Hałas na biegu jałowym w klonie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kejek
    Drive
    • 2005
    • 40

swiece ok, kopolka tez ok, kable ok :/

[ Dodano: Sro 11 Lis, 09 11:09 ]
    przy tych objawach przeczyscilem przepustnice. poskutkowalo.
  • DirkDiggler
    Ambiente
    • 2005
    • 220
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Po starej znajomości zwracam się do Was z następującym problemem.

Zaobserwowałem takie zjawisko.

Od czasu do czasu po wyrzuceniu na luz słychać dziwne głośne odgłosy pochodzące z komory silnika, coś jakby niedokońca wysprzegliło silnik. Rytmiczne zagłuszające nawet normalne kle, kle, kle.
    Zjawisko ustaje po wciśnięciu pedału sprzęgła i pojawia się po jego odpuszczeniu ponownie.

Po lekturze forum wnioskuję że przyczyną może być koło dwumasowe, lecz zastanawia mnie fakt że zjawisko nie występuje zawsze, a sporadycznie (powiedzmy raz na tydzień).
    Nieregularnie i z reguły na rozgrzanym silniku.

Po wystąpieniu zjawisko czasem ustępuje po kilku zmianach biegu, a czasem po kilkunastu. Wrażenie jakby coś się układało.
    Żadnych objawów padniętego dwumasu raczej nie zaobserwowałem - samochodem nie szarpie, sprzęgło trzyma, silnikiem nie telepie

Dziś znów wystąpiło, otworzyłem komorę silnika i stuki słychać wyraźnie z prawej połowy silnika, niestety było już ciemno i nic więcej nie zaobserwowałem.

Auto ma przejechane 140tys km. Cały czas mam nadzieję że to nie dwumasówka.

Macie jakiś pomysł co to może być?
    WORK: Mondeo Titanium
    FUN: TypeR ver.IV

Komentarz

• gesik
      Classic
      • 2010
      • 5

mam ten sam problem , czy wiadomo co to było ? Pytam się bo coraz bardziej mi się to nasila i wydaje mi się że to dwumasa
      Pozdrawiam
      Andrzej

Komentarz

Pracuję...