Najprosciej wytlumaczyc jest tak, auto w cenie z katalogu bedzie kosztowac tyle co tam pisze, do tego mozemy montowac dodatki za powiedzmy 8tys zl i to bedzie ten rabat. W tym najczesciej jakis alarm dywaniki sa na koszt dilera cos tam jeszcze dorzuci 'gratis' i mamy nasz rabat. Czas oczekiwania roznie, ale i tak nie pobije to tego jaki uslyszalem w 99 roku na pytanie o Octavie 1.9TDi 110KM SLX - pol roku :lol:
"zmulanie" dieselka
Zwiń
X
-
"zmulanie" dieselka
Witam Wszystkich!
Jestem posiadaczem O1 ASV z przebiegiem 40k km.Od pewnego czasu mój dieselek zaczyna dziwnie "przymulać".
Objawia sie to tym, żę przyśpiesza dość wolno i trudno mu przekroczyć 3500 obr/min na obrotomierzu.Wydaje mi się
że dzieje się to wtedy gdy nim troche pojeżdzę, chwile stoi a potem ma takie objawy.W ciągu 2 tygodni zdażyło się to 5 razy, raz doprowadzając mnie do stanu przedzawałowego :-)
Auto jest tankowane praktycznie na STATOIL, na zimno i na gorąco pali bez najmniejszego problemu, komputer nie zasygnalizował żadnych błedów, nie mam pewności jak z wymianą filtrów przy przeglądzie 30k km.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie zanim wyruszę do bojów z ASO.
pozdrawiam
-
-
A czy od tego czasu jak zaczelo sie to dziac tankowales znow czy ciagle na tym samym baku. Mozna zatankowac na probe gdzies indziej i zobaczyc czy dalej beda takie jaja.
BTW. Ojciec ostatnio byl w Chorwacji i zatankowal na jakies duzej stacji cos co bylo okreslone mianem diesla - w sumie auto jechalo, ale to nie bylo to co zawsze do tego spalil jakies 0,5l wiecej niz zawsze - a jezdzi rowno, wiec wyniki sa czesto powtarzalne. Pozatym auto zaczelo lapac jakiego mula teraz kolo 1900-2300obr/min. Ja juz zglupialem calkiem, przez dwa tygodnie jezdzilem Golfem ATD i teraz to juz nie wiem czy to tak bylo zawsze czy dopiero teraz
Komentarz
-
-
adik_s, turbo pompuje bo może sie cos w turbince poszło pożegnac z silnikiem.
Co do turbo - słychać jak śwista :P:P
Komentarz
-
-
Ja kiedyś miałem podobne objawy po zatankowaniu na pewnej stacji. Powyżej 3tys. obr. był straszny muł. Zacząłem się zastanawiać nad przepływką ale że miałem wtedy zrobione tylko 10kkm i byłoby to nieco dziwne.
Wyjeździłem paliwo praktycznie do końca. Po zatankowaniu na innej stacji problemy same zniknęły.
IMO nie ma co czekać na skończenie się rezerwy - po prostu zatankuj na innej stacji.Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...
Komentarz
-
-
po zatankowaniu wszystko wróciło do normy, jeszcze nie jeździłem ale tata mówi, że jest juz ok, wychodzi na to.że zamiast paliwa wlali jakieś błoto chyba wrrr :evil: :evil: i napewno nie była to stacje Orlenu (a jaka... ahh ta pamięc... :? )
[ Dodano: Sro 31 Sie, 05 18:58 ]
guzik, znowu to samo,moze 90 hp to nie rakieta ale zeby czekac az na 2 dojdzie do4tys obrotow i z nudów przyglądac sie na wskazówke to juz przesada...
bedzie trzeba sprawdzic co jest grane bo to smieszne juz nie jest... :evil:
Komentarz
-
Komentarz