felgi alu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hivision5
    Drive
    • 2009
    • 40

felgi alu

Zamieszczone przez Jarek_wawa
    Zamieszczone przez maba8
    witam - klimatyzacja półautomatyczna
    mam taki objaw - klimatyzacja wyłączona, pokrętło nadmuchu nastawione
    na szybę przednią , obroty dmuchawy obojętne i teraz tak przełaczam pokrętłem
    nadmuch w obojetnie jakie inne połozenie niż było klimatyzacja nadal jest wyłaczona
    i jak próbuje powrócic do nadmuch na szybę przednią włacza się sama klimatyzacja
    oświadczam stanowczo że nie wduszam przypadkowo przycisku klimy.
    Przesunięcie pokętła zmiany nadmuchu z szyby czołowej nawet o klilka stopni powoduje
    wyłączenie klimatyzacji.
    Też tak macie czy nie a jeśli tak macie jak ja to proszę o informację dlaczego tak jest zrobione bo ja nie widzę sęsu.
    Zaraz pójdę to sprawdzić jak jest u mnie.
    Natomiast wcześniej miałem Forda Mondeo i tam tak właśnie było.
    Jest jedna wada takiego rozwiązania.
    Latem, jak jest gorąco przekręcenie pokrętła na szybę włącza klimę i zimne powietrze może spowodować pękanie szyby czołowej (mi się do właśnie w Mondeo przydarzyło i sprawa była powszechna).
    Te samoczynne włączanie się klimy jest prawdopodobnie tylko do 20 stopni.Tak powiedzieli mi w serwisie,pozdrawiam
    hivision5
  • meo14
    Ambiente
    • 2007
    • 111

felgi alu

Zamierzam kupić Alu do mojej octy1 ,znalazłem coś takiego na allegro co o tym sądzicie,cena mnie zadowala bo nie mam zbyt ogromnych funduszy a chciałbym aby moja octa miała jakieś ładne buciki na lato.
    260 kkm ,nalatane

Komentarz

• miguello
      RS
      • 2008
      • 1849

małe :P

Komentarz

• JanuszSz
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 2835
        • Superb II combi (3T5)

nie myślałeś o 16"?Ktoś na forum,chyba skodaauto sprzedaje komplet do Raidera-16"
        Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• zurcio
          RS
          • 2008
          • 2046

Zamieszczone przez JanuszSz
          nie myślałeś o 16"?Ktoś na forum,chyba skodaauto sprzedaje komplet do Raidera-16"

również w 15 bym nie inwestował, warto dołożyć parę złotych i kupić 16
          Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• Big
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6389

No własnie JanuszSz ma racje. 15" to trochę małe felgi aby był naprawdę ładny efekt. Lepiej pomysl o 16"
            A teraz kolejna sprawa. Na aukcji do której link podałeś widać, że gość sprzedaje podróby oryginalnych alumów (nie wiem czy te konkretne które podaeś to też podróby, ale prawdopodobnie tak). Odpouśc sobie takie felgi !!! Co z tego, że samochód bedzie na nich ładnie wyglądał, kiedy wjechanie w pierszą większą dziurę wykrzywi te felgi do tego stopnia, że naprawa bedzie niemożliwa ? Odpuść sobie takie podróby i skup się na porządnych markowych alumach takich firm jak: Alessio, ATT, AEZ, Dezent, Dotz, BBS lub OZ. Może wydasz na nie troche więcej, ale przynajmniej ci posłużą wiecej niz pół sezonu
            P.S. ja kupiłem na zimę ATT 640 i jak narazie jest z nich w 100% zadowolony
            A tu masz używane oryginały: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=22443
            Czarny Elegance

Komentarz

• Maru 123
              RS
              • 2008
              • 4660

zgadzam się z tym co napisał Big. kolego odpuść sobie i kup jakieś oryginały np. te od ridera albo jakieś inne firmowe i będziesz śmigał zadowolony :szeroki_usmiech
              1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• meo14
                Ambiente
                • 2007
                • 111

dzięki za info,nie mam tyle kasy to jest raz a dwa mogą być 15-ki bo mam bardzo ładne opony na lato 15-ki ,kupując 16-ki musiałbym kupić również opony a to już dużo większe koszty.Czyli to są jakieś podróby nie warte zachodu ,a to dobrze że zapytałem bo bym sie nacią.dzięki
                260 kkm ,nalatane

Komentarz

• JanuszSz
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 2835
                  • Superb II combi (3T5)

meo14, Jeśli mają być 15",to wstrzymaj się jeszcze miesiąc,dwa.Niebawem na forum zaroi się od ofert sprzedaży oryginalnych alusów.

