszcze się nie skończyła - narazie okazyjnie kupiłem jeden halogen a resztę ciągle szukam
aaaa i jescze jedno. Niew beda Ci pasowac wtyczki do halogenow... musisz kupic inne a stare uciąć
A ty przekładkę robiłeś sam czy posiłkowałeś się czyjąś pomocą?
misiekman, ja to zlecilem lakiernikowi bo musialem malowac zderzaki i listwy...ale bylem przy montazu...prosta sprawa z przednim... z tylnym trzeba rozebrac plastiki w bagazniku. Cała robota ok 6 h
gachul
czarniutka dwulitrowka combi elegance...była...jest... dwa litry brąz mocca combi platinum
misiekman, ja to zlecilem lakiernikowi bo musialem malowac zderzaki i listwy...ale bylem przy montazu...prosta sprawa z przednim... z tylnym trzeba rozebrac plastiki w bagazniku. Cała robota ok 6 h
Pewnie tak ale ja będę miał trochę roboty więcej bo muszę zamontować spryskiwacze, a ty pewnie już miałeś całą instalację.
Z tyłem to wiem że robota jest upierdliwa bo si już do tego przymierzałem - ale poczekam jeszcze trochę bo mam nadzieje że speedy załatwi mi lampy po lifcie i wtedy zrobię wszystko kompleksowo
Komentarz