Czy macie jakieś wyrobione zdanie o firmie ubezpieczeniowej AXA?
Powoli zbliża się koniec mojego starego ubezpieczenia i rozglądam się za jakąś alternatywą. Sprawdzałem koszt pakietu w ich kalkulatorze i cena jest znacznie bardziej atrakcyjna w porównaniu do mojego obecnego ubezpieczyciela (Cigna Stu). No ale wiadomo cena to nie wszystko.
Czy ktoś miał jakieś pozytywne lub negatywne doświadczenia z AXA?
Pozdro
Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Czy macie jakieś wyrobione zdanie o firmie ubezpieczeniowej AXA?
Powoli zbliża się koniec mojego starego ubezpieczenia i rozglądam się za jakąś alternatywą. Sprawdzałem koszt pakietu w ich kalkulatorze i cena jest znacznie bardziej atrakcyjna w porównaniu do mojego obecnego ubezpieczyciela (Cigna Stu). No ale wiadomo cena to nie wszystko.
Czy ktoś miał jakieś pozytywne lub negatywne doświadczenia z AXA?
Pozdro
Złego zdania o AXA powiedzieć nie moge, poza tym że stawka w kolejnym roku (kontynuacja) już nie jest tak ładna jak w pierwszym
Niech kolega napisze mi na priv:
1.Swój kod pocztowy
2. Pojemność
3. Rok produkcji
4. Czy właściciel lub współwłaściciel posiada dziecko w wieku do 12 lat?
5. Wiek właściciela lub/i współwłaściciela
6. Od kiedy prawo jazdy - właściciel lub/i współwłaściciel
7. Wartość rynkowa auta
8. No i oczywiście jakie jest to auto? Marka i model
9Swoje znizki za bezszkodowość z OC i AC (najlepiej podać ile lat miało się jedno i drugie)
Obliczę koledze stawkę w MTU S.A. Ergo Hestia. Oczywiście ze zniżką dla OCP Może będzie miał kolega korzystniej?? :
hehe
ja pracuję w AXA Ubezpieczenia Jestem i likwidatorem i rzeczoznawcą
Osobiści mam ubezpieczone auto w AXA tak jak parunastu już moich znajomych. Np. wcześniej za Vectre za samo OC płaciłem 600zł a w AXA 500zł. 8)
PS. i nie jest to jakaś reklama firmy z mojej strony:P
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
MTU bym sobie darowal. Niemam dobrej opini o tej firmie, zreszta znajomi rowniez.
Nawet ostatnio byl artykul w Turbokamerze o MTU i tez dla nich niekorzystny.
Ok, MTU może i nie ale sama Hestia jest już w porządku. Jak dla mnie przy pakiecie "zniża za zniżkę" nie było lepszej opcji u konkurentów. AXA znam z rynku na wyspach i tam uchodzi za drogą firmę.
Możesz również TUTAJ zrobić kalkulacje ubezpieczenia. Mają wiele ciekawych opcji np. assistance premium
Dają jeszcze "na zachętę" dodatkowe 10% zniżki, ale tylko w pierwszym roku.
Mam w AXA ubezpieczone 2 auta( 1-y OC, 2-gi OC+AC). Stawki sa dobre, ale niestety w tym roku zona miala kolizje tym z AC. Wyplacili malo i po wielkich bolach, musialem dzwonic praktycznie co kilka dni. Juz nie wspominam o rzeczoznawcy z W-wy, ktory zapodzial wsz. zdjecia z ogledzin. AC u nich nie polecam!
edar.ms, mozna sie bylo spodziewac problemow z likwidacja szkody przy
tak niskich oplatach za polise.
Wszystko wyglada pieknie..do czasu wyplaty odszkodowania.
Dla przykladu ...moje porownywalne ubezpieczenie pakietowe mialo kosztowac...
AXA-1300PLN
Liberty-2200PLN
Hestia-2300PLN
Alianz-3000PLN
przy wartosci auta 62.000PLN,pelnych znizkach,bez udzialu wlasnego,Warszawa.
pozdrawiam
Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
loru, Hestia...mamy jako serwis blacharsko-lakierniczy,bardzo dobre zdanie
o tym ubezpieczycielu.
A ceny jak widac sa akceptowalne.
Alianz jest takze bardzo dobry,ale ceny z kosmosu.
Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Ja mam OC w Axa juz chyba w 3 samochodzie, z opcją assistance. I to szczerze mogę polecić. Tanio i wystarczająco. Raz mi Laguna stanęła na skrzyżowaniu, po pół godzinie była już w warsztacie. Za opcje assistance dopłacałem chyba 30 zł/rok.