Komentarz

• JOY
                    Rider
                    • 2008
                    • 641

Dokładnie, lepiej jeździć na starych stalówkach niż kupić coś co się zaraz rozpadnie.

Komentarz

• zurcio
                      RS
                      • 2008
                      • 2046

Zamieszczone przez JOY
                      Dokładnie, lepiej jeździć na starych stalówkach niż kupić coś co się zaraz rozpadnie.
                      Co prawda to prawda

meo14, jeśli już 15" i nowe to napewno lepiej kupić coś dobrego (firmowego) znajdziesz sporo informacji na forum na temat alusów,
                      natomiast jak poczekasz chwilkę to tak jak napisał JanuszSz, na wiosnę powinno pokazać się więcej ofert sprzedaży ori felg.
                      Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• fernando
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 1890

Za 1000PLN można mieć np. nowe ładne Dezenty 15"...

Komentarz

• satoot
                          Rider
                          • 2008
                          • 525

Zamieszczone przez JanuszSz
                          meo14, Jeśli mają być 15",to wstrzymaj się jeszcze miesiąc,dwa.Niebawem na forum zaroi się od ofert sprzedaży oryginalnych alusów.
                          Do O1? Jeśli tak, to już idę użebrać po rodzinie na felgi.

Komentarz

• JanuszSz
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 2835
                            • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez satoot
                            Do O1? Jeśli tak, to już idę użebrać po rodzinie na felgi.
                            Gwarantuję.Po zimie wielu userów dochodzi do wniosku,że pora przesiąść się na 16 lub 17 i pozbywa się używanych do tej pory 15.

Komentarz

• meo14
                              Ambiente
                              • 2007
                              • 111

Więc tak te podróbki daje sobie spokój jak mi radzicie ,to prawda co China to China ,a co myślicie o tych:
                              260 kkm ,nalatane

Komentarz

• JanuszSz
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 2835
                                • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez meo14
                                Więc tak te podróbki daje sobie spokój jak mi radzicie ,to prawda co China to China ,a co myślicie o tych:
                                http://moto.allegro.pl/item525990141...lgi_skoda.html
                                To oryginały od Eleganca(chyba :? )
                                Wg mnie owszem,owszem.Ładnie się prezentują na autku.

Komentarz

• JOY
                                  Rider
                                  • 2008
                                  • 641

No ja będę miał kpl 16, ale niestety do O2. A te oryginałki jak tylko Ci się podobają, obadać i kupic Mi specialnie się nie podobają, ale to tylko kwestia widzimisie

Komentarz

• Big
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 6389

Zamieszczone przez meo14
                                    Mi też sie podobają Faktycznie powinny ładnie prezentowac sie na samochodzie. No i oryginał
                                    Czarny Elegance

Komentarz

• zurcio
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2046

Zamieszczone przez meo14
                                      http://moto.allegro.pl/item525990141...lgi_skoda.html
                                      akurat dla mnie niekoniecznie, ale napewno ładniejsze niż te pierwsze

zastanawia mnie jedno ... co robią ciężarki na zewnątrz alufelgi :idea:

[ Dodano: Sob 10 Sty, 09 22:41 ]
                                      Sorki, że tak trochę OT, JOY, podrzuć na PW co byś chciał za swoje 16" :wink:

EOT

Komentarz

• woliper
                                        Classic
                                        • 2008
                                        • 37

Na zimę może i dobre...

