Ogrzewanie postojowe Eberspacher D5W SC -12V

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ankakol
    Classic
    • 2010
    • 29

może to zależy od temp.? mi nałożenie wosku np na drzwi zajmuje ok 10 minut, myślę ze przez ten czas spokojnie to wyschnie. oczywiście "test palca" zawsze wykonywany
    pozdr
    ankakol
  • Peetebe
    Drive
    • 2008
    • 66

Witam serdecznie wszystkich. Mam ostatnio lekki zawrót głowy w związku z moim webasto. Otóż ostatnio uruchomilem to dziwne, ale jakze przyjemne w swej funkcji ustrojstwo i za pierwszym razem zadzialalo w porzadku, dugim rowniez. dopiero dzisiaj przed wyjsciem z pracy wloczylem pilotem ogrzewanie..i jak po ok 20 min doszedlem do autka czekala na mnie gromadka czarnych ludzikow z gasniczkami w reku...Okazalo sie ze strasznie zaczelo dymic i wyglądało to jakby autko sie zapaliło...Zdziwiłem sie bo nie myślałem że aż tak może się dymic Byłem pare dni temu w serwisie Ebera żeby mi koleś przeglądnął urządzenie..powiedział jedynie że jeśli nie dymi to luz....ale zaczeło dymić.. I tu moje pytanie: Czy jest ktoś może z Wrocławia lub okolic i ma podobne ustrojstwo miłe zamontowane ? Pozdrawiam
    PJ
    jest luz...

Komentarz

• gebek
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1214

Peetebe,mam takie ogrzewanie i w normalmych warunkach dzialania,nie dymi.
      Dymi krotkotrwale przy wlaczaniu i wylaczaniu tzn.puszcza baczka i koniec dymu.
      Sprawdz dwie rzeczy...
      -doplyw paliwa
      -droznosc wydechu i doplywu powietrza
      W obu przypadkach urzadzenie probuje odpalic i gasnie,a potem znowu odpala i gasnie.
      I wtedy dymi jak cholera.
      Jesli te warunki sa spelnione pozytywnie..to pozostaje serwis.
      pozdrawiam
      Tato,tato...czy to auto jest chore?
      Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
      Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• Peetebe
        Drive
        • 2008
        • 66

oki sproboje w wolnym czasie zerknac na to..choc nie ukrywam ze zeby dostac sie tam gdzie mowisz to potrzeba ok 2 godzin zabawy..
        jest luz...

Komentarz

Pracuję...