kowal 2002, a może mi też coś podpowiesz?
c.d. osuszanie szyby przedniej
Zwiń
X
-
c.d. osuszanie szyby przedniej
witam
po wielokrotnych rozmowach na forum zdecydowalem sie na wymiane filtra kabinowego
wymienili mi na seriwisie filterek no i gdzies sie dostaly lisice oczyscili
czy pomogło? nie wiem
autko dzis od 17 stalo do 20 i bylo od srodka zaparowane przednia szybe osuszalo ok 3 minut czy to norma?????
hm nie wiem moze nie umie uzytkowac climatronica ?
czy wystarczy tylko wdusic nawiew na szybe i to powinno rozwiazac problem???
prosze o pomoc
-
-
Jeżeli już ta para się pojawi no to chwile potrzeba na jej usunięcie. Ja dwukrotnie umyłem szyby od środka i para przestała wyłazić na szyby po zakończonej jeździe pomimo że na dywanikach pozostawało zawsze trochę wilgoci od śniegu z butów i miało prawo coś parować. Wydaje mi się, że w twoim przypadku trzeba walczyć z powstawaniem zjawiska nadmiernego parowania bo jeżeli chodzi o usuwanie to chyba wszystko jest OK.
Komentarz
-
-
Hej !
To ja sie podlacze odnosnie mycia szyb od srodka.
Umylem szybki plynem do mycia szyb , takim jak w domu myje okna :wink: . Nic nie pomoglo ... :x
Moze znacie jakis srodek do mycia , aby nie parowalo na szybki? Slyszalem ,ze niektorzy kupuja jakis srodek dla nurkow ,do przecierania masek od srodka, ponoc rewelacyjny.
Macie jakies nazwy albo namiary , lub po prostu sprawdzone sposoby? :lol:miauuuuuuuuuuu!
O1 SLX
Komentarz
-
-
Hi...
Zamieszczone przez turbojajkoHej !
To ja sie podlacze odnosnie mycia szyb od srodka.
Umylem szybki plynem do mycia szyb , takim jak w domu myje okna :wink: . Nic nie pomoglo ... :x
Moze znacie jakis srodek do mycia , aby nie parowalo na szybki? Slyszalem ,ze niektorzy kupuja jakis srodek dla nurkow ,do przecierania masek od srodka, ponoc rewelacyjny.
Macie jakies nazwy albo namiary , lub po prostu sprawdzone sposoby? :lol:
Płyn nazywa się Anti-Fog (a jakże inaczej , i dalej - płyn przeciwroszeniowy. Kolega twierdzi że testował też czysty alkohol izopropylowy (cóz - używamy czasem takich wynalazków . Twierdzi że działa podobnie.Kwiatek...
Komentarz
-
-
uwaga.
podaje przykład z czwartku.
co prawda uto to nie oktavia lecz fabia , ale salon i bezwypadek. przekładałem opony i klient , kolega zresztą , zaczął sie skarżyć ze naookrągło paruja mu szyby , chyba od 2 lat już... . pierwsza rzecz mówie filtr -- on na to że własnie był na serwisie . więc ja jako fachowiec :wink: mówię ze nie takie rzeczy widziałem po przeglądach i zabieram sie do filtra... wyciągam - nówka :? - to nie to..., ale ze chłopcy pracowali , ja miałem troszke czasu to wsadziłem łeb pod schowek i zacząłem właczac obiew wew. -- cisza , wyłączam - cisza , wsadzam łeb coraz dalej , próby ponawiam i - cisza. jakoż e zmęczony byłem /wieczór/ i nie chciało mi sie z tym walczyć zadzwoniłem do elektryka z aso i umówiłem koleżkę. był tam w sobote i --- miałem racje oczywiście :diabelski_usmiech :wink: . ułamało sie gówienko na którym zahacza się wajchę do sterowniem klapka wewnętrznegoo i przy okazji sinik też coś nie za bardzo działa .
tak więc Panowie głowy pod schowek i słuchać :szeroki_usmiechO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Komentarz