piotrek_os, krzynol, Panowie dzieki za pomoc, po punkciku
AXA - opinie o ubezpieczycielu
Zwiń
X
-
AXA - opinie o ubezpieczycielu
Czy macie jakieś wyrobione zdanie o firmie ubezpieczeniowej AXA?
Powoli zbliża się koniec mojego starego ubezpieczenia i rozglądam się za jakąś alternatywą. Sprawdzałem koszt pakietu w ich kalkulatorze i cena jest znacznie bardziej atrakcyjna w porównaniu do mojego obecnego ubezpieczyciela (Cigna Stu). No ale wiadomo cena to nie wszystko.
Czy ktoś miał jakieś pozytywne lub negatywne doświadczenia z AXA?
PozdroJest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
-
-
Re: AXA - opinie o ubezpieczycielu
Zamieszczone przez adaśCzy macie jakieś wyrobione zdanie o firmie ubezpieczeniowej AXA?
Powoli zbliża się koniec mojego starego ubezpieczenia i rozglądam się za jakąś alternatywą. Sprawdzałem koszt pakietu w ich kalkulatorze i cena jest znacznie bardziej atrakcyjna w porównaniu do mojego obecnego ubezpieczyciela (Cigna Stu). No ale wiadomo cena to nie wszystko.
Czy ktoś miał jakieś pozytywne lub negatywne doświadczenia z AXA?
Pozdro
Niech kolega napisze mi na priv:
1.Swój kod pocztowy
2. Pojemność
3. Rok produkcji
4. Czy właściciel lub współwłaściciel posiada dziecko w wieku do 12 lat?
5. Wiek właściciela lub/i współwłaściciela
6. Od kiedy prawo jazdy - właściciel lub/i współwłaściciel
7. Wartość rynkowa auta
8. No i oczywiście jakie jest to auto? Marka i model
9Swoje znizki za bezszkodowość z OC i AC (najlepiej podać ile lat miało się jedno i drugie)
Obliczę koledze stawkę w MTU S.A. Ergo Hestia. Oczywiście ze zniżką dla OCP Może będzie miał kolega korzystniej?? :
Komentarz
-
-
hehe
ja pracuję w AXA Ubezpieczenia Jestem i likwidatorem i rzeczoznawcą
Osobiści mam ubezpieczone auto w AXA tak jak parunastu już moich znajomych. Np. wcześniej za Vectre za samo OC płaciłem 600zł a w AXA 500zł. 8)
PS. i nie jest to jakaś reklama firmy z mojej strony:POpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Możesz również TUTAJ zrobić kalkulacje ubezpieczenia. Mają wiele ciekawych opcji np. assistance premium
Dają jeszcze "na zachętę" dodatkowe 10% zniżki, ale tylko w pierwszym roku.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Mam w AXA ubezpieczone 2 auta( 1-y OC, 2-gi OC+AC). Stawki sa dobre, ale niestety w tym roku zona miala kolizje tym z AC. Wyplacili malo i po wielkich bolach, musialem dzwonic praktycznie co kilka dni. Juz nie wspominam o rzeczoznawcy z W-wy, ktory zapodzial wsz. zdjecia z ogledzin. AC u nich nie polecam!edar
Komentarz
-
-
edar.ms, mozna sie bylo spodziewac problemow z likwidacja szkody przy
tak niskich oplatach za polise.
Wszystko wyglada pieknie..do czasu wyplaty odszkodowania.
Dla przykladu ...moje porownywalne ubezpieczenie pakietowe mialo kosztowac...
AXA-1300PLN
Liberty-2200PLN
Hestia-2300PLN
Alianz-3000PLN
przy wartosci auta 62.000PLN,pelnych znizkach,bez udzialu wlasnego,Warszawa.
pozdrawiamTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gebekDla przykladu ...moje porownywalne ubezpieczenie pakietowe mialo kosztowac...
AXA-1300PLN
Liberty-2200PLN
Hestia-2300PLN
Alianz-3000PLN
przy wartosci auta 62.000PLN,pelnych znizkach,bez udzialu wlasnego,WarszawaO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
loru, Hestia...mamy jako serwis blacharsko-lakierniczy,bardzo dobre zdanie
o tym ubezpieczycielu.
