Skoda octavia Tour......

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • opsia
    Ambiente
    • 2007
    • 189

Będą fotki, będą wrażenia.......chyba do odbioru nie będę mógł zasnąć
    Moja Octavka tyle pali---

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• liroyek
      Rider
      • 2008
      • 620

opsia

pewnie nie znam to uczucie

szkoda

widze ze wrociles po staremu
      Scirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
      bylo 174,5 PS i 265Nm jest 216,6 PS i 333,5 Nm
      http://picasaweb.google.com/liroyek/...60154131398354
      Fotografia Ślubna i nie tylko - www.negatyw.co

Komentarz

• ARobert
        Rider
        • 2008
        • 254
        • Octavia II (1Z3)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

...jeszcze pół roku temu byłem przekonany, że następny dla odmiany będzie diesel bo zawsze jeździłem benzyną ale jako że poruszam się na krótkich odcinkach i tylko latem robię większe przebiegi to nie było sensu rozważania zakupu diesla. Do pracy mam teraz 6km w jedną stronę a bywa że na tym dzienny przebieg się kończy. Taki sposób eksploatacji byłby wyjątkowo kiepski i dla mojego komfortu i dla żywotności kluczowych podzespołów diesla więc wybrałem benzynę. Oczywiście była jeszcze kwestia budżetu no ale tak czy inaczej gdyby ograniczeń nie było to też była by benzyna tylko TSI a gdyby kasy było jeszcze więcej to dodatkowo DSG. Mimo wszystko na miejscu autora wątku pomyślałbym jeszcze o OII zamiast Toura. Jestem przekonany, że nasi forumowi dealerzy trzymają jeszcze niezłe "kąski" w bardzo dobrych cenach bo skoro w grę wchodzi zakup nowego auta na wiele lat to jednak może lepiej wybierać młodszy model.

..ups... skoro widzę że TDI już wybrany to tylko pogratulować i radości z eksploatacji.

Komentarz

• zurcio
          RS
          • 2008
          • 2046

Zamieszczone przez opsia
          Będą fotki, będą wrażenia.......chyba do odbioru nie będę mógł zasnąć
          przeważnie tak jest , czas tak wolno płynie a chciałoby się już :diabelski_usmiech

gratuluje wyboru :kciukgora
          Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• Johnny_B
            Rider
            • 2008
            • 372

Gdy ja planowalem kupno skody tez myslalem o TDI. NIestety przebiegi mam ok40kkm rocznie i jakbym nie liczyl z LPG wyszlo taniej - za to moglem sobie pozwolic a bogata wersje wyposazenia.
            Z drugiej strony zdaje sobie sprawe ze tego wolnossacego silnika nie beda robic w nieskonczonosc i bede w przyszlosci "skazany" na TDI bo tych uturbionych benzyniakow nie mozna gazowac ( przynajmniej na razie )

Komentarz

Pracuję...