Zamieszczone przez Purchawa
Dziwny niepokojacy dzwiek...
Zwiń
X
-
Dziwny niepokojacy dzwiek...
A wiec tak ten dzwiek pojawia sie tylko przy ostrzejszym przyspieszaniu . ASR wylaczony ,po ruszeniu z 1-ki ,zapinam 2-ke i ostro pedal w podloge. Kiedy predkosc zaczyna rosnac z okolic skrzyni wydobywa sie dziwny dzwiek :roll: krrrrr jak bym mialo sie cos urwac ,albo zmielic . :? (Troche to wyglada jakbym mial za duza serie na swoje przeniesienie napedu , teraz boje sie autko zavirusowac ,ze cos po wiekszej mocy urwe ,zmiele :? )Nie wiem dokladnie z czego ten dziwek pochodzi ,poduszka pod skrzynia ? przegoby?(to raczej odpada ,bo dzwiek jest slyszalny bardziej na srodku auta i do tego lewarek od biegow troche chyba w tedy drzy) ze skrzyni?
Ma ktos moze pomysl ? Poslizg kol wykluczam . Dzieje sie tak od jakis 2 miesiecy ,jak wrocilem ze spota i zebralem sie szybko z krzyzowki u siebie w miescie. W tedy myslalem ze to jakis jednorazowy dzwiek ,ale teraz ten dziwiek sie pojawia praktycznie za kazdym razem przy takim ostrym przyspieszaniu :roll:
Musze to jeszcze przetestowac z wlaczonym ASR.
-
-
Zamieszczone przez ZiomalWatpie czy z właczonym asr to zniknie owszem asr hałasuje
Dzisiaj testowalem z wlaczonym ASR-em i jest to samo. Jedynka ruszulem normalnie , zapiolem dwa delikatnie i przy ok 40km/h wdepnalem pedal w podloge ,jak zaczol ciagnac to znowu pojawil sie dzwiek z okolic lewarka i zaczol on drzec ,wiec moze to jednak poduszka pod skrzynia :roll:
Komentarz
-
-
Maicroft, ale jak Samiec powiedzial "troche to wyglada jakbym mial za duza serie na swoje przeniesienie napedu , teraz boje sie autko zavirusowac ,ze cos po wiekszej mocy urwe ,zmiele" wiec autko nie posiada virusa, wiec nadmiar niutonow nie wchodzi w gre.bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
Perfect service by DobryGrzesWawa
Komentarz
-
-
Mam taki objaw jak ty ale na czwartym biegu.Drgania lewarek ma od 2tysiecy obrotów do 2500 a przy wyzszych obrotach cisza oczywiscie wystepuje to przy mocniejszym wcisnieciu a przy delikatnym przyspieszaniu cisza.Nic z tym nie robie czekam az sie wyypie skrzynia a mam ten objaw długo jak narazie mam 145kkm i nic sie nie dzieje a mam chipa od 2 kkm.Skoda octavia combi 1,9tdi L&K
Przebieg 212000
Komentarz
-
-
luke997
Cześć,
mam to samo przy bardzo ostrym ruszaniu - z włączonym ASR - chrupotanie, że aż strach ... TDI 105 seria...
Komentarz
-
Re: Dziwny niepokojacy dzwiek...
Zamieszczone przez SamiecA wiec tak ten dzwiek pojawia sie tylko przy ostrzejszym przyspieszaniu . ASR wylaczony ,po ruszeniu z 1-ki ,zapinam 2-ke i ostro pedal w podloge. Kiedy predkosc zaczyna rosnac z okolic skrzyni wydobywa sie dziwny dzwiek :roll: krrrrr jak bym mialo sie cos urwac ,albo zmielic . :? (Troche to wyglada jakbym mial za duza serie na swoje przeniesienie napedu , teraz boje sie autko zavirusowac ,ze cos po wiekszej mocy urwe ,zmiele :? )Nie wiem dokladnie z czego ten dziwek pochodzi ,poduszka pod skrzynia ? przegoby?(to raczej odpada ,bo dzwiek jest slyszalny bardziej na srodku auta i do tego lewarek od biegow troche chyba w tedy drzy) ze skrzyni?
Komentarz
-
-
Re: Dziwny niepokojacy dzwiek...
Zamieszczone przez PiotrusJeżeli czuć ostre wibracje przy pełnym bucie to może być to tradycyjna usterka w postaci padającego koła zamachowego :wink: Pojeździj i samo się wyklaruje
Przebieg to 94kkm pierwszy raz poczulem to jakies 10-15kkm temu i pojawialo sie sporadycznie ,teraz pojawia sie czesciej(praktycznie caly czas)
Drogie jest to kolo zamachowe(orginalne i zaminnik) ? :roll:
Komentarz
-
Komentarz