[O2] poszła szyba! :-((

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jorgus
    Drive
    S_OCP Member
    • 2008
    • 47

Pocieszę Was że gdzie indziej jest gorzej. Niedawno rozmawiałem z facetem mieszkającym w Australii. Tam też tak jest, przez pierwsze 2 lata tylko 2 wykroczenia,mało tego prędkość maksymalna takiego kierownika to tylko 80 km/h. Dodatkowo młodzi ludzie w pierwszym roku nie mogą jeździć w weekendy bo to dni imprezowo - dyskotekowe i istnieje ryzyko jazdy po alkoholu.
    Inaczej też wygląda procedura zdobycia prawa jazdy. Nie trzeba chodzić na żadne kursy. Pierwszym krokiem jest zaliczenie testów, jeśli zaliczysz to masz 2 lata na zdanie egzaminu z jazdy, jest to czas maksymalny bo można próbować już po tygodniu. Uczyć jeździć może każdy kto ma prawko dłużej niż 5 lat ,nie był sprawcą wypadku i nie miał nigdy zabranego prawa jazdy. Stawia elkę na swoim samochodzie i wio na ulicę. Egzamin można zdawać na swoim samochodzie.
    -----------------------------------------------------
    Czarna i Elegancka
  • mtmg
    Ambiente
    • 2007
    • 104

witam, czy wymieniał ktoś ostatnio szybę czołową w O2, jaki to koszt i gdzie najlepiej w Łodzi :?:

Komentarz

• andriu21tg
      L&K
      S_OCP Member
      • 2008
      • 1499

ja wymienialem w pilingtonie ze 2 miesiace temu koszt 450 pln.. ale osobiscie troche to zdup..łem bo mam znajomego w skodzie i mozna bylo kupic sama szybe za 500 ze skody i za zamontowanie w pilingtonie ( w janie tez) 120/150 pln i bylby orginal... choc pilington wsumie montuje w standardzie w GM a w skodzie boczne tez sa wlasnie z tej firmy...pamietaj tylko aby wlanczac ogrzewania bo bedzie jeden duzy pajak

[ Dodano: Sro 07 Sty, 09 07:47 ]
      nie włanczac ogrzewania

Komentarz

• kowal 2002
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 5161

Wa-wa:
        - Autoglassjaan - 600 PLN ( przynajmniej w na początku listopada ) - szyba Nordglass

Kraków:
        - ASO Zakopiańska 94 - 1451,00 pln ( 31.12.2008 ) - szyba oryginalna...
        Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
        Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• zurcio
          RS
          • 2008
          • 2046

W Łodzi to nie pomogę, ale miałem wymienianą w JAAN'ie :arrow: koszt ok. 550zł,
          co do szyb Nordglass zdania są podzielone - dla mnie jest OK
          Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• oolsztyniak
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6647
            • Superb II combi (3T5)
            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

A czy to prawda, że jak auto na gwarancji i wymieni się szybe gdzieś poza ASO to traci się gwarancje?
            Swoją drogą zerknij tu :arrow: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=22130
            Masz podane dwa numery telefonu. Zadzwoń i zapytaj ile orginał a ile zamiennik.
            Była O2 RS 190 km / 436 Nm
            Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• ufo
              L&K
              • 2008
              • 1475
              • Octavia III combi (5E5)
              • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

mtmg, mam pytanie, czy miałeś auto na gwarancji?
              kiedyś w seacie rozszczelniła mi się szyba. niestety było już po gwarancji ale dobry pan z ASO "wypłakał" dla mnie połowę ceny czyli 490 zł. z montażem za oryginał szybę. ale stwierdził, że gdyby to się stało podczas gwarancji zrobione by to było za darmo.

Komentarz

• oolsztyniak
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6647
                • Superb II combi (3T5)
                • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

ufo, rozszczelnienie to nie pekniecie wiec watpie zeby ASO cos na to poradzilo...

Komentarz

• FELICJAN
                  Ambiente
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 118

Zamieszczone przez zurcio
                  W Łodzi to nie pomogę, ale miałem wymienianą w JAAN'ie :arrow: koszt ok. 550zł,
                  co do szyb Nordglass zdania są podzielone - dla mnie jest OK
                  ...a ja osobiście już drugi raz nie założę Nordglassa bo doleko jej do orginału....
                  ...1.6 BFQ SQ24 już jest..piękność i 191.000+ za nami

Komentarz

• ufo
                    L&K
                    • 2008
                    • 1475
                    • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

oolsztyniak, ja wiem, że nie to samo, ale pytałem mtmg, czy auto jest jeszcze na gwarancji. jeśli było na gwarancji to pękniecie wywołane samoczynnie powinni zrobić w ASO bez gadania. chyba, że kolega mtmg, "dostał" kamieniem w szybę i wtedy pękła...ale też bym się starał by coś zadziałali w ASO, oni znają sztuczki. ale cały czas mówię o aucie na gwarancji. a tego nie wiem.

