Witajcie.
przyszla zima i zamarzniete wycieraczki. Niestety wieczorem zona zapomniala wylaczyc i rano jak wsiadalem, przy uruchamianiu silnika, oblodzone wycieraczki przejechaly po szybie zostawiajac konkretna ryse po łuku... :evil:
Poniewaz idzie ona praktycznie przez cala szybe moje pytanie brzmi:
czy da sie to "wypolerowac" / usunac?
Jesli tak, to czy polecacie jakies warsztaty w Warszawie?
Tez mam u siebie taka ryse, ale nie przeszkadza, gorzej z pozostalymi refleksami, ktore widac w nocy przy mijaniu samochodu. Widze tylko jedna mozliwosc: wymiana szyby.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Tez mam u siebie taka ryse, ale nie przeszkadza, gorzej z pozostalymi refleksami, ktore widac w nocy przy mijaniu samochodu. Widze tylko jedna mozliwosc: wymiana szyby.
No tak - ale od razu wymieniac? Naprawde nie ma zadnego sposobu na chocby polowiczne zlagodzenie tej rysy bez uszczerbku reszty?
No tak - ale od razu wymieniac? Naprawde nie ma zadnego sposobu na chocby polowiczne zlagodzenie tej rysy bez uszczerbku reszty?
Ta rysa jest wyczuwalna pod paznokciem ??
Wiem ze kiedys sie takie rzeczy robilo pasta polerska do szkliwa jak byly plytkie ryski ( takowe pasty zalatwialem w czechach za grosze w zakladach robiacych naczynia, nie wiem czy cos takiego kupisz w Polsce)
Podjedz do jakiegos serwisu szklarskiego/ wymiana szyb samochodowych oni na 100% pomoga ( tylko zebys soczewy nie zrobil )
To w Octaviach sa gorsze szyby? Nie rozumiem... tzn., ze co - druga klasa?
Nie wiem z czego to wynika, ale to jest (był) problem w O1. Szyby bardzo szybko sie rysuja co widac podczas jazdy pod slonce. W poprzednich autach nie mialem tego problemu. Slyszalem opinie ze winna jest maska ktora przenosi drobne kamyczki i piasek na szybe, nie wiem ile w tym jest prawdy.
Orginał jest generalnie niezły ale po wymianie na NORDGLAS'A...to jest porażka...nic tylko ze szmatką flanelową i zawsze nową...tragedia... a broń boże czymś skrobnąć
rysy pewne w 1000%.
Felicjan
...1.6 BFQ SQ24 już jest..piękność i 191.000+ za nami
A ile taki Nordglass kosztuje i czy rzeczywiscie oplaca sie na niego wymieniac?
Nordglass to jedne z najtanszych szyb dostepnych na rynku. Czy warto wymieniac ?? Odpowiedz jest prosta NIE. Szyba porysuje sie duzo szybciej niz ta ori. a w dodatku podczas sprzedazy oci bedziesz sie musial tlumaczyc czemu przednia byla wymieniana.
A ile taki Nordglass kosztuje i czy rzeczywiscie oplaca sie na niego wymieniac?
Nordglass to jedne z najtanszych szyb dostepnych na rynku. Czy warto wymieniac ?? Odpowiedz jest prosta NIE. Szyba porysuje sie duzo szybciej niz ta ori. a w dodatku podczas sprzedazy oci bedziesz sie musial tlumaczyc czemu przednia byla wymieniana.
No tak... - coz dzieki za rady. Sprobuje uderzyc do jakiegos zakladu z szybami i zobacze co mi powiedza/doradza.
Nordglass to jedne z najtanszych szyb dostepnych na rynku. Czy warto wymieniac ?? Odpowiedz jest prosta NIE.
Zamieszczone przez FELICJAN
Nordgalass..montuje Jaan ....i wydawałoby się że powinny być dobrej jakości
Montowałem już kilka szyb w różnych autach (Octa x 2 , Partner x kilka , Boxer x 1) - wszystkie w Jaanie i jestem zadowolony z szyb, także zależy od użytkownika
[ Dodano: Pon 05 Sty, 09 15:48 ]
Zamieszczone przez pikczer
oblodzone wycieraczki przejechaly po szybie zostawiajac konkretna ryse po łuku...
Dość często zdarza mi się tak robić w zimowe dni i jakoś nie mam żadnych rys :/ a szyba z Jaana, także nie wiem skąd ta opinia o słabej jakości szyb.
Być może nie są najlepsze ale moim skromnym zdaniem nie są złe :diabelski_usmiech
Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Dość często zdarza mi się tak robić w zimowe dni i jakoś nie mam żadnych rys
Ja tez nigdy nie mialem, ale jak widac mozna takie kuku sobie zrobic. Moze faktycznie mialem pecha i wyjatkowo twardy lod sie tak ulozyl, ze przejechal sie po szybie niczym kamien a moze to wina tych "gorszych" szyb zakladanych do Octavii...??? Jak kiedys mielismy z rodzicami 3 maluchy i 2 punto, to nigdy tak sie nie stalo...
Komentarz