c.d. osuszanie szyby przedniej

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • niebieski9
    Drive
    • 2010
    • 56

kowal 2002, a może mi też coś podpowiesz?
    Pozdrawiam serdecznie
  • andriu79
    Ambiente
    • 2008
    • 239

witam
    po wielokrotnych rozmowach na forum zdecydowalem sie na wymiane filtra kabinowego
    wymienili mi na seriwisie filterek no i gdzies sie dostaly lisice oczyscili
    czy pomogło? nie wiem
    autko dzis od 17 stalo do 20 i bylo od srodka zaparowane przednia szybe osuszalo ok 3 minut czy to norma?????
    hm nie wiem moze nie umie uzytkowac climatronica ?
    czy wystarczy tylko wdusic nawiew na szybe i to powinno rozwiazac problem???
    prosze o pomoc

Komentarz

• ARobert
      Rider
      • 2008
      • 254
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Jeżeli już ta para się pojawi no to chwile potrzeba na jej usunięcie. Ja dwukrotnie umyłem szyby od środka i para przestała wyłazić na szyby po zakończonej jeździe pomimo że na dywanikach pozostawało zawsze trochę wilgoci od śniegu z butów i miało prawo coś parować. Wydaje mi się, że w twoim przypadku trzeba walczyć z powstawaniem zjawiska nadmiernego parowania bo jeżeli chodzi o usuwanie to chyba wszystko jest OK.

Komentarz

• turbojajko
        Ambiente
        • 2008
        • 168

Hej !
        To ja sie podlacze odnosnie mycia szyb od srodka.
        Umylem szybki plynem do mycia szyb , takim jak w domu myje okna :wink: . Nic nie pomoglo ... :x
        Moze znacie jakis srodek do mycia , aby nie parowalo na szybki? Slyszalem ,ze niektorzy kupuja jakis srodek dla nurkow ,do przecierania masek od srodka, ponoc rewelacyjny.
        Macie jakies nazwy albo namiary , lub po prostu sprawdzone sposoby? :lol:
        miauuuuuuuuuuu!
        O1 SLX

Komentarz

• andriu79
          Ambiente
          • 2008
          • 239

no wlasnie nie ja tkiego nie znam moze sa jakies srodki wspomagajace
          napewno slyszalem o jakims srodku ktory powoduje bardzo latwy splyw wody z szyby ale to robia firmy specjalistyczne

Komentarz

• 4kwiatek
            Ambiente
            • 2008
            • 228

Hi...
            Zamieszczone przez turbojajko
            Hej !

To ja sie podlacze odnosnie mycia szyb od srodka.
            Umylem szybki plynem do mycia szyb , takim jak w domu myje okna :wink: . Nic nie pomoglo ... :x
            Moze znacie jakis srodek do mycia , aby nie parowalo na szybki? Slyszalem ,ze niektorzy kupuja jakis srodek dla nurkow ,do przecierania masek od srodka, ponoc rewelacyjny.
            Macie jakies nazwy albo namiary , lub po prostu sprawdzone sposoby? :lol:
            Na shellu jest taki srodek (mała butelka z atomizerem) przeciw parowaniu szyb. Używam od lat. Jedna aplikacja wystarcza zależnie od warunków - na minimum 3 tygodnie. Warto przed tym dokładnie umyć szybę.

Płyn nazywa się Anti-Fog (a jakże inaczej , i dalej - płyn przeciwroszeniowy. Kolega twierdzi że testował też czysty alkohol izopropylowy (cóz - używamy czasem takich wynalazków . Twierdzi że działa podobnie.
            Kwiatek...

Komentarz

• asq_rex
              Classic
              • 2008
              • 1

kwestia płynu do mycia szyb. umyłem tym co mam w firmie i przyznam że się miło zaskoczyłem. kłopot z głowy na jakiś czas miałem.

Komentarz

• leszekmw
                RS
                • 2005
                • 5356

uwaga.

podaje przykład z czwartku.
                co prawda uto to nie oktavia lecz fabia , ale salon i bezwypadek. przekładałem opony i klient , kolega zresztą , zaczął sie skarżyć ze naookrągło paruja mu szyby , chyba od 2 lat już... . pierwsza rzecz mówie filtr -- on na to że własnie był na serwisie . więc ja jako fachowiec :wink: mówię ze nie takie rzeczy widziałem po przeglądach i zabieram sie do filtra... wyciągam - nówka :? - to nie to..., ale ze chłopcy pracowali , ja miałem troszke czasu to wsadziłem łeb pod schowek i zacząłem właczac obiew wew. -- cisza , wyłączam - cisza , wsadzam łeb coraz dalej , próby ponawiam i - cisza. jakoż e zmęczony byłem /wieczór/ i nie chciało mi sie z tym walczyć zadzwoniłem do elektryka z aso i umówiłem koleżkę. był tam w sobote i --- miałem racje oczywiście :diabelski_usmiech :wink: . ułamało sie gówienko na którym zahacza się wajchę do sterowniem klapka wewnętrznegoo i przy okazji sinik też coś nie za bardzo działa .

tak więc Panowie głowy pod schowek i słuchać :szeroki_usmiech
                O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                GVI 1.4TSI
                LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

Pracuję...