Komentarz

• Alberto
                      Ambiente
                      • 2006
                      • 202

przepraszam że wchodzę w temat ale czy można kupić gdzieś poza ASO oryginalną szybę mam pękniętą i zawierconą okołło 5 cm za każdym razem na przeglądzie mi gada że trzeba to wymienić kuż tak 3 lata jeżdże

Komentarz

• ufo
                        L&K
                        • 2008
                        • 1475
                        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Alberto, nie wiem czy to dobry pomysł ale ja bym spróbował w czachach znaleźć jakiś kontakt i spytać o cenę. języki są tak do siebie podobne...ale to tylko moja sugestia :wink:
                        chyba że jakieś allegro lub coś podobnego cię poratuje.

Komentarz

• mtmg
                          Ambiente
                          • 2007
                          • 104

niestety nie na gwarancji , ale dziś zrobiłem rozeznanie i o dziwo różnica między ASO a np. JAANem niewielka tj. odpowiednio 688 i 640 PLNów, jutro sprawdzę jeszcze źródło oolsztyniak`a; dzięki :!:

Komentarz

• kowal 2002
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 5161

Zamieszczone przez mtmg
                            niestety nie na gwarancji , ale dziś zrobiłem rozeznanie i o dziwo różnica między ASO a np. JAANem niewielka tj. odpowiednio 688 i 640 PLNów, jutro sprawdzę jeszcze źródło oolsztyniak`a; dzięki :!:
                            Coś zaskakująco niska ta cena w ASO, podejrzewam, że podali Ci tylko cenę za samą szybę ( ok. 700 pln ). Sprawdziłem kontrolnie przed chwilą w Auto-Wimarze i powiedzieli, że przewidywany koszt to ok. 1200 - 1300 pln co by się prawie zgadzało z tym co zapłaciłem w Krakowie ( 1450 pln ). W Jaan-ie te 640 pln to jest całkowity koszt wszystkiego.

Masz tu rozpiskę z mojej F-VAT
                            Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                            Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• oolsztyniak
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 6647
                              • Superb II combi (3T5)
                              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Szyba zielona z pasem 440 zł netto orginał + ewentualny koszt przesyłki (bez wstawienia)
                              Biała aktualnie niedostępna

Komentarz

• loru
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 4286
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez kowal 2002
                                koszt to ok. 1200 - 1300 pln
                                To by się zgadało około 0,5 roku temu dzwoniłem i pytałem to podawali koszt 1100 - 1200 pln.
                                O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• lmazur
                                  Classic
                                  • 2009
                                  • 21

w zależności od tego czy auto posiada czujnik deszczu czy nie szyba kosztuje od 500 do 1200. oczywiście Wersja z czujnikiem kosztuje wiecej.

Komentarz

• Tomcio
                                    Ambiente
                                    • 2008
                                    • 162
                                    • Opel

Zaplaciem 500 w firmie zajmującej się wklejaniem szyb-po 60000 km nic się z nią nie dzieje,za ori w Skodzie wołali 1000-warioty.

Komentarz

• grzesiu_box
                                      Classic
                                      • 2009
                                      • 10

Re: poszła szyba! :-((

Zamieszczone przez mtmg
                                      witam, czy wymieniał ktoś ostatnio szybę czołową w O2, jaki to koszt i gdzie najlepiej w Łodzi :?:
                                      w grudniu wymieniałem w swojej przednią szybę. 480 zł zamiennik z przyciemnianym paskiem (z wymianą), gdyby nie znaczek jak oryginał, oryginalny mogłem wymienić za niecałe 1200 (w serwisie VW)

Komentarz

• Gajowy
                                        Drive
                                        • 2006
                                        • 60

czesc

tu masz linka do zakładu w którym, robią szyby na ul. Obywatelskiej

Ce domaine est peut-être à vendre!

Ja osobiście robiłem kiedyś na Killińskiego przy Przybyszewskiego

Firma Auto-Szyby D. W. Jabłońscy w Łodzi to dystrybutor szyb samochodowych. Jesteśmy liderem w branży sprzedaży i montażu – serdecznie zapraszamy do współpracy!

ale nie polecam, trochę nie przyłożyli się do jakości montażu (Corsa tył, zacinał sie później zamek klapy bo kawałki starej szyby go blokowały)

Tu potrafią zaproponować zupełnie różne cenny w każdym z oddziałów ( doswiadczenie z Fiatem Punto) Chodziło o jakąś promocję i walkę o klienta między oddziałami. Zwrot nadpłaconej kasy wykorzystałem na następną usługę.

Generalnie musisz obejrzeć umytą szybę przed montażem, chyba że jakieś drobne skazy cię nie ruszają. Ceny zamienników są dużo niższe niż oryginału i mogą się trafić jakieś z 2 gatunku i nie bierz najtańszego zamiennika, są rożne opcje w zależności od koloru szyby, pas przyciemniający itp dopytaj o to.

Czasami można trafić w takich punktach szyby z oryginalnym znaczkiem tak było z Fiatem Seicento, ale to trzeba trafić na odpowiedni moment i wymaga obdzwonienia sporej ilości zakładów.

Powodzenia
                                        GAJOWY

OCTAVIA KOMBI 1,9 TDI AHF 110 PS MR 2001

Komentarz

Pracuję...