Otarcia parkingowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Krzysztof
    Classic
    • 2005
    • 21

Otarcia parkingowe

Zamieszczone przez Purchawa
    Koszt operacji max 2000zl, na nowych czesciach.
    Nie kupujac czesci w ASO, to trzeba dodac, bo tam 12 tys zl moze okazac sie za mala kwota :|
  • MZD
    Ambiente
    • 2004
    • 242

Otarcia parkingowe

Witam. Mam lekko przytarty tylni zderzak, 2 duże i głębokie rysy i sporo małych.
    Próbowałem całość potraktować pastą polerską. Ale bez większego efektu. W ASO można kupić spray i lakier nakładany pędzelkiem, zamierzam więc się pobawić w lakiernika bo mnie już lekko denerwuje widok tego zderzaka.

Mam w związku z tym pytanie - czy ktoś już się bawił takimi akcesoriami i ma jakieś doświadczenia w naprawach lakierniczych ?
    Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...

Komentarz

• jacq
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2004
      • 195

Nie próbuj tego robić spreyem bo zeszpecisz całość. Proponuje kilkakrotnie nałożyć lakier pędzelkiem w głębokie rysy. następnie wszystko doterzeć delikatnie drobnym papierem ściernym na mokro np 1200 potem 1500 i na koniec 2000 lub nawet 2500 aby wyrównać powierzchnie. Na koniec wypoleruj pastami polerskimi najpierw mocno ścierną na zakończenie nabłyszczającą. Wszelkie prace papierem wykonaj wyłącznie w obrębie rys. Niepotrzebnie nie rysuj powierzchni nie uszkodzonej.
      Coi prawda taka naprawa nie zastąpi lakierowania całego elementu lub profesjonalnie wykonanej zaprawki, ale w domowych warunkach tylko tak można to zrobić.
      powodzenia.
      OII ambientna sztuka

Komentarz

• leszekmw
        RS
        • 2005
        • 5356

cześć . nie było mnie dość długo bo wakacje i wyjezdzam z miasta nad jeziorko na 2 miesiące ale nie o tym mówimy. niestety i mi ktoś zarysował pspsię 2 tyg . temu a była taka ładna , bez skazy właściwie. potem wkleję fotkę / całe szczęście że newiele i na zderzaku/ ale prawie płakałem. leszek
        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
        GVI 1.4TSI
        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Arek
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 3143

hmnmm mi ktos pozałował auta i pociagnał gwozdziem przez cały bok,ale juz pomalowane.jakis czas potem ja zostawiłem auto pod makro w alejach,wychodze a tu dzwi wgniecione,nikt niewidział nikt niesłyszał,fajnie nie:-( :evil:
          -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• MZD
            Ambiente
            • 2004
            • 242

Zamieszczone przez jacq
            Nie próbuj tego robić spreyem bo zeszpecisz całość. Proponuje kilkakrotnie nałożyć lakier pędzelkiem w głębokie rysy. następnie wszystko doterzeć delikatnie drobnym papierem ściernym na mokro np 1200 potem 1500 i na koniec 2000 lub nawet 2500 aby wyrównać powierzchnie. Na koniec wypoleruj pastami polerskimi najpierw mocno ścierną na zakończenie nabłyszczającą. Wszelkie prace papierem wykonaj wyłącznie w obrębie rys. Niepotrzebnie nie rysuj powierzchni nie uszkodzonej.
            Coi prawda taka naprawa nie zastąpi lakierowania całego elementu lub profesjonalnie wykonanej zaprawki, ale w domowych warunkach tylko tak można to zrobić.
            powodzenia.
            Muszę pociągnąć sprayem dlatego że mam też sporo drobnych rysek w tym miejscu - na powierzchni ok. 60-80 cm2. Wygląda to paskudnie, a tych drobiazgów pędzelkiem nie ruszę.

Najwyżej - jak spaskudzę to będzie malowanie całego elementu....

[ Dodano: Pią 26 Sie, 05 13:13 ]
            No chyba że ktoś ma namiary na jakiegoś dobrego lakiernika z przystępnymi cenami ?...
            Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...

Komentarz

Pracuję...