Demontaż zderzaków przekładka OII

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hamsterus
    Classic
    • 2009
    • 23

A o to nowy zabieg pod maską filtr na odmę:

• misiekman
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2007
    • 122

Witam koledzy
    wiem że niektórzy z das robili coś podobnego w swoich skodach - mianowicie wymieniali standardowe zderzaki OII na takie z RS. Moej pytanie jest takie czy robiliście to sami czy może kożystaliście z pomocy jkaiegoś speca (lakiernik,blacharz itp.) mam teraz do wymainy zderzaki z mojej OII na takie ze Scouta. Jest z tym trochę roboty a nie chce czegoś spieprzyć - połamać zatrzasków itp. Jeśli macie jakąś firmę godną polecenia proszę o info.
    Zadowolony użytkownik Skody

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Nie wiem jak tylny, ale przedni zderzak demontuje się prościutko. TUTAJ masz m. in. opis jak to zrobić...
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• misiekman
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2007
        • 122

Zamieszczone przez kowal 2002
        Nie wiem jak tylny, ale przedni zderzak demontuje się prościutko. TUTAJ masz m. in. opis jak to zrobić...
        Dzięki za info napewno będzie pomocne, bo przy okazji myślę o zamontowaniu spryskiwaczy w tym zderzaku są już seryjnie dziury. Jednak chcę zrobić opcję full czyli spryski w dzwigni sprysków szyb. Czy ktoś może wie ile kosztuje taka wiązka do podłączenia tych sprysków do modułu? Chętnie by ją zakupił. Może też wiecie gdzie najlepiej kupić pozostałe elementy do montażu sprysków

Komentarz

• gachul
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2007
          • 852

misiekman, co do tylnego to w przypadku zderzaka RSowego musisz miec inne ślizgacze podtrzymujące... orginalne z eleganca nie pasuja...tak ze jak masz zderzak to zwroc uwage czy je masz czy nie ( nie jestem pewien jak wyglada sprawa ze scoutem) ale zanim zaczniesz rozbierac to sprawdz

ps. jak skonczyla sie sprawa z halogenami i listwami??

aaaa i jescze jedno. Niew beda Ci pasowac wtyczki do halogenow... musisz kupic inne a stare uciąć
          gachul

czarniutka dwulitrowka combi elegance...była...jest... dwa litry brąz mocca combi platinum

Komentarz

• misiekman
            Ambiente
            S_OCP Member
            • 2007
            • 122

Zamieszczone przez gachul
            misiekman, co do tylnego to w przypadku zderzaka RSowego musisz miec inne ślizgacze podtrzymujące... orginalne z eleganca nie pasuja...tak ze jak masz zderzak to zwroc uwage czy je masz czy nie ( nie jestem pewien jak wyglada sprawa ze scoutem) ale zanim zaczniesz rozbierac to sprawdz
            A co to te slizgacze - jak to wygląda?

ps. jak skonczyla sie sprawa z halogenami i listwami??
            jeszcze się nie skończyła - narazie okazyjnie kupiłem jeden halogen a resztę ciągle szukam

aaaa i jescze jedno. Niew beda Ci pasowac wtyczki do halogenow... musisz kupic inne a stare uciąć
            A ty przekładkę robiłeś sam czy posiłkowałeś się czyjąś pomocą?

Komentarz

• gachul
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2007
              • 852

misiekman, ja to zlecilem lakiernikowi bo musialem malowac zderzaki i listwy...ale bylem przy montazu...prosta sprawa z przednim... z tylnym trzeba rozebrac plastiki w bagazniku. Cała robota ok 6 h
              gachul

czarniutka dwulitrowka combi elegance...była...jest... dwa litry brąz mocca combi platinum

Komentarz

• misiekman
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2007
                • 122

Zamieszczone przez gachul
                misiekman, ja to zlecilem lakiernikowi bo musialem malowac zderzaki i listwy...ale bylem przy montazu...prosta sprawa z przednim... z tylnym trzeba rozebrac plastiki w bagazniku. Cała robota ok 6 h
                Pewnie tak ale ja będę miał trochę roboty więcej bo muszę zamontować spryskiwacze, a ty pewnie już miałeś całą instalację.
                Z tyłem to wiem że robota jest upierdliwa bo si już do tego przymierzałem - ale poczekam jeszcze trochę bo mam nadzieje że speedy załatwi mi lampy po lifcie i wtedy zrobię wszystko kompleksowo

Komentarz

• oculus
                  Ambiente
                  • 2008
                  • 228

Zamieszczone przez misiekman
                  ale poczekam jeszcze trochę bo mam nadzieje że speedy załatwi mi lampy po lifcie i wtedy zrobię wszystko kompleksowo
                  Z tego co wiem, to scout będzie nadal produkowany ze starymi lampami. Wyprzedzisz trochę designerów skody
                  Skoda Octavia Scout 2.0TDI

Komentarz

Pracuję...