Auto z Hiszpani

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jchelm
    Classic
    • 2006
    • 4

Auto z Hiszpani

Potwierdzam , światła mijania jak i drogowe w O2 są tragiczne.Ktoś kto projektował przednie lampy znał sie na tym tak jak Ja. Drogowe dodatkowo nie mają elektrycznej regulacji (niektóre samochody posiadają ) .Niedawno miałem dość mocno zapakowany bagażnik ok 200 kg i długie świeciły po czubkach drzew . Pytałem się w serwisie o cenę ksenonów ..... w 5 tyś powinienem sie zmieścić :lol: :lol: :lol:Panowie wspominali o jakiś czujnikach i innych szpejach które( podobno) trzeba zamontować . Także jak zamawiacie O2 to od razu z ksenonami .
  • monek
    Classic
    • 2005
    • 28

Auto z Hiszpani

Czy ktoś z was sprowadzał autko z Hiszpani ?? Chodzi mi o to jaka jest procedura wymeldowania i jak długo się czeka na załatwienie dokumentów.
    Czy zawsze wymeldowując autko należy zdać tablice rejestracyjne na których ten pojazd wcześniej śmigał ?
    Pytam dlatego że sąsiad se sprowadził tzn. przywieźli mu na lawecie z tymi tablicami na których auto tam jeździło. Dokumentów wymeldowania itp. nie posiada żadnych, a ten co mu te autko załatwił twierdzi że trza poczekać na papierki kole miesiąca bo to tam tak długo trwa. Dlamnie to bardzo dziwne bo jak byłem w Holandi po swoje autko to wszystkie potrzebne papierki załatwiłem w 15min.
    Co o tym sądzicie ? :shock: :shock: :shock:

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

a gość co to autko sprowadził nie odbiera tel... jesli tak to autko trzeba sprawdzic lub zalegalizować bo mnie ta sprawa lekko śmierdzi

Komentarz

• monek
        Classic
        • 2005
        • 28

Zamieszczone przez djczas
        a gość co to autko sprowadził nie odbiera tel... jesli tak to autko trzeba sprawdzic lub zalegalizować bo mnie ta sprawa lekko śmierdzi
        Aż tak strasznie to nie jest, ten co mu przywiózł to jego szwagier który tam mieszka i ten tymczasowy brak popierków auta tłumaczy tym że teraz jest sezon urlopowy i to potrwa kole miesiąca. :shock: :shock: :shock:

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Hehe, a akcyze zgodnie z prawem trzeba zaplacic w ciagu 5 dni jak auto przyjedzie do Polski. Oczywiscie jak nie ma papierow to nie ma auta
          A ile to moze trwac nie mam pojecia. Znam tylko takich co woza z Niemiec i Holandi.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• Bonus
            Ambiente
            • 2005
            • 249

po co szukac za granicą jak takich wózków na peczki stoji pod zachodnią granicą
            przeciez sprowadzono 1,4 miliona a 40% znalazło właścicieli
            kazdy znajdzie coś dla siebie
            tak jak ja znalazłem 14 letnią Fieste z przebiegiem 178 tyś która jeździ i lepiej sie w niej zmienia biegi niz w Octavi z przebiegiem 17 tyś

Komentarz

• monek
              Classic
              • 2005
              • 28

Zamieszczone przez Bonus
              tak jak ja znalazłem 14 letnią Fieste z przebiegiem 178 tyś która jeździ i lepiej sie w niej zmienia biegi niz w Octavi z przebiegiem 17 tyś
              A ile zapłaciłeś za te Fieste ?? o ile to nie jest tajemnica .

Komentarz

• Bonus
                Ambiente
                • 2005
                • 249

Zamieszczone przez monek
                Zamieszczone przez Bonus
                A ile zapłaciłeś za te Fieste ?? o ile to nie jest tajemnica .