Przymierzam się do kupna octavii i tu już będzie w grę wchodziło AC i nie wiem czy wybiorę AXA, bo rzeczywiście coś podejrzanie niskie te ceny...
Ja WARTY nie polecam - miałem szkodę z AC i czekałem na pieniążki 102dni! Musiałem się jeszcze co chwila przypominać bo wszyscy mieli mnie w d... i cały czas albo nikt nie odbierał albo kogoś tam nie było, albo "sprawa została przekazana do innego oddziału" itp. Poza tym chcieli mi wypłacić śmiesznie mało pieniędzy, ale w tym przypadku pismo mojego prawnika poskutkowało.
Ja mialem dwa przypadki gdy ktos wjechal mi w kufer.
Pierwszy raz koles ubezpieczony byl w MTU i o glupie 600zl musialem dzwonic, wydzierac sie, uzerac z imbecylami przez ok pol roku.
Za drugim razem koles ubezpieczony byl w Warcie i dostalem bez zadnych problemow 1000zl odszkodowania
Stad wlasnie moje pytanie o warte.
nie mialem ubezpieczenia w warcie, ale mialem kontakt z ludzmi pracujacymi w warsztacie, ktos z rodziny i ciagle slyszalem ze byle dalej od tego TU
a z wlasnego podworka, mialem kiedys szkode, likwidowalem z AC, zadzwonilem do blacharza powiedzialem co i jak i pierwsze pytanie bylo czy mam w Warcie, na odpowiedz 'Nie' - ok, mozemy rozmawiac
edar.ms, mozna sie bylo spodziewac problemow z likwidacja szkody przy
tak niskich oplatach za polise.
Wszystko wyglada pieknie..do czasu wyplaty odszkodowania.
Dla przykladu ...moje porownywalne ubezpieczenie pakietowe mialo kosztowac...
AXA-1300PLN
Liberty-2200PLN
Hestia-2300PLN
Alianz-3000PLN
przy wartosci auta 62.000PLN,pelnych znizkach,bez udzialu wlasnego,Warszawa.
pozdrawiam
Nie chcę robić reklamy żadnemu ubezpieczycielowi - ale tak jak już kolega napisał niska składka za pakiet często = problemami przy ewentualnej szkodzie. Kolega wymienił Allianz, jako najdroższą firmę - no fakt nie sa wcale tani ale jezeli chodzi o likwidację szkód to mają chyba najlepszy serwis na rynku. Wiesz możesz szkodę zgłosić przy polisie pakietowej w ASO Skoda które ma uprawnienia. oni za Ciebie załatwiają wszystko. Dosłownie od zgłoszenia szkody do T.U po naprawę samochodu. Właściciel musi do ASO dostarczyć wymagane dokumenty tylko.
Najpierw przed zakupem ubezpieczenia polecam przejzeć u każdego ubezpieczyciela OWUK (ogólne warunki ubezpieczenia komunikacyjnego). No niestety..czasem są problemy, ale nie wynikają one zawsze z winy firmy, która ma wypłacić odszkodowanie, ale często z winy samych poszkodowanych. Wiem bo na codzień się z tym spotykam. Jak ktoś będzie miał szkodę w AXA to piszcie
pozdro
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Złego zdania o AXA powiedzieć nie moge, poza tym że stawka w kolejnym roku (kontynuacja) już nie jest tak ładna jak w pierwszym
1.Swój kod pocztowy
2. Pojemność
3. Rok produkcji
7. Wartość rynkowa auta
9Swoje znizki za bezszkodowość z OC i AC (najlepiej podać ile lat miało się jedno i drugie)
Obliczę koledze stawkę w MTU S.A. Ergo Hestia. Oczywiście ze zniżką dla OCP Może będzie miał kolega korzystniej?? :
Jako że w tym wątku zobaczyłem ofertę ubezpieczeniowa komunikacyjnego kolegi maxpaynemm chciałbym mu bardzo serdecznie podziękować za bardzo konkurencyjną ofertę ubezpieczeniową i za profesjonalną obsługę.
Szczerze Polecam Wszystkim!!!
Pozdrawiam
1.Swój kod pocztowy
2. Pojemność
3. Rok produkcji
7. Wartość rynkowa auta
Jako że w tym wątku zobaczyłem ofertę ubezpieczeniowa komunikacyjnego kolegi maxpaynemm chciałbym mu bardzo serdecznie podziękować za bardzo konkurencyjną ofertę ubezpieczeniową i za profesjonalną obsługę.
Szczerze Polecam Wszystkim!!!
Pozdrawiam
Bardzo dziekuję i polecam się na przyszłość.... oczywiście życzę zadowolenia z wybranego produktu Pozdrawiam
Komentarz