Zamieszczone przez Purchawa
Otarcia parkingowe
Zwiń
X
-
Otarcia parkingowe
Witam. Mam lekko przytarty tylni zderzak, 2 duże i głębokie rysy i sporo małych.
Próbowałem całość potraktować pastą polerską. Ale bez większego efektu. W ASO można kupić spray i lakier nakładany pędzelkiem, zamierzam więc się pobawić w lakiernika bo mnie już lekko denerwuje widok tego zderzaka.
Mam w związku z tym pytanie - czy ktoś już się bawił takimi akcesoriami i ma jakieś doświadczenia w naprawach lakierniczych ?Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...
-
-
Nie próbuj tego robić spreyem bo zeszpecisz całość. Proponuje kilkakrotnie nałożyć lakier pędzelkiem w głębokie rysy. następnie wszystko doterzeć delikatnie drobnym papierem ściernym na mokro np 1200 potem 1500 i na koniec 2000 lub nawet 2500 aby wyrównać powierzchnie. Na koniec wypoleruj pastami polerskimi najpierw mocno ścierną na zakończenie nabłyszczającą. Wszelkie prace papierem wykonaj wyłącznie w obrębie rys. Niepotrzebnie nie rysuj powierzchni nie uszkodzonej.
Coi prawda taka naprawa nie zastąpi lakierowania całego elementu lub profesjonalnie wykonanej zaprawki, ale w domowych warunkach tylko tak można to zrobić.
powodzenia.OII ambientna sztuka
Komentarz
-
-
cześć . nie było mnie dość długo bo wakacje i wyjezdzam z miasta nad jeziorko na 2 miesiące ale nie o tym mówimy. niestety i mi ktoś zarysował pspsię 2 tyg . temu a była taka ładna , bez skazy właściwie. potem wkleję fotkę / całe szczęście że newiele i na zderzaku/ ale prawie płakałem. leszekO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
hmnmm mi ktos pozałował auta i pociagnał gwozdziem przez cały bok,ale juz pomalowane.jakis czas potem ja zostawiłem auto pod makro w alejach,wychodze a tu dzwi wgniecione,nikt niewidział nikt niesłyszał,fajnie nie:-( :evil:-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jacqNie próbuj tego robić spreyem bo zeszpecisz całość. Proponuje kilkakrotnie nałożyć lakier pędzelkiem w głębokie rysy. następnie wszystko doterzeć delikatnie drobnym papierem ściernym na mokro np 1200 potem 1500 i na koniec 2000 lub nawet 2500 aby wyrównać powierzchnie. Na koniec wypoleruj pastami polerskimi najpierw mocno ścierną na zakończenie nabłyszczającą. Wszelkie prace papierem wykonaj wyłącznie w obrębie rys. Niepotrzebnie nie rysuj powierzchni nie uszkodzonej.
Coi prawda taka naprawa nie zastąpi lakierowania całego elementu lub profesjonalnie wykonanej zaprawki, ale w domowych warunkach tylko tak można to zrobić.
powodzenia.
Najwyżej - jak spaskudzę to będzie malowanie całego elementu....
[ Dodano: Pią 26 Sie, 05 13:13 ]
No chyba że ktoś ma namiary na jakiegoś dobrego lakiernika z przystępnymi cenami ?...Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...
Komentarz
-
Komentarz