Komentarz

• Tomek_dx
                                          Rider
                                          • 2008
                                          • 398

Początkowo chciałeś kupić komplet za 1000 Radze poszukać oryginalnych tak jak te z ostatniego linka. Mogą byc troche porysowane aby były proste. Cena 680,- myślę OK Jak chcesz mieć "nówki" to oddajesz je do piaskowania i malowania proszkowego za 70 pln sztuka. Czyli za 960,- masz nówki oryginalne. Jednak jeszcze raz powtarzam jeżeli malowanie to tylko proszkowe i wypalanie w piecu. Normalne malowanie felg pistoletem starcza na jeden sezon a powłoka proszkowa jest super trwała. Ogladałem na TVN Turbo program gdzie takie felgi po renowacji traktowali młotkiem i nie było odprysków farby!!! Sam mam taki komplecik po renowacji i spisuja się wzorowo. Na załaczonym linku do allegro troche niepokojace mogą być dość duże ciężarki założone na ostatnią felgę ale to może nie chciało sie wulkanizatorowi odpowiednio ułożyć opony.
                                          Tomek

Komentarz

• oolsztyniak
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 6647
                                            • Superb II combi (3T5)
                                            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Ale kolega chyba nie chce kupić fabrycznych felg do OI...
                                            Powiem szczerze, że mi też fabryczne się nie podobają.
                                            U siebie mam felge AEZ XYLO 15" (taka jak na zdjęciu) i jestem bardzo z nich zadowolony.
                                            Cena już nie jest aż tak wysoka (jak kupowałem je 4 lata tremu wtedy cena była powalająca) a felga wytrzymuje na prawde sporo Przez 4 lata nie odprysnela z nich farba, nie uszczerbily sie, nie wykrzywily i mysle ze jeszcze troche pojezdza bez wiekszych problemow. A czy warto inwestować w 16"? Dla mnie nie... Nie ma aż tak dużej różnicy w rozmiarze, i szczerze wolalbym albo 15" albo jak by mialy byc wieksze to 17" jak dokładać pare pln to już do 17"
                                            15" to taki w miare uniwersalny rozmiar i jak bedziesz chcial pozniej sprzedac to mysle ze latwiej pogonisz 15" niz 16"
                                            Załączone pliki
                                            Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                                            Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• Big
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 6389

Zamieszczone przez oolsztyniak
                                              A czy warto inwestować w 16"? Dla mnie nie... Nie ma aż tak dużej różnicy w rozmiarze
                                              Oj, jest różnica i to widoczna We wrzesniu kupilismy razem z ojcem identyczne alumy (ATT 640) tyle że on 15" z przeznaczeniem na lato, a ja 16" z przeznaczeniem na zimę. Różnica jest niesamowita i powaznie aż samego mnie zaskoczyła. Moja 16" wygląda dużo lepiej, ma ładniejsze , dłuzsze i troche szersze ramiona i prezentuje sie duzo okazalej niz dokładnie taka sama felga tyle, że o rozmiar mniejsza (15"). Także, na własne oczy miałem okazje zobaczyć, że pomimo tylko 1" róznica w wyglądzie na aucie jest duza
                                              Czarny Elegance

Komentarz

• JOY
                                                Rider
                                                • 2008
                                                • 641

Panowie to zależy czy zmiana felg ma być dla wyglądu czy dla prowadzenia się auta.
                                                Jak dla wygladu to kwestia gustu i się nie wypowiadam, ale jak dla prowadzenia to:

1.Chcesz pośmigać po zakrętach, a jednak cenisz sobie kręgosłup i inne duperele to 16' są idealne na nasze drogi.
                                                2. Jeździsz spokojnie i zależy Ci tylko komforcie, zawieszeniu i felgach - zostań przy 15.
                                                3. Masz korbę w głowie, zaspawane zawieszenie, każdy km/h na zakręcie się liczy i nic więcej - kupuj 17'

zdravim Vas

Komentarz

• fernando
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 1890

Zamieszczone przez JOY
                                                  każdy km/h na zakręcie się liczy i nic więcej - kupuj 17'
                                                  Nie no, już bez przesady... Tak można pisać o 18" i więcej. 17 to jest dobry kompromis, chociaż tutaj sporo zależy od opony i oczywiście od dróg, jakimi się jeździ

Komentarz

Pracuję...