A ceny jak widac sa akceptowalne.
Alianz jest takze bardzo dobry,ale ceny z kosmosu.Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Ja mam OC w Axa juz chyba w 3 samochodzie, z opcją assistance. I to szczerze mogę polecić. Tanio i wystarczająco. Raz mi Laguna stanęła na skrzyżowaniu, po pół godzinie była już w warsztacie. Za opcje assistance dopłacałem chyba 30 zł/rok.
Przymierzam się do kupna octavii i tu już będzie w grę wchodziło AC i nie wiem czy wybiorę AXA, bo rzeczywiście coś podejrzanie niskie te ceny...
Komentarz
-
-
Ja WARTY nie polecam - miałem szkodę z AC i czekałem na pieniążki 102dni! Musiałem się jeszcze co chwila przypominać bo wszyscy mieli mnie w d... i cały czas albo nikt nie odbierał albo kogoś tam nie było, albo "sprawa została przekazana do innego oddziału" itp. Poza tym chcieli mi wypłacić śmiesznie mało pieniędzy, ale w tym przypadku pismo mojego prawnika poskutkowało.
Komentarz
-
-
Ja mialem dwa przypadki gdy ktos wjechal mi w kufer.
Pierwszy raz koles ubezpieczony byl w MTU i o glupie 600zl musialem dzwonic, wydzierac sie, uzerac z imbecylami przez ok pol roku.
Za drugim razem koles ubezpieczony byl w Warcie i dostalem bez zadnych problemow 1000zl odszkodowania
Stad wlasnie moje pytanie o warte.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekoctaviaStad wlasnie moje pytanie o warte.
a z wlasnego podworka, mialem kiedys szkode, likwidowalem z AC, zadzwonilem do blacharza powiedzialem co i jak i pierwsze pytanie bylo czy mam w Warcie, na odpowiedz 'Nie' - ok, mozemy rozmawiac
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gebekedar.ms, mozna sie bylo spodziewac problemow z likwidacja szkody przy
tak niskich oplatach za polise.
Wszystko wyglada pieknie..do czasu wyplaty odszkodowania.
Dla przykladu ...moje porownywalne ubezpieczenie pakietowe mialo kosztowac...
AXA-1300PLN
Liberty-2200PLN
Hestia-2300PLN
Alianz-3000PLN
przy wartosci auta 62.000PLN,pelnych znizkach,bez udzialu wlasnego,Warszawa.
pozdrawiam
Komentarz
-
-
Najpierw przed zakupem ubezpieczenia polecam przejzeć u każdego ubezpieczyciela OWUK (ogólne warunki ubezpieczenia komunikacyjnego). No niestety..czasem są problemy, ale nie wynikają one zawsze z winy firmy, która ma wypłacić odszkodowanie, ale często z winy samych poszkodowanych. Wiem bo na codzień się z tym spotykam. Jak ktoś będzie miał szkodę w AXA to piszcie
pozdroOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmZłego zdania o AXA powiedzieć nie moge, poza tym że stawka w kolejnym roku (kontynuacja) już nie jest tak ładna jak w pierwszym
1.Swój kod pocztowy
2. Pojemność
3. Rok produkcji
7. Wartość rynkowa auta
9Swoje znizki za bezszkodowość z OC i AC (najlepiej podać ile lat miało się jedno i drugie)
Obliczę koledze stawkę w MTU S.A. Ergo Hestia. Oczywiście ze zniżką dla OCP Może będzie miał kolega korzystniej?? :
Szczerze Polecam Wszystkim!!!
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pawel271182Zamieszczone przez maxpaynemmZłego zdania o AXA powiedzieć nie moge, poza tym że stawka w kolejnym roku (kontynuacja) już nie jest tak ładna jak w pierwszym
1.Swój kod pocztowy
2. Pojemność
3. Rok produkcji
7. Wartość rynkowa auta
Szczerze Polecam Wszystkim!!!
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz