wasyl, to sie razem wybierzemy
ASR,ABS i inne.
Zwiń
X
-
ASR,ABS i inne.
Witam ponownie!
Niedawno byłem na przeglądzie i mechanik stwierdził że nie sprawdzi mi hamulców bo mam system przeciwko blokowaniu się kół.Wyjaśniłem że nie mam i że to działa ABS , on twierdzi że mam ASR, w końcu zgupiałem z tego co widziałem ASR można wyłączyć przy kokpicie przy włączaniu ogrzewania tylnej szyby .Mam octe z 2000r SLX TDIi już sam nie wiem czy mam czy nie , nawet popierdzieliły mi się pojęcia przez tego diagnoste.Jak by ktoś wiedział jakie było wyposażenie na tamte czasy to z góry dziękuje , podejżewam że mam tylko ABS.
-
-
Re: ASR,ABS i inne.
Zamieszczone przez henioWitam ponownie!
Niedawno byłem na przeglądzie i mechanik stwierdził że nie sprawdzi mi hamulców bo mam system przeciwko blokowaniu się kół.Wyjaśniłem że nie mam i że to działa ABS , on twierdzi że mam ASR, w końcu zgupiałem z tego co widziałem ASR można wyłączyć przy kokpicie przy włączaniu ogrzewania tylnej szyby .Mam octe z 2000r SLX TDIi już sam nie wiem czy mam czy nie , nawet popierdzieliły mi się pojęcia przez tego diagnoste.Jak by ktoś wiedział jakie było wyposażenie na tamte czasy to z góry dziękuje , podejżewam że mam tylko ABS.Jarek "Vinci"
Komentarz
-
-
No tak, ale co ma ASR do sprawdzenia hamulców? ASR powoduje, że koła nie "buksują" przy ruszaniu - przynajmniej w pewnym zakresie. Może nie chciał sprawdzić bo jest ABS, ale i tak tego nie rozumiem
Komentarz
-
-
Spokojnie sprawdzali mi ostatnio na przegladzie hamulce mimo, ze mam ABS
[ Dodano: Sro 17 Sie, 05 08:52 ]
A tak wogule to nie mam szczęscia do mechaników :tuk:
Komentarz
-
-
na sliskiej nawierzchni na jedynce rusz dosyć dynamicznie..powinieneś usłyszeć taki specyficzny dzwięk z przodu..taki jakby coś sie w skrzyni rozpadało.A najgorsze w tym wszystkim to to że dalej nie mam sprawdzonych hamulców.Z drugiej strony diagnosta chyba nie powinien podbić dowodu po niezbadanych hamulcach!!!!!!!!!!!! i tak im powiedziałem ale się wypieli .Będę musiał zmienić warsztat.
Komentarz
-
-
A Ty Henio przeglad rejestracyjny tak przechodziles czy taki jakis zwykly, bo jak rejestracyjny i koles stwierdzil, ze sie nie da, to ja bym szybko doniosl gdzie trzeba co tam robia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez henioSLX z 2000 mialy ABS i EDSRomek
PS:Pozdravki od mojej Octavki
Komentarz
-
Komentarz