4500 zł

Komentarz

• MiKruS
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 7976

Kurde to nie temat o Poldolotach. :roll:

Jesli chodzi o wymeldowania i takie tam, to zalezy od kraju z ktorego sie sprowadza samochod.
                  Np. w Niemczech jest tak, ze tamtejszy wlasciciel musi wymeldowac auto w swoim urzedzie, a kupujacy dostaje blachy wywozowe.
                  Ale juz np. w Belgii nie ma czegos takiego - tam kupuje sie auto tak samo jak u nas na miejscu w kraju - czyli podpisuje sie umowe ze sprzedajacym i koniec. Nie idzie sie do zadnego urzedu.

Jak jest w Hiszpani niestety nie wiem, ale wystarczy zadzwonic do wydzialu komunikacji oni wiedzą co i jak i maja rozne procedury dla poszczegolnych krajow.
                  TDI 205PS

Komentarz

Zamieszczone przez Bonus
                    hahahaha

smieszy mnie wszsytko w tym poscie

Komentarz

• Martinez
                      L&K
                      • 2004
                      • 1366
                      • Audi

Podzieliłem temat, a swoją drogą to ciekaw jestem jak auto bez papierów przejechało przez granicę.

Jeśli chodzi o tablice Hiszpańskie to chyba można je sobie na pamiątkę zatrzymać.
                      Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
                      teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
                      czarna AR 156 1.8 T.Spark

Komentarz

• MiKruS
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 7976

Zamieszczone przez Martinez
                        swoją drogą to ciekaw jestem jak auto bez papierów przejechało przez granicę.
                        Nikt tego nie sprawdza w tej chwili.
                        TDI 205PS

Komentarz

• Martinez
                          L&K
                          • 2004
                          • 1366
                          • Audi

Zamieszczone przez MiKruS
                          acha no to normalnie viva Las Vegas.

pomijając wszystko sprowadzenie 1,5 mln aut ROZPIERDOLIŁO rynek samochodów w Polsce totalnie, ale co to kogo obchodzi. Ważne że pare PLN wpadło do budżetu z akcyzy. Tylko palnąć sobie w łeb można patrząc na tych co nami rządzą.

Komentarz

• Bonus
                            Ambiente
                            • 2005
                            • 249

1,5 mln aut ROZPI******ŁO rynek samochodów w Polsce totalnie
                            należy podkreślić że tylko (albo "aż") 40% z tego znalazło właścicieli do tej pory - jak na razie zadziałało na ten rynek w sposób jaki opisałeś, to znaczy że te 60% stoji tak jak by w "zapasie" na kolejne pare lat a zresztą zaczyna sie bum na angielskie auta i bedzie nowa dostawa

Ważne że pare PLN wpadło do budżetu z akcyzy
                            która to akcyza jest niezgodna z prawem europejskim - tacy właśnie nami rządzą, jak by teraz unia wzieła sie za te akcyzy (które pewnie już wpadły do dziury budżetowej) i kazała oddać wszystkie, skarb państwa by musi nie dość ze wypłacić akcyzy to jeszcze ponieść nie małe koszty wypłaty tych akcyz (no przecież urzędnicy skarbówki za darmo nie pracują, a komputery są na prąd)

pozdro

Komentarz

• Martinez
                              L&K
                              • 2004
                              • 1366
                              • Audi

Zamieszczone przez Bonus
                              1,5 mln aut ROZPI******ŁO rynek samochodów w Polsce totalnie
                              należy podkreślić że tylko (albo "aż") 40% z tego znalazło właścicieli do tej pory

pozdro
                              niom - roz.....(jw) to rynek nowych i używanych samochodów na jakieś 3 - 4 lata (na moje oko). Nic tylko pogratulować rządzącym.

Jakby za kretyńskie ustawy obcinali łapy i nogi to byśmy mieli więcej inwalidów niż USA po wojnie w Wietnamie

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

Zamieszczone przez MiKruS
                                Jak jedzie na lawecie to ich to wali, bo duzo tego na czesci ciagnie do nas. Do aut jadacych to roznie bywa, czasem cos chca, a czasem nic. U kolegi w firmie ostatnio przytargali komus Fieste miala rozbita tylna szybe i boczne z prawej no i cala poobijana, ale za 6 letnia Fieste 600€ to mozna dac w takim stanie. Celnik sie tylko usmiechnal i mowi ze jechac.
                